Би ја женел...

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Само да ти појаснам.

До 25 години, бираш со кого сакаш да се мажиш.

После 25, те бирет.

Ај сега сите нафрлете ми се дека не е така. А уствари потака од ова така не мојт да имат.

Леле, тешко мене. Ами ако ме избере некој што не ми одговара, што ќе правам, црна јас. А неможам сама да си избирам по муабетов. Леле, ме уништи со теоријава. Одам сега да кукам по дома, за животот мој ставен на туѓа чинија. Леле тешко мене.:nesvest:

Dobro de malce go pretera Fantom ...sepak granicata e 30 god sea ne e 25 :)

Не планирам да се женам, не ми доаѓа природно да мочам стоејќи, а и не сум пожелен материјал за сопруга,па неам баш шо да барам на темава, али онака, од надворешна опсервација би рекла дека со страст/страсен партнер, брак не бидуе.

За брак е потребна, вообичаено, некоја што ти дава чувство на сигурност(лажно или не, сеедно) и надеж за мирен соживот (исто како во мулти етничките односи кај нас :pipi:)
За брак бираш некоја која е задоволителен преносител на гени.
За брак ти е потребна некоја без багажот на бурно минато, односно некоја која можеш да ја шеташ у јавноста, без притоа да слушаш муабети и потсмевања за нејзиниот моралниот кредибилитет.
Конечно, за женење ти треба некоја, која се поистоветува со женскиот стереотип: мирна, пасивна, одмерена, одговорна, грижлива, воздржана итд.

И види ли чудо...Ретко кој земал за жена некоја која го прави да се тресе од возбуда и страст и му качува адреналин.
Иако, можеби целиот ергенски стаж го прошол со претходно споменатите жени, на крај иде у институцијата брак со некоја која можеби не е баш возбудлива, али знае дека би го чекала дома и би му била сигурно уточиште и за него и за децата.
И веројатно изборот му е правилен. Барем му гарантира долг (а, со тоа и монотон) брак. Како и потврда дека ќе се грижи баш како што треба за дел од неговите пренесени гени, односно за нивното потомство.

Се на се, испукајте се дур можете.
А, за женење, одете во "добрите соседства". Таму кај што не е можеби забавно, но е барем безбедно и сигурно.

Ах, да...Кажав дека не сум од оние за женење? :(
But, hey. All I want is to play:pipi:

Леле, тешко мене. Ами ако ме избере некој што не ми одговара, што ќе правам, црна јас. А неможам сама да си избирам по муабетов. Леле, ме уништи со теоријава. Одам сега да кукам по дома, за животот мој ставен на туѓа чинија. Леле тешко мене.:nesvest:

Не сум ти јас крив за ништо, шо ме цитираш, кажи си шојмаш да си кажиш. Прам муабет за генерално, не морат да значит дека така е кај сите.

Знам неколку девојки кои се навистина совршени. Да докачам некоја од нив, дефинитивно се женам. Девојките имаат прекрасен карактер, имаат надворешна убавина, и многу повеќе внатрешна убавина. Оваа ноќ сретнав две од нив, и баш си помислив, дека кога би ги докачил, дефинитивно би се женел.

жените се нешто неверојатно!
секоја чест на тој што ги измислил

да не беа тие, не знам што би правеле сами, ние мажите

Не сакам бел фустан, не сакам и прстен на рака, ама ќе го сакам него.
Нема да зборувам дека никогаш нема да ставам еден потпис на хартија, можеби, по некоја чудна логика и интересна животна ситуација ќе го направам и тоа и ќе сакам огромна свадба со 500 гости.
Затоа и не можам да дадам конкретен одговор на темава, премлада сум за да знам како ќе ми се одвива животот и дали ќе сакам брак, деца и итн.

Ама барем една работа е сигурна, ако немам за него страст, љубов, нежност, грубост ... тешко дека би застанала пред олтар.:pipi:

Ама барем една работа е сигурна, ако немам за него страст, љубов, нежност, грубост ... тешко дека би застанала пред олтар.:pipi:

а 3 месеци каснење на периода?? на многумина тоа му е доволна причина за пред олтар.

а 3 месеци каснење на периода?? на многумина тоа му е доволна причина за пред олтар.

Затоа постои нешто наречено кондом.
А кога по игра на случајноста кондомот пукне, има и one day after pill, за несаканите последици.

Информираноста е злато.:pipi:

Имате ли тактика на одржување на добар контакт со девојки кај кои сте препознале wedding material, на кои ќе им се посветите откако ќе ги поминете сите фази на квалитетен ергенлук, или едноставно you go with the flow па шо ќе биде нека биде.
Се повеќе и повеќе се фаќам сам себе...
дека сум без тактика по ова `прашање`.
И можеби така најдобро,силните планови болат отпосле,од кога некоја врска нема да заврши со чинот брак.
`Бем ли га... како поминува време наместо обратно јас се помалку и помалку ја разбирам институцијата брак.
И сега... што значи тоа?
И што за кој кур е толку различно од ситуацијата во која што не си во брак?
Чудно... во секој случај.
I go with the flow....
па ќе видиме што ќе излезе од се тоа нај на крај.:wink:

Чудно како човек го менува мислењето за некои круцијални животни работи.На пример да ми речеше некој пред 5-6 години кога завршував средно, кога пеперутки летаа сегде па ти влегле и во стомак,кога секој ден имаш по минимум 5 нови симпатии, излегуваш секој ден ко да без тебе ниедна забава не почнува ни завршува-дека ке се мажам пред 25-та година јас ке помислев дека или човеков има проблем со себе или нешто лошо сфатил.Ама сега прашај ме ке ти кажам дека сум срекно омажена за оној за кого никогаш не ни помислив дека ке ми биде маж,во брак кој не наликува на досадна фарса од секојдневието,и со многу љубов,страст и малку многу карање.Можеби некој ке се чуди или нема да сфати ама јас уживам.И тоа ми е доволно.Не ми треба некој да ми потврдува или оправдува.И да-не се омажив ради бременост.И ќеф ми е поради тоа.

П.С Бракот знае да биде многу убав ама зависи со кого е!

Ајде, дај опис на процесот, одговори по прашањата псотавени во темата. Се ценат луѓе со искуство :smir:

Не планирам да се женам, не ми доаѓа природно да мочам стоејќи, а и не сум пожелен материјал за сопруга,па неам баш шо да барам на темава, али онака, од надворешна опсервација би рекла дека со страст/страсен партнер, брак не бидуе.

За брак е потребна, вообичаено, некоја што ти дава чувство на сигурност(лажно или не, сеедно) и надеж за мирен соживот (исто како во мулти етничките односи кај нас :pipi:)
За брак бираш некоја која е задоволителен преносител на гени.
За брак ти е потребна некоја без багажот на бурно минато, односно некоја која можеш да ја шеташ у јавноста, без притоа да слушаш муабети и потсмевања за нејзиниот моралниот кредибилитет.
Конечно, за женење ти треба некоја, која се поистоветува со женскиот стереотип: мирна, пасивна, одмерена, одговорна, грижлива, воздржана итд.

И види ли чудо...Ретко кој земал за жена некоја која го прави да се тресе од возбуда и страст и му качува адреналин.
Иако, можеби целиот ергенски стаж го прошол со претходно споменатите жени, на крај иде у институцијата брак со некоја која можеби не е баш возбудлива, али знае дека би го чекала дома и би му била сигурно уточиште и за него и за децата.
И веројатно изборот му е правилен. Барем му гарантира долг (а, со тоа и монотон) брак. Како и потврда дека ќе се грижи баш како што треба за дел од неговите пренесени гени, односно за нивното потомство.

Се на се, испукајте се дур можете.
А, за женење, одете во "добрите соседства". Таму кај што не е можеби забавно, но е барем безбедно и сигурно.

Ах, да...Кажав дека не сум од оние за женење? :(
But, hey. All I want is to play:pipi:
од гореспоменатите карактеристики на жени домачици дојдов до заклучок дека во никој случај не сум материјал за женење, мажење и остали дешавања...

edna rabota bi trebalo da e sigurna, ako ste pre-umni, ili ako ne se osekate deka ste spremni na kopromis-vo korish na mashkoto, ne se mazite

a za mashkite, ako ste meraklii na pichica, drushtvo i kafani, ne se zenite

drugo neznam sho da vi kazam:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom