Знамо ми друже, и ко си и шта си.
Сам си кажуваш. Па, имајќи го тоа у предвид, јасмо е дека темава е отворена чисто за твое ликување и сеирење.
Уосталом, секирај се ти шо ќе праи Караџич и Хаг, а не за нас.
А, правите патриоти не ни помислуваат на опцијата која ја наведе. Зошто ко бел ден им е јасно дека е недозволива.
Мада, ја стварно журим.
Иначе би радо причала са тобом...Ил' можда ипак не бих.:helou:
--------------------------
Koi toa Vi znate ? Sto stana so tebe nemogu da verujem...
Ne e otvorena temata za seirenje niti za likuvanje sto ima ja da likuvam se likuva valjda otkoga nesto ke se desi , a posto ne se desilo moze da se diskutira za da se vidi kakva e politickata klima vo zemjata.
Sto imam pa ja so Karadzic ne mi e vujko mene , ako aludiras na moeto Srpsko poteklo pa kao Srbite se uvek loshi i mislat loso na Makedonija ispagas oksimoron na licen primer .
Kolku sum ja Srbin tolku si i ti kolku se sekavam a se sekavam mnogu dobro, a ti kao dete od mesoviti brak si izbrala da bides pomakedonka od site so sto samo dokazuvas deka nema vrska nacionalnost , geni so nesto sto se vika pravo na samoopredeluvanje.
No da se vratam direktno na temata , ne me zimaj licno da ne te zimam i ja tebe , posto ne sakam da ja razvodnuvam temata na vaka aktuelno prasanje , daklem ako trgneme od tezata deka za pravite patrioti nezamisliva e takva opcija ... dali logicno bi bilo deka dokolku se prifati takva opcija PRAVI PATRIOTI vo Makedonija nema ????
Neli narodot go vodi vlasta ( koja sami si ja izbrale ) pa sto ako taa vlast prifati ovakva OPCIJA promena na ime . Jas smetam deka karvanot ke si vrvi ponatamu a onie patrioti kako sto si ti na primer ke si ostanat so prstot u usta , podzinati , malce izdisani ko baloni i bas me interesira potoa kakvo mislenje ke imaat za ponataka.
Po 2001 jas sum izgubil sekakva nadez deka ke bide nesto od drzavava i nisto ne me cudi nitu se zanesuvam deka bilo kakov patriotizam moze protiv necii pogolemi interesi.
PS znamo i mi odnosno ja mnogo sto sta za tebe ali izvini zurim ... o tome cemo nekom drugom prilikom mislim ako ne budes htela