Мозок сум

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
ЗНАЧИ НЕ САМО СТАРИОТ ЗАВЕТ ТУКУ НОВИОТ ЗАВЕТ ВО КОНТИНУИТЕТ ЈА

..НЕГИРААТ...МИСЛОВНОСТА НА МОЗОКОТ ...БАРЕМ ДЕЛУМНО АКО НЕ ЦЕЛОСНО ...

Евангелие по Јован 13 - ред 27 .. И откако го зеде залакот, сатаната ВЛЕЗЕ во него

( во Јуда Искариот - како матријален биолошки човек ..влегол Сатаната како каков ?)

Евангелие по Јован 13 - ред 2 ..За време на вечерата - кога ѓаволот веќе СТАВИ МИСЛА во СРЦЕТО на Јуда Симонов, Искариотски, за да Го предаде

СТАВИЛ МИСЛА !
ЗНАЧИ ИМА ПРИСТАП ДО МИСЛОВНИТЕ ФУНКЦИИ НА МОЗОКОТ (срцето дефинитвно нее мисловно тоа барем несмееме да се сомневаме во медицината )
ИЛИИИИИИИИИИ
МУ ГИ НЕГИРА СИТЕ- или делумно МИСЛОВНИ ФУНКЦИИ НА МОЗОКОТ СО ШТО ГАРАНТИРА ДЕКА
ЛИЧНОСТА КАЈ СЕКОЈ ОД НАС НЕЕ МАТЕРИЈАЛНА или барем не целосно (???)

ДРУГО ОБЈАСНУВАЊЕ ....А ДА Е ЛОГИЧНО ....НЕ ЗНАМ ............

Срце ...збор од ангелскиот речник на загатките :
чуствено емоционална мисловна насоченост прокупираност ...........

самиот Исус потвдува дека Личноста постои

ГАРАНЦИЈАТА НА СТАРИОТ ЗАВЕТ ДЕКА ЛИЧНОСТА ПОСТОИ НЕЗАВИСНО ОД БИОЛОШКО ТЕЛО ЈА ПОТВРДУВА ИСУС ВО НОВИОТ ЗАВЕТ

САМИОТ СЕ КАЖУВА КАКО ЛИЧНОСТ.....ЗБОРУВА КАКО ЛИЧНОСТ НЕПОДРАЗБИРАЈЌИ ГО БИОЛОШКОТО ТЕЛО

ЕВЕ ПРИМЕРИ КАДЕ ИСУС ЈАСНО СЕ ПРОИЗНЕСУВА КАКО ЛИЧНОСТ ИЗДВОЕНА ОД БИОЛОШКОТО ТЕЛО НА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ

ЗБОРУВА ЗА СЕ СВАТИ ДЕКА Е - ПОСТОИ КАКО ЛИЧНОСТ.....

Евангелие по Јован 8 - ред 23 Им рече уште: „Вие сте од долу, Јас Сум одозгора; вие сте од светов, Јас не Сум од светов.

Евангелие по Јован
4 - ред 32 Но Тој им рече: „Јас имам храна за јадење, што вие не ја знаете.”
ред 34 - Исус им рече: „Мојата храна е да ја исполнувам волјата на Оној, Кој ме прати и да го завршам Неговото дело.

Евангелие по Јован 6 -ред 27 Работете не за храна што се расипува, но за храна што останува за вечен живот, а што ќе ви ја даде Човечкиот Син, зашто Бог Таткото Го потврди Него за тоа!”
ред 55 - Зашто Моето тело е вистинска храна, и Мојата крв - вистински напиток.

kratok replai u vezi samiot naslov "mozok sum": mozok si lokomotoriran od srce i srce si so dejnost obmislena od mozokot megu sho si i telo ispolneto so analogna duhovna abstrakcija a si i duh ponesen od i zacvrsten na materijalno telo, NO APRIORI SETO TOA, TI SI LOST (LEVER) IZGUBEN VO SOPSTVENIOT PREVOD. bog e vo tebe nulta centralna tocka na balans vnatre i beskrajna periferna tocka na chaos nadvor kako sho si ti vo bog (+/-) na eden idn (rajska gradina) equi-radialno. VOA.:.TAO e mojot nepresushliv izvor na znaenje. add it: koga umirash explozivno se voznesuvash na nebesata kako rezultat na vnatreshnata implozia i togash ja doznavash vistinata za bog (bitieto od gore no em i od dole).

mi se dopadna celiof razgovor a osobeno: humorot na godhateusall i buddha aspektot na nihilist.

kratok replai u vezi samiot naslov "mozok sum": mozok si lokomotoriran od srce i srce si so dejnost obmislena od mozokot megu sho si i telo ispolneto so analogna duhovna abstrakcija a si i duh ponesen od i zacvrsten na materijalno telo, NO APRIORI SETO TOA, TI SI LOST (LEVER) IZGUBEN VO SOPSTVENIOT PREVOD. bog e vo tebe nulta centralna tocka na balans vnatre i beskrajna periferna tocka na chaos nadvor kako sho si ti vo bog (+/-) na eden idn (rajska gradina) equi-radialno. VOA.:.TAO e mojot nepresushliv izvor na znaenje. add it: koga umirash explozivno se voznesuvash na nebesata kako rezultat na vnatreshnata implozia i togash ja doznavash vistinata za bog (bitieto od gore no em i od dole).

Батка ова заврзламава околу Троеден ниедан ама двајца без троЈца Бог ама ама човек со бог .....држ недај , СЕГДЕ А НИГДЕ , ветар и магла

МОРА ДА ЈА ПИШУВАЛ НЕКОЈ КАКО ТЕБЕ

накрај толку се заплеткале што и самите незнаеле што тачно смислиле.
.
.
.
КАКО И ДА Е !

ЦЕЛАТА ТАЈНА Е ВО ЧОВЕКОВИОТ МОЗОК !

СЕГА ЗА СЕГА БИДЕЈЌИ НАУКИТЕ СЕ ОТИДЕНИ ДОСТА НАПРЕД

НЕМА НИКАКОВ ДРУГ ДОКАЗ ЗА ПОСТОЕЊЕ НА ЛИЧНОСТА НАДВОР ОД МАТЕРИЈАЛНИОТ ЧОВЕКОВ МИСЛЕЧКИ МЕХАНИЗАМ НАРЕЧЕН ......МОЗОК

.
.
ЛОГИЧНО .......СО ТОА СЛЕДУВА....

БИБЛИСКАТА ГАРАНЦИЈА ЗА ПОСТОЕЊЕ НА ЛИЧНОСТА А СО ТОА И НА БОГ

ПАЃА ВО ВОДА ........НЕМА БЕГАЊЕ ОД СМРТНОСТА И РАСПАДЛИВОСТА НА МАТЕРИЈАТА

mi se dopadna celiof razgovor a osobeno: humorot na godhateusall i buddha aspektot na nihilist.

добри се дечките и за хумор и во знање

Текстот од атеист немора да го читате, содржината се проценува од прв поглед дали вреди или не да се чита.

Hooligan и GodHate.UsAll -Библијата неможе како сакаш да си ја сватиш. Воедно за стариот завет има правило на читање не се чита по ред, а целата вкупно и 100 пати да ја прочиташ секогаш ќе сваќаш нешто ново, најголемите филозофи и научници не ја сватиле цела како што треба не пак некој си мрсулко на форумов, затоа и се смета за дело над делата.
- За тоа по смртта, на човекот му се суди за сите негови гревови и се праќа дали во пеколот или во рајот. Единствени кои воскреснале со тело се Исус, Богородица и Св.Илија.
- ЕДНО ПРАШАЊЕ ДО АТЕИСТИВЕ: КАКО ГО ОБЈАСНУВАТЕ ОГНОТ КОЈ СЕКОЈА ГОДИНА ЗА ВЕЛИГДЕН (И ТОА САМО ЗА ПРАВОСЛАВНИОВ ВЕЛИГДЕН) СЛЕГУВА ОД НЕБОТО И ТОА САМО ПО МОЛИТВА НА НЕКОЈ СВЕШТЕНИК, А ТОЈ ОГАН Е НЕСТВОРЕН ОД НИГДЕ СЕ ПОЈАВУВА, И НЕ ГОРИ??????????????

- ЕДНО ПРАШАЊЕ ДО АТЕИСТИВЕ: КАКО ГО ОБЈАСНУВАТЕ ОГНОТ КОЈ СЕКОЈА ГОДИНА ЗА ВЕЛИГДЕН (И ТОА САМО ЗА ПРАВОСЛАВНИОВ ВЕЛИГДЕН) СЛЕГУВА ОД НЕБОТО И ТОА САМО ПО МОЛИТВА НА НЕКОЈ СВЕШТЕНИК, А ТОЈ ОГАН Е НЕСТВОРЕН ОД НИГДЕ СЕ ПОЈАВУВА, И НЕ ГОРИ??????????????

Едно прашање до верниците Како ги објаснувате магиите кои ги прави Дејвид Коперфилд? Дали е тој новиот ИСУС или БОГ?

Прво одговори фраер.. Прв прашав.
Иначе на јутуб оди има Тrick Busters скоро сите му се откриени САК МИ БЈУТИФУЛ!

Без да ги читам погорните дебати,или досетките на Let-от,само ќе се надоврзам на непрочитано дека еволутивниот развиток на човековиот мозок,научно гледано,е во рана фаза,а со тоа и со минорен активен дел од севкупниот потенцијал.
Боженствената природа на човекот лежи токму во церебратот-единственото место кое науката го опишува со теории и останува како еден помаглив сегмент од човековата анатомија.
Но,дури и со неисполнет капацитет,можеме слободно да ја користиме фразата "мозок сум"-"Бог за себе и за своите акции"-"господар на интуицијата".

Секое апсорбирање и асимилирање на околното доведува до внатрешно разградување,селекција,а со тоа и логика.Секое манифестирање на добиената логика,кај одредени надворешни живи фактори може да резултира со одбивност и неприфаќање.Придржувањето до сопствената логика се одразува преку личната верба во сопствените заклучоци,заокружувајќи го циклусот на здобивање интегритет кој е зачнат во мозокот.
Барање на верба во нешто надвор од себе е губење на основното рацио кое,според мене,ја гради здравата личност.Лаички кажано,а сосем точно е тоа дека "многу луѓе се молат на бог тогаш кога имаат мака".Или пак,некои веруваат поради адаптацијата на мозокот да логифицира тренд.А монотеизмот кај нас,итекако е тренд.

Ако CERN успее со проектот,мислам дека ќе се стишат шпекулациите :)

Прво одговори фраер.. Прв прашав.
Иначе на јутуб оди има Тrick Busters скоро сите му се откриени САК МИ БЈУТИФУЛ!

Ти одговорив само очигледно не сфати. Инаку не му се откриени ни пола од триковите. Има само претпоставки.

Сите филозофи антихристи на форумов ќе ми одговори некој? Само реферати безврска гледам? На прашањево мое да одговоревте?

Ти одговорив само очигледно не сфати. Инаку не му се откриени ни пола од триковите. Има само претпоставки.

1 Што откриле е доста за да се знае дека не е бог. Ти или имаш 13 години или тренираш глупоќа.

Сите филозофи антихристи на форумов ќе ми одговори некој? Само реферати безврска гледам? На прашањево мое да одговоревте?

1 Што откриле е доста за да се знае дека не е бог. Ти или имаш 13 години или тренираш глупоќа.

Сега ќе ти објаснам. Тој насане е во Русија. они тврдат дека е чудо. На ниту еден странски испитувач не му е дозволено да го провери тоа под изговор ека е свето место.
Целото чудо е преставено како победа на православието анд католицизмот.
Ако тоа не ти кажува дека е измама не знам што да ти речам.

Гледаш колку незнаеш и не си компетентен и достоен да пишувааш воопшто за религија камоли за Христа, ТОА Е ВО ЕРУСАЛИМ НАД ГРОБОТ ОД ХРИСТОС И ТАМУ ОДИ НАРОД ЗА ВЕЛИГДЕ ВО МИЛИОНИ И МИЛЈАРДИ, НАУЧНИЦИ ИСПИТУВАЛЕ И НЕ Е ПОБЕДА МЕЃУ ХРИСТИЈАНИТЕ ТУКУ Е ПОБЕДА НА ХРИСТОС ВРЗ СМРТТА И АДОТ! А ако мислиш дека ерусалим е во русија те жалам. Научници го прегледувале тоа метереолози и огнот го испитувале ОГАН ШТО НЕМОЖЕ ДА ТЕ ИЗГОРИ НИКОЈ ДО СЕГА НЕ ГО ОБЈАСНАЛ ТОА!

Гледаш колку незнаеш и не си компетентен и достоен да пишувааш воопшто за религија камоли за Христа, ТОА Е ВО ЕРУСАЛИМ НАД ГРОБОТ ОД ХРИСТОС И ТАМУ ОДИ НАРОД ЗА ВЕЛИГДЕ ВО МИЛИОНИ И МИЛЈАРДИ, НАУЧНИЦИ ИСПИТУВАЛЕ И НЕ Е ПОБЕДА МЕЃУ ХРИСТИЈАНИТЕ ТУКУ Е ПОБЕДА НА ХРИСТОС ВРЗ СМРТТА И АДОТ! А ако мислиш дека ерусалим е во русија те жалам. Научници го прегледувале тоа метереолози и огнот го испитувале ОГАН ШТО НЕМОЖЕ ДА ТЕ ИЗГОРИ НИКОЈ ДО СЕГА НЕ ГО ОБЈАСНАЛ ТОА!

имаа и русите некој тврдења скоро за некој таков феномен.

Инаку дај некое видео да го видиме стварно чудово да видиме дали е навистина вистинско?

Пиши на јутуб Holy Flame Jerusalem има безброј негде пише Greek нешоа ама тоа е само точно видео најди кај што е снимано од небото, иначе немора да ти докажувам преку милијарда луѓе го виделе тоа чудо оди до ерусалим за велигден и види, на мојов крај донесоа вчера со авион од огнот имам дома моментално.

Пиши на јутуб Holy Flame Jerusalem има безброј негде пише Greek нешоа ама тоа е само точно видео најди кај што е снимано од небото, иначе немора да ти докажувам преку милијарда луѓе го виделе тоа чудо оди до ерусалим за велигден и види, на мојов крај донесоа вчера со авион од огнот имам дома моментално.

Нема барав.

А милиони луѓе имаат видено и пердув од крила на анѓел. Ама после испадна дека поповите ги лажат. Од папагал биле.
:angel1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom