Нездраво седење!

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Нездраво и криво седам,ама што да правам,пуста навика.Седам исправено 5 минути и после пак старата песна

Тешко е да се навикнеш цело време да седиш право:toe:

Точно многу е тешко

Јас Се Обидував Едно Време ама Викам Ај Заеби и си продолжив со мојето старO седење и сум блага верзија на Квазимодо
kvazimodo.jpg

ds46_1065020652_Kvazimodo.jpg

Седам искривено и имам благо искривување на рбетот лордоза ( а и кифоза ). Јас кога пишувам не седам свртена кон бирото туку на страна. И секој ден така, се повеќе и повеќе... не знам до каде ќе стигнам:kesa:. Инаку имам болки постојано

:pos2: Сега читам и си се смеам сама на себе :) Лордоза и кифоза не одат заедно никако. Како и да е од многу читање ги измешав термините, па немам лордоза туку сколиоза

Ја знам дека многу седење пред екран е штетно зато си лежам и диктирам. На компјутер ќе седнам некој од фамилија кој знае латиница и тој ми чита шо пиши на мониторинго а ја му диктирам шо да одговори. Така и игри играм му викам например на кантеро “Полево полево сега погоре ушче ушче.... ПУКАЈЈ!!“ и си немам пороблем ни со очи ни со кичма ни со емароиди

Ја знам дека многу седење пред екран е штетно зато си лежам и диктирам. На компјутер ќе седнам некој од фамилија кој знае латиница и тој ми чита шо пиши на мониторинго а ја му диктирам шо да одговори. Така и игри играм му викам например на кантеро “Полево полево сега погоре ушче ушче.... ПУКАЈЈ!!“ и си немам пороблем ни со очи ни со кичма ни со емароиди
хаха ме изнасмеа со постов :pos2:
јас дома скоро секогаш седам исправен ама на школо ептен е тешко да се седи исправен да го еб*м она столчињана од 3 век п.н.е се...

Сите знаеме да седиме правилно доволно е само да се потрудиме.

Многу ја мразев лекцијата за правилно седење по Хигиена која ја учевме, бидејќи се бесе во цм.

Сите знаеме да седиме правилно доволно е само да се потрудиме.

Многу ја мразев лекцијата за правилно седење по Хигиена која ја учевме, бидејќи се бесе во цм.

И после ќе рече некој дека Македонија не е диктаторска држава.

Не знам и јас како седам-легнат, исправен, нозете кренати, едната на кревет другата на биро....како ке најдам :)

Се трудам да сум исправен но фаќам кривини и тогаш ке ми свикаат да се исправам.

да ви кажам право колку и да се трудиш да одисш исправено не можит...тоа е веќе навика...ја на пример ја не само шо седам искривено пред компјутер и коа јадам у последно време сум целосно искривен па така да :) секако дека се трудам кога одам да ги исправам рамењата и колко може да се одржувам така :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom