Нездраво седење!

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
се трудам да седам исправено колку толку :toe:на школо исправен нема шанси да седам оти повеќе часови се глупави така да на повеќето спијам, а штом спијам значи сум искривен :toe:

На работа сум цел ден на столче и не сум се забележал како седам.
Сега кога је отворив оваа тема ми текна да се подисправам, ама тоа ке биде се додека ја затворам темава!:toe:

Не се замарам како седам, битно грбот ми е потпрен и удобно ми е.

паааа се подгрбавувам ама ми текнува и ја поправам положбата но имам друга маана при седење, седам со раширени нозе, како турчин... може да се деформираат куковите?

паааа се подгрбавувам ама ми текнува и ја поправам положбата но имам друга маана при седење, седам со раширени нозе, како турчин... може да се деформираат куковите?
Па може при бременост да се деформираат куковите:toe:

Од пусто седење на компјутеров, грбов си ги носи последиците ... :(

Бев на физикална терапија на воен базен уште како мала. Мислам дека доволно кажав со ова (: ..ама ај.
Имав мало искривување на р`бетот, најнормално нели, систематски муабет.. и ме отераа во пеколот.
Чоекот у базенот ме препороди, со вежбите си видов големи муки, ама ми дое памет, треба да сум му благодарна што седам и одам исправено.
Значајно е кај девојките за држењето на градите и пределот под задникот кај бутнините.. се ствараат масни наслаги, more likely said целулит (: Најмногу си трпи р`бетот, како и да е.

Седењето само по себе е нездраво,
постојат столови кои служат само како потпирачи додека вие најприродно стоите, тие само ви овозможуваат подршка за да не се заморувате.
Тие кои ги измилиле тврдат дека стоењето е поприродно од седењето.
Ова го читав некаде, ама сега не можам да најдам.

од шо седам цело време безвеза ми се поремети опашката или ишијасот или како и да се вика тој делот над газот

од шо седам цело време безвеза ми се поремети опашката или ишијасот или како и да се вика тој делот над газот

хах, само на тебе да ти се пореметило.. пред 3 дена бев на снимање на р'бетот, крив сум ко крставица.. не се приметува надворешно, али јас осеќам и на снимката покажува....

р'бетот ми е во форма на буваката С на латиница.. значи вака S ...

има некој лек?, знае некој кој каде чаре да барам???? :(

хах, само на тебе да ти се пореметило.. пред 3 дена бев на снимање на р'бетот, крив сум ко крставица.. не се приметува надворешно, али јас осеќам и на снимката покажува....

Космодиск му е мајката :)

Седам исправено...дур ја читам оваа тема...после пак по навика ке се искривам...ама кога одам одам исправена..

Па, така треба да изгледа ’рбетот, како Ѕ

spine.gif

Па, така треба да изгледа ’рбетот, како Ѕ

spine.gif

Не мислев на тоа.. на сликата од десно глеаш ли како е прав р`бетот, мене тука ми е искривен малце на десно.
И понекад се дешава да ме боли многу, нарочито кога ќе се испотам или кога ќе правам некои физички активности.
Не ни знам како да најдам чаре да го ``исправам`` р`бетот.
Ако некој знае нека ми пише.
Фала

Седам исправено...дур ја читам оваа тема...после пак по навика ке се искривам...ама кога одам одам исправена..

Ој на пазар има од оние сензорите се ставаат на грбот па ако се Искривиш Титкаат онака нервозно:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom