Може кеса?

• Креатор на темата Креатор на темата Daftie
  • Време на започнување Време на започнување
ги читам постовиве и се осекам како да живеам на друга планета... значи и коа купувам едни смоки ми нудат кеса каде и да сум купувала а кога ми требаат повеке од една едноставно си прашувам и најљубезно ми дале. Не сум имала вакво искуство досега... хмм плус 2 денари за кеса прочитав низ постовиве.. не сериозно.. каде се случуваат овие нешта??

Па мене само еднаш ми се има случено стариот од маалската продавничка да не ми даде кеса и од тогаш не му влагам у продавница.
Иначе најмногу ме нервира кога ќе ти пикнат у една кеса леб и цигари (или нешо друго у кесата со лебот). Тогаш ги оставам кесите и идам у друг дуќан. Уствари у последно време ни ова ми се нема случено ама сепак порано беше традиција. :tapp:

мене дуќанчето ми е на 5 метра искацам од влез праам 7 цекори и у продавница сум и кеса баш за поситни работи и не ми треба ама ако купам млеко сок бисквити благо нешо мора да ми даде кеса еднаш купувам леб јогурт и цигари за татко ми и ми го става лебот у кеса и ја го чекам за јогуртов и вигариве и ми вика носи ги у рака и ми нак*рчи и му реков и од тогаш и мајонез у кесичка да купам ке ми даде кеса. а друга работа имам на 50 метра еден пголем маркет л-ник и таму коа купуваш има два вида на кеси мали обични лесно кинливи и убави големи со логото на продавницата мене дека ме знаат ми даваат од убавите ама глеам на други луѓе им туткаат у тие малецките ама не е во ред така али јбг

Не.. продавницата ми е блиску и секогаш од неа купувам и ми дават ќеса дури и прашуват ако треба уште една да не се скине многу се љубезни:).

Кај мене во населба имаше една продавница што сега е затворена веќе благодарение на го*најадењето на газдата (кој наводно доби кундак во глава и сега одвај оди), на почетокот кога веќе ја отвори продавницата наплаќаше кеса 5 денари :nenene:ццц

За пет денари пеесет кеси ќе купам бре по фабричка цена!
Изглеа не се свесни како ги губат муштериите вака.

И друга ствар, кога купувам леб од едно место продавачката лебот го фаќа со рака и го става во кеса:tapp:
Више не купувам од таму.

Е да бе сега јас му купувам му правам промет он нека се снајде за едно кесе од пола денар,ако гледа да заштеди на тоа кесе поарно продавница нека не отвара.

Taman rabota za stedenje,ama ti vikam loso e so se plasticni kesite!! Inace ako mi treba ic ne se zamaram be! kesa da neke da mi dae nema da me vidi kaj nego u prodavnica sleden pat ><

Да, да сите продавач(к)и се зачленети во организации како Гринпис, ПЕТА, Сиера Клубот, и другите групи кои се за зачувување на животната средина и животните... затоа не ви даваат кеси.

Често се случува, одам во продавница, купувам кафе и цигари, плаќам, и...прашувам: може кеса?
А, уште почесто во КАМ маркетите, како штедат на кеси, тоа е чудо!
Денес баш бев, кесите ги чуваат долу позади каса, и на секој муштерија му даваат толку колку што ТИЕ(касиерите) мислат дека е потребно. На човекот пред мене "му требаа" две, но продавачот по грешка извади три кеси од кои две беа тие со логото од маркетот, односно поцврстите. На човекот му даде една таква и една обична, ме виде мене(и што имам купено) и ја врати таа па извади друга(од обичните).
Бреее!
Откога знам за кам маркет ми се случува ова, или па, ќе купам два сока од литар ипол и ми дава една обична кеса:uvo:
-Може уште една кеса, не живеам баш блиску, може да ми се скине?
-Не бе, терај, не се кине!
-Абе дај ми кеса, на кеси ли штедите?!
-Ајде, еве ти, ама немаше шанса и оваа да ти се скине...

Имате ли вакви искуства и колку ова ве иритира?
Мене МНОГУ!

Па искрено немам вакво искуство,, обично купувам во веро и таму има кеси на каса што ти се на располагање и си земаш колку сакаш па ако не сакаш да се нервираш иди таму :helou:

Да, да сите продавач(к)и се зачленети во организации како Гринпис, ПЕТА, Сиера Клубот, и другите групи кои се за зачувување на животната средина и животните... затоа не ви даваат кеси.

Ne bi bilo losho da e taka.

Во мојата најблиска продавница никогаш сами не даваат кеси :nerv:
Ја се чудам како може да се исциганчат до толку :tapp::tapp:

Ми се има случено ова :

Одам во продавница купувам јогурт и цигари и ми вика ај не мора кеса лесно е:tapp:

Ми се има случено ова :

Одам во продавница купувам јогурт и цигари и ми вика ај не мора кеса лесно е:tapp:
Така ќе му речат и на некој друг што ќе влезе и ќе заштедат на кеси :jaj:

Морам да пофалам една продавничка кај Три Бисери во Аеродром во врска со ова прашање. Вчера земав сок од 1литар од таа продавничка и човеков уште пред да ја искуца сметката ми даде кеса. Затоа денес со мерак купив уште еден сок :)

Чудно не ми се десило вакво нешто.Најчесто коа треба да купам нешто тркнувам до тинекс кој ми е на 3минути и од таму пазарам.Самата касиерка зема кеса и ми помага да ги ставам производите во истата,доколку е зафатена со уште муштерии има уште една која ке помогне во тоа,а доколку ми недостасува кеса понекогаш самите ми понудуваат уште една а понекогаш и сама си земам па не мрчат:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom