Нимиц фокусиран на "Северна Македонија"

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
a be malku e so znam diletantski da komentirame za sekoj balon so ke se pusti. mislam deka nikoj ne e spremen za politicko samoubistvo ako prifati nekakva promena, sepka mislam deka treba da se vodi nasiot vrv blisku do edna cercilova izjava ,prafraziram `` ne stanav premier za da sum grobar na obedinetoto kralstvo`` ( nezavisnost na indija).

a be malku e so znam diletantski da komentirame za sekoj balon so ke se pusti. mislam deka nikoj ne e spremen za politicko samoubistvo ako prifati nekakva promena, sepka mislam deka treba da se vodi nasiot vrv blisku do edna cercilova izjava ,prafraziram `` ne stanav premier za da sum grobar na obedinetoto kralstvo`` ( nezavisnost na indija).

Ako de.....i najdoa drug Cercil koj ja sredi rabotata...:), od kaj pa ti mislis deka Gwujo e Cercil, a ne "VTORIOT COVEK"...???...cistacot......

Ako de.....i najdoa drug Cercil koj ja sredi rabotata...:), od kaj pa ti mislis deka Gwujo e Cercil, a ne "VTORIOT COVEK"...???...cistacot......
da najdoa drug tocno , ama zatoa se nadevam deka drzavniot vrv ke go sledi cercilovoto, zasto vervam deka ne se spremni da si napraat politicko samoubistvo....a vo slucaj i da si go napravat mozda vtoriot ke e narodot koj ke ja ispravi greskata.

i porakata na nekoj nacin ja upatuvam do site tamo glavesini ne samo grujo, a trebase i porano da ja upatam pred 93 moz nekoj ke me slusnese..ama ete se zaebav :smir:

Кој вика дека Грците не не сакаат?!:pos2::pos2:

10DA914697CF9041A0532C645136033E.jpg
Грците дефинитивно се преокупирани со Македонците. А таа преокупација им ги измеша чувствата на нашите јужни соседи. Па без Македонија не можат веќе ни да дишат. Има некоја тајна врска. А тоа го докажува и фотографијата на која до грчката регистрација на еден автомобил стојат ознаките на нашата земја МКД. За грчката опсесија да биде поголема не е ставена една, туку три ознаки. Кој вика дека Грците не не сакаат?!

Кој вика дека Грците не не сакаат?!:pos2::pos2:

10DA914697CF9041A0532C645136033E.jpg
Грците дефинитивно се преокупирани со Македонците. А таа преокупација им ги измеша чувствата на нашите јужни соседи. Па без Македонија не можат веќе ни да дишат. Има некоја тајна врска. А тоа го докажува и фотографијата на која до грчката регистрација на еден автомобил стојат ознаките на нашата земја МКД. За грчката опсесија да биде поголема не е ставена една, туку три ознаки. Кој вика дека Грците не не сакаат?!

Тоа може и обратно да се протолкува па така на пример би можело автомобилот да е на некој Македонец со Грчки пасош кој сака од инает да го полни Грчкиот буџет па го регистрира автомобилот во Грција затоа што регистрацијата кај нас е дупло поскапа по налог на Македонскава влада и олигарсите сопственици на осигурителни компании во Македонија.:toe:

Zosto politicko zamoubistvo?!
Pa grujo ke gi zastiti makedonskiot identitet i makedonskiot jazik.

ne se odnesuva ova za grujo ili bilo koj drug , zasto iskreno mislam deka so pregovorite nema nisto i da se postigne. identitetot ne somneneo e povrzan so imeto vo nasiot slucaj i istiot slucaj ne e komparativen so drugi primeri niz svetot. tgnuvajki od toa sekoj onoj koj ke se obide da smeni ime ne moze da e nisto drugo nego predavnik na kogo ke mu presudi i segasnosta i idninata.

ne se odnesuva ova za grujo ili bilo koj drug , zasto iskreno mislam deka so pregovorite nema nisto i da se postigne. identitetot ne somneneo e povrzan so imeto vo nasiot slucaj i istiot slucaj ne e komparativen so drugi primeri niz svetot. tgnuvajki od toa sekoj onoj koj ke se obide da smeni ime ne moze da e nisto drugo nego predavnik na kogo ke mu presudi i segasnosta i idninata.
Ok.
No, poentata mi bese da ukazam na toa na koja propaganda vsusnost raboti vo zadnjo vreme grujo, sudejki spored toa sto go izjavuva vo javnosta, i toj a i clenovite na negoviot tim. Mislam deka i ti me sfati, ama aj.... da ne dolzime...

Повеќето се како нојови со главите во песок, не сакаат или не знаат да читат сигнали кои веќе отворено се пуштаат во јавноста. Ќе си легнат и тие на брашното како и секогаш пред тоа.

Дали, и кој има право да прифати некаков си предлог “Северна Македонија“... Дали Македонскиот народ е успешно “сварен“ и на едно можно референдумско прашање, најсетне ќе прифати да си ја продаде душата, само за да излезе од лонецот што го подгреваат европските и америчките сатани ?!? Мене ми изгледа како да народот полека се помирува со судбината, и апатично гледа на “спасоносните“ преговори, уморен од животната битка со сиромаштијата, со мафијашите од власта кои насила го пљачкосуваат, со насилниците спремни на све, само да ги сочуваат парите и моќта...
Дали све тргнало во таа насока, и народот се препушта на стихијата да го понесе, уморен и неспособен да плива во спротивен смер... Зашто нема веќе бунтовни повици за зачувување на името, зашто се дозволува некој да разговара во НАШЕ име??? Зашто се чувствува умор кај народецов?? Зашто ја изгубивме ЧЕСТА? Зашто ГОРДОСТА...
Кој е тој нимиц да ми кажува како јас да се нарекувам? Кој е тој што преговара во мое име, без моја дозвола сака да ми мени името, што мајка ми го има дадено?
ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ и не се сложувам да било кој од владата преговара за моето ИМЕ... и спремен сум да фрлам камен по предавниците...

Државниот врв единствен за предлогот на посредникот

- пишува денешен “Дневник“.
F2327F1CB83C0642922857D60C06175A.jpg

извадок од написот:

Вашингтон е, сепак, свесен дека е практично невозможна мисија Атина да се натера да попушти и да дозволи влез на земјава под референцата „Поранешна Југословенска Република Македонија“. Според високи дипломатски извори, Вашингтон очекува од Македонија да даде конструктивен одговор на новиот предлог што преговарачот Метју Нимиц ќе им го презентира на двете страни, најверојатно, во септември за да може да се интензивира грчко-македонската потрага по компромис. За американската дипломатија, конфликтот помеѓу Грузија и Русија отвора процеп и за решавање на македонско-грчкиот спор во определен и многу кус временски рок. Неофицијално, Вашингтон ќе и' даде на Македонија рок да го реши прашањето за името, за да може да се активира условената покана од Букурешт. Во дипломатски кругови, дури се шпекулира со крајот на септември како последен рок, со објаснување дека и по решавањето на спорот, на Македонија ќе и' требаат два-три месеци преговори за зачленување во НАТО. На самитот на НАТО во Букурешт, освен поканата за Македонија, пропаднаа обидите на американската администрација на Грузија да и' се понуди конкретен рок и задачи за влез во НАТО, поради противењето од Москва. САД и многу земји-членки на алијансата сметаат дека е од огромно значење токму во овој момент на Русија, преку конкретен пример, да и' се демонстрира дека НАТО е организација што не дозволува никој, ниту однадвор ниту одвнатре, да одлучува против волјата на мнозинството и да блокира влез на нова земја-членка. Таков случај е токму Македонија

Интересно како без срам се лаже. Во еден ист пасус два сосема противречни искази:

1. НАТО е организација што не дозволува никој, ниту однадвор ниту одвнатре, да одлучува против волјата на мнозинството и да блокира влез на нова земја-членка.
2. Вашингтон е, сепак, свесен дека е практично невозможна мисија Атина да се натера да попушти и да дозволи влез на земјава под референцата „Поранешна Југословенска Република Македонија“.

т.е, ако некој е толку наивен да им верува на новинарските патки, наводно, никоја светска сила, ниту НАТО ниту Америка не е толку моќна за да ја натера Грција да ја почитува обврската што самата ја потпишала, па дури и кога Грција работи директно против интересот на НАТО и Америка! :lud:

ЈАС СУМ МАКЕДОНКА И ЈАС НЕ СУМ ЗА НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА И НА РЕФЕРЕНДУМ ЌЕ ГЛАСАМ ПРОТИВ И ЗНАМ МНОГУ ЛУЃЕ ШТО ЌЕ ГЛАСААТ ПРОТИВ ПРОМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НИЕ НИТУ СЕГА СМЕ ВО ЕУ И НАТО И НЕ НИ ПРЕЧИ И ТАКА ФУНКЦИОНИРАМЕ
П.С. За граѓаните на оваа држава кои не се чувствувале како Македонци: ДЕЧКИ ИЧ НЕ МИ Е ГАЈЛЕ КАКО СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ВИЕ ПОШТО МАКЕДОНЦИТЕ ВО СОСЕДНИТЕ ДРЖАВИ УШТЕ ИМААТ КУЌИ ОД КАЛ (ЧИТАЈ ПУСТЕЦ) ЗА ПРАВА ДА НЕ СЕ РАСПРАВАМЕ ЈАС НЕ СЕ ЗАПИШАВ У ДРЖАВНА КВОТА ЗАРАДИ АЛБАНКА СО ПОМАЛКУ ПОЕНИ И СЕГА СИ ЈА ТУПАМ ГЛАВАТА ЗА ДА ПЛАТАМ ПАРТИЦИПАЦИЈА А ТАА ИСТАТА СИ УЖИВА ВЕ МОЛАМ ДА НЕ СЕ ПРАВИМЕ ЛУДИ ЖИВЕЕМЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ЗНАЕМЕ
П.П.С. Да те потсетам на сонот што го сонила Теута Арифи во парламент и реакцијата на Џилијан Миловановиќ
немам повеќе кометари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom