Кој е за ЈСП да воведе пак ноќна линија?

• Креатор на темата Креатор на темата Elena F.Sinatra
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве ви и листа извадена од сајтот на ЈСП Скопје:

Линија Време Релација
2 ноќна
0:15 Автокоманда – Бит пазар - Центар – Карпош 1,2,3,4 - Влае - Ѓорче Петров - с. Сарај - с Шишево 41 ноќна 0:15 Југодрво - Кисела Вода – с. Драчево
57 ноќна
0:15 Центар – Бит Пазар - Радишани Црква
7 ноќна
0:15 ПлоштадЦентар - Транспортен центар – Јане Сандански – Бул. Србија – Нас. Лисиче
2 ноќна 4:00 Глумово – Сарај - Ѓ.Петров – Влае - Карпош 1,2,3,4 - Центар – Бит-Пазар - Авткоманда
7 ноќна 4:00 Островска – Бул. Србија – Јане Сандански – Транспортен центар - Центар – Карпош 1,2,3,4 – Влае - А.Б. Ѓ.Петров (на Јсп СКОПЈЕ)
41 ноќна 4:00 с.Драчево – Кисела Вода- Југодрво
!!!ИЗВОР!!!

Епа ај честито нека ви се ноќните за тие кои ќе ги користите.

Последната 23ка секогаш е полна, ти си се возел со претпоследната.
Посебно во петок/сабота после рекорд не можеш ни да влезеш, преполн е автобусот.
Јас мислам дека најдобро решение би било Слобода Превоз да воведе 23ки после полноќ, и продолжена 19ка (ќе покрива од 19 во Шутка од 12ка во Ѓорче или кај и да е последна 12ка.

Верувам дека и те како ќе биде профитабилно тоа.

А ЈСП е посебна приказна, тука нема бизнисмени, има само суети, и борба да се искубе некој денар за лична намена од буџетски средства. По можност да те слават како спасител на Скопјани затоа што новите автобуси се ТВОЈА заслуга, и на никој друг.

хах се гледа кој ја пробал 57 цата во 00 : 15 :), колку давачки,даноци, зошто ?трифун во џеб да си ги стави? ма ајде гледам ги жалите немале пари,ХАХ , МОЖАТ да се воведат ноќна линија ама само за ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ , тоа би било најпаметно.

Јас сум за.
Така бар у сто саат нема да бидат толку празни улиците, ако не за превоз.

јас сум за...па ќе видиме што ќе биде...

Како прво на некој не им држи тезата дака навечер се возат по 5 души јас порано нонстоп со 2-ка се враќав и секогаш беше полна а да не кажам дека некој линии преку ден немаат по 10 луѓе на цела релација така да не ви држи муабетот дека се џабе ноќните линии
Второ само еден автобус ја врти цела релација ноќната линија а не по 10 така да не е голем трошок за ЈСП
Ноќна линија се подразбира да ври од 00 до 4 а не после 4 тие се првите автобуси
Еве на пример порано 2-ката идеше 1:20 и 2:40 накај ченто тоа време беше на рекорд
А за приватните нема да им дозволат да возат бидејќи знаат тие како да соберат пари а не се како ЈСП само за џебот на директорите се мисли, порано бараа приватните да им се дозволи да возат навечер ама градот не ска да чуе бидејќи приватниците со 45, 23, 19, 22 и 52 покриваат добар дел од градот и ќе ги растурат овие линии и преку ден се преполни а не навечер
Кој се возел со последна 23-ка која тргнува 00:10 од Капиштец знае дека секогаш е преполна а за петок и сабота да не правам муабет
И за крај во ноќните линии никој не плаќа карта бидејќи 90% се со слободни т.е. се средношколци и студенти

И добра работа со ноќните линии е што ќе се видиш со луѓе ќе видиш кој како ја поминал вечерта кој колку прочитал и ќе слушнеш се што им се случило на луѓето ќе се посмееш малце, ебаго:wink:

eeej zaradi toa so nema nokni linii jas u 4 saat sabajle sum si idel doma peski sam, kako budala

Сум за воведување ноќни линии. Не дека немам друштво за враќање, или ми е скапо...ене ја кај е Кисела Вода, одма се стига, па и пешки макар да тргнам. Иако понекогаш ако излезам на пример со некој друг, а не со тие што живеат кај мене, ќе треба сама да се враќам. А во денешно време, после 12, сама во такси и не е многу сигурно. Друго...знам луѓе што до 12 саат излегуваат, само за да ја фатат последната 57 до Радишани. И не се баш 3 што се качуваат во тие ноќни линии. Не викам да има на секој 15 мин. автобус, па по 3 да се качуваат. Еднаш на саат. Ќе има доволно луѓе. :smir:

Vekje ima nokjna linija. Vo petokot si dojdov doma so 5ka vo 1:30 [odbrilika] sabajle :)

Ja cekavme ko debili na rekord, ne befme sigurni dali voopshto ima nokna linija,ama edno drugarce tvrdeshe deka ja vovele pred 20 dena :) Pa aj, niso ne ne koshta da pocekame,i onaka on ke plateshe taxi da ne dojdeshe aftobus xD

Да, веќе воведоа ноќна 57ца во 1.30 и во 3.00h, ама колку е сигурна, не знам. Ја еднаш се вратив со таа у 3 и имаше дури 4 патници, а во петокот мислам сестра ми ја чекала, ама не дошла.
Битно воведени се, до кога е питање. :)

Како што гледам сите линии завршуваат во Ѓорче, поточно таму е и паркингот. Немора 5ка да си чекам може и со 50ка, 7ца, 57ца...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom