искрено браво ако го правиш тоа :smir: многу луѓе не го почитуваат тоа. но, сепак, како во кафич или ресторан да го избегнам чадот на твојата цигара?

најлошо од се е што пушачите се свесни што се може да им се случи и повеќето се со став "е ако де, мене нема ништо да ми биде", што е отприлика еднакво на руски рулет. често сум слушнала и "ако ми е пишано да добијам рак, ќе добијам пушел/а или не", што исто така е прилично глупава идеја. пушењето неизбежно предизвикува трајни, неповратни, неизлечиви последици. секако ти го знаеш тоа и свесен си што се може да ти направи, и сега ете отприлика знаеш како би ти изгледале белите дробови за некое време, ама го знаеш тоа само како факт. кога, не дај Боже (стварно не ти посакувам, дај Боже да си жив и здрав и да ги побиеш сите факти околу пушењето

) би добил некоја болест предизвикана од тоа, би бегал од цигарите и не би викал "добро, ај не гњавете сега", туку "еееее, кога ми збореа..." :star:
едит: не фаќаат боја белите дробови, скапуваат, мутираат, се стеснуваат крвните садови... да продолжам?