ха ха ха ајде ко така со зелка ќе ги полниме....Мора вака? бидејки ми имаат мислам кажувано, можеш со што сакаш да ги полниш внатре.
п.с вегетеријанец сум затоа, само шунка е исклу4ок ништо друго.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ха ха ха ајде ко така со зелка ќе ги полниме....Мора вака? бидејки ми имаат мислам кажувано, можеш со што сакаш да ги полниш внатре.
Мора вака? бидејки ми имаат мислам кажувано, можеш со што сакаш да ги полниш внатре.
Еве ти го рецептот:е добро ако толку сакате лазањи зошто не пижете некој рецепт, а не сите само мммммм прават.
ја не правам пошто не сум налетала на некој вака примамлив и лесен рецепт
Тема за најпреубавото јадење што постои, а нема рецепт. сТрамота!
![]()
ЛАЗАЊИ
Состојки :
- ½ пакетче лазањи
- кашкавал
Потребни состојки (за ФИЛОТ) :
- 200 – 300 g мелено месо
- 1 главица кромид
- 2-3 чешниња лук
- 0,5 ml сос од домати
- вегета, бибер, оригано, магдонос
- 200 -300 g печурки
Потребни состојки (за БЕШАМЕЛ СОСОТ) :
- 2 супени лажици путер
- 1 супена лажица брашно
- ½ литро млеко (може и помалку)
- сол, вегета
Подготовка :
- Меленото месо се пропржува со кромидот, се зачинува со вегета и бибер, се додава лукот, кечапот и ориганото. Печурките ситно се сецкаат и се додаваат на смесата.
- Бешамел сосот се приготвува на следниов начин : на тивко се растопува путерот и се додава брашното, потоа постепено се додава млекото, се додека не се згусне смесата и се додава вегета и сол.
- Лазањите се варат, 3-4 минути само колку да омекнат, но не и да се сварат.
- Во тава подмачкана предходно со маргарин се редат прво лазањинте, бешамел сосот, меленото месо, и пак лазањи ...
- На последниот слој лазањи се мачка бешамел сос, па се ренда кашкавал ( пармезан мх мх мх ) и се пече на 220°С , 20 мин.
Патем, како оди ова со црвено вино...:nesvest:
овој рецепт го видов, ама тоа е само еден од 28 коментари. Може сите го правите истиот рецепт, ако е така се извинувамЕве ти го рецептот:
ќе го пробам рецептот, фала:smir:Тури тие тестенините за лазањи да се подсварат ама не да ги распаднеш..
Тури месото и кромид пропржи ги.. Плус кечап стај им..
Нареди дел од тие тестата, одозгора месото уше еден ред теста одозгора.. Плус нешо помалце од сосот.. Изрендај кашкавал и бутни ги у рерна на 250 и тоа е..
Ете рецепт :kesa:
Иначе место мммм нека биде -
Лазањи рулЗ
Meso,testo i kaskaval.Никогаш немам јадено, а и не знам како изгледа тоа и од што се прават:nesum: