A
ateist
Гостин
ЗНАЧИ НЕ САМО СТАРИОТ ЗАВЕТ ТУКУ НОВИОТ ЗАВЕТ ВО КОНТИНУИТЕТ ЈА
..НЕГИРААТ...МИСЛОВНОСТА НА МОЗОКОТ ...БАРЕМ ДЕЛУМНО АКО НЕ ЦЕЛОСНО ...
Евангелие по Јован 13 - ред 27 .. И откако го зеде залакот, сатаната ВЛЕЗЕ во него
( во Јуда Искариот - како матријален биолошки човек ..влегол Сатаната како каков ?)
Евангелие по Јован 13 - ред 2 ..За време на вечерата - кога ѓаволот веќе СТАВИ МИСЛА во СРЦЕТО на Јуда Симонов, Искариотски, за да Го предаде
СТАВИЛ МИСЛА !
ЗНАЧИ ИМА ПРИСТАП ДО МИСЛОВНИТЕ ФУНКЦИИ НА МОЗОКОТ (срцето дефинитвно нее мисловно тоа барем несмееме да се сомневаме во медицината )
ИЛИИИИИИИИИИ
МУ ГИ НЕГИРА СИТЕ- или делумно МИСЛОВНИ ФУНКЦИИ НА МОЗОКОТ СО ШТО ГАРАНТИРА ДЕКА
ЛИЧНОСТА КАЈ СЕКОЈ ОД НАС НЕЕ МАТЕРИЈАЛНА или барем не целосно (???)
ДРУГО ОБЈАСНУВАЊЕ ....А ДА Е ЛОГИЧНО ....НЕ ЗНАМ ............
Срце ...збор од ангелскиот речник на загатките :
чуствено емоционална мисловна насоченост прокупираност ...........
..НЕГИРААТ...МИСЛОВНОСТА НА МОЗОКОТ ...БАРЕМ ДЕЛУМНО АКО НЕ ЦЕЛОСНО ...
Евангелие по Јован 13 - ред 27 .. И откако го зеде залакот, сатаната ВЛЕЗЕ во него
( во Јуда Искариот - како матријален биолошки човек ..влегол Сатаната како каков ?)
Евангелие по Јован 13 - ред 2 ..За време на вечерата - кога ѓаволот веќе СТАВИ МИСЛА во СРЦЕТО на Јуда Симонов, Искариотски, за да Го предаде
СТАВИЛ МИСЛА !
ЗНАЧИ ИМА ПРИСТАП ДО МИСЛОВНИТЕ ФУНКЦИИ НА МОЗОКОТ (срцето дефинитвно нее мисловно тоа барем несмееме да се сомневаме во медицината )
ИЛИИИИИИИИИИ
МУ ГИ НЕГИРА СИТЕ- или делумно МИСЛОВНИ ФУНКЦИИ НА МОЗОКОТ СО ШТО ГАРАНТИРА ДЕКА
ЛИЧНОСТА КАЈ СЕКОЈ ОД НАС НЕЕ МАТЕРИЈАЛНА или барем не целосно (???)
ДРУГО ОБЈАСНУВАЊЕ ....А ДА Е ЛОГИЧНО ....НЕ ЗНАМ ............
Срце ...збор од ангелскиот речник на загатките :
чуствено емоционална мисловна насоченост прокупираност ...........