Зошто некои Македонци ја мразат Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Овие комотно може да се пронајдат во насловот на темата:

Зошто некои Македонци ја мразат Македонија?

Кратко и јасно.

Прашањето беше поставено дирекно до тебе.
Зошто правиш јаз меѓу Македонскиот народ, со тоа што ги делиш на оргинали и фалцификати, предавници и патриоти......?

Дали мислиш дека за Македонецот...најголем непријател е Македонецот?

На Македонецот, Македонецот му е Македонец.

И пази за што обвинуваш, ако имаш нешто по темата, бујрум, јас не сум темата.

Дај ве молам ти и таквите како тебе вратете се на Љубов и секс, престанете да се филмате со вашите "интелекти", IQ и сл. кои сте заклучиле дека ги имате после една прочитана книга од Пауло Коељо, наместо тоа прочитајте си Мисирков, па вратете се овде да кажете дека имате право да посочите кој е Македонец, а кој не.

Тоа што некој нема исто мислење со вашето млад г-дине не ви дава за право да серете по останатите форумџии и да им кажувате каде им е местото отценувајќи им ја нивната интелигенција...

И знаете што...за вистински Македонец ќе биде прифатен оној којшто ќе направи нешто добро за својата татковина, ќе превземе некаква акција и ќе излезе како победник а за неговиот подвиг и успех ќе дознае целата јавност и со отворено срце ќе го прифати... тој ќе биде вистински Македонец...некој кој народот ќе го прогласи за тоа, а не некој кој си се самодекларирал како таков и сега живее во тој филм...

* Не мора да ми реплицираш-ќе бидам во љубов и секс...

Примерите од историјата така некако покажуваат :toe:

Примерите од историјата така некако покажуваат....да тоа е точно.
Но примерите од блиската историја, покажуваат дека Македонците си ја сакаат Македонија.
Факт...референдумот за независност.
95% проценти од излезените рекоа "Македонијо те сакаме".

Друга работа е разочарувањето на Македонецот од политичките елити.
Идејата за самостојна и независна Македонија стана реалност и гордост за секој Македонец.
Но идејата за просперитетна и напредна Македонија...остана мит, по нивна заслуга.
Од таму ја гледам и причината за револт кај некои Македонци, но тоа не ми дава за право да кажам дека си ја мразат сопствената држава.

Има ли Македонец што не се радуваше на победата врз Англија во фудбал?
Има ли Македонец кој не се радуваше на успесите на Македонските ракометарки?
Има ли Македонец кој не тагуваше и плачеше кога замина најголемата Македонска sвезда и гордост на денешницата?

skajte si ja Makedonija, toj sto iskreno ja saka ne moze zlo da i napravi

Има ли Македонец кој не тагуваше и плачеше кога замина најголемата Македонска sвезда и гордост на денешницата?

фалсификат - Македонците ќе се обидуваат да ве убедуваат дека Македонија е ништо, дека сe се тоа глупости, дека нема потреба, и дека нема врска, „дај олади дечко“, „ху гивс а шит, мислам“ и слични изјави и изрази.
Обработено убаво во текстот, ама реален, реално пред да коментира, не чита, а богами ни тарзан.

Се спаси темата,се префрли во Политика и почнаа да измислуваат муви и капи и бобонки и мушмули.

Ај терајте си,ионака ова е ваш realm,тука владее нацизмот:)

Примерите од историјата така некако покажуваат....да тоа е точно.
Но примерите од блиската историја, покажуваат дека Македонците си ја сакаат Македонија.
Факт...референдумот за независност.
95% проценти од излезените рекоа "Македонијо те сакаме".

nereseno na sent mary - ama bese za radost -
za rakometarkite isto taka
za tretovo moeto mislenje ke go zacuvam dlaboko vo sebe !

znaci zaklucok - zosto pokraj vakvite momenti sepak ima makedonci koi plukaat po sebe si - ostaj gi politicarite ... makedonci koi vikaat deka odredena nasa sosedka bila "raj" ili narodot bil neznam kakov ... zosto se "ponizuvame" samite sebe si , a potoa koga nekoj ko pedercinjata ke ni "podvikne" se "lutime" - treba da se poraboti na kampanja bilo kakva , da se zgolemi nacionalnata sovest i svest , da se "izbledat" predrasudite i mitovite za "superriornosta" na "nwkoi nasi bradstki" sosedi i posle - ke zneeme plodovi :)

pozZ

Тоа што некој нема исто мислење со вашето млад г-дине не ви дава за право да серете по останатите форумџии и да им кажувате каде им е местото отценувајќи им ја нивната интелигенција...

И знаете што...за вистински Македонец ќе биде прифатен оној којшто ќе направи нешто добро за својата татковина, ќе превземе некаква акција и ќе излезе како победник а за неговиот подвиг и успех ќе дознае целата јавност и со отворено срце ќе го прифати... тој ќе биде вистински Македонец...некој кој народот ќе го прогласи за тоа, а не некој кој си се самодекларирал како таков и сега живее во тој филм...

* Не мора да ми реплицираш-ќе бидам во љубов и секс...
Млада девојко јас не го ни истакнав моето мислење на темава, туку го оспорив нејзиното. А чекај зарем Кинез треба да те нарече Македонец, за да бидеш Македонец, тој треба да те декларира?!

*Ако случајно навратиш реплицирај.

Дај ве молам ти и таквите како тебе вратете се на Љубов и секс, престанете да се филмате со вашите "интелекти", IQ и сл. кои сте заклучиле дека ги имате после една прочитана книга од Пауло Коељо, наместо тоа прочитајте си Мисирков, па вратете се овде да кажете дека имате право да посочите кој е Македонец, а кој не.

Дечко, да не ја валкам темава со навредувањето на твојата преголема уста која што очигледно зборува без да прочита и анализира, ама сепак, ќе направам еден мал исклучок, зошто кога јас и тие како мене го читале Мисирков, ти веројатно си се обидувал уште да го срочиш ставот за твојата држава.

Ебате глупавата перцепција, за човек кој што зборува пред да ги разгледа посочените факти и коментира на мислења кои што му изгледаат доволно интересни за провокација, со која што единствено може да се истакне.

Ако таквите како тебе се пример за вистински Македонец, боље ќе беше да се деклариравме како Грци.:uvo:

Дечко, да не ја валкам темава со навредувањето на твојата преголема уста која што очигледно зборува без да прочита и анализира, ама сепак, ќе направам еден мал исклучок, зошто кога јас и тие како мене го читале Мисирков, ти веројатно си се обидувал уште да го срочиш ставот за твојата држава.

Ебате глупавата перцепција, за човек кој што зборува пред да ги разгледа посочените факти и коментира на мислења кои што му изгледаат доволно интересни за провокација, со која што единствено може да се истакне.

Ако таквите како тебе се пример за вистински Македонец, боље ќе беше да се деклариравме како Грци.:uvo:
Kакви факти?!
Ако немаш влакна на јазикот, не значи дека си цврста, не значи дека си бистра. Ова е реалноста, а не некој роман.
Едноставно, твоето оружје, односно шареноликите зборови сама си ги закопа:
Македонец не се гледа по зборовите, туку по делата..
Стори нешто околу тоа.

Просто човек незнае од каде да ја погледне темава, за да би дошол до дефинитивен став.:raz:
Дали од политички, дали од социјолошки или од филозофски агол.
Па затоа да не несакајќи влезам во конфликт, би се воздржал од понатамошна дискусија.
Се разбира доколку не падне некоја издржана провокација.

solomonskoto tvoe ponudno resenie e uste eden apsurd na nedefinirana vrednost na nekoi makedonci.
a da za misirkov `` Нека ми биде простено, но јас, како Македонец, на прво место ги поставувам интересите на мојата татковина и моите сонародници ``

Стори нешто околу тоа.

Можеби и правам.

И да, во принцип, ние сме за теми како љубов и секс, па фино нема да ви се мешаме во вашиот подфорум за политика каде што владее едно генерално мислење, а да имаш 18 год. и мислење е грев.

Фала многу, пријатно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom