ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Кисинџер, дали од грижа на совест, дали од чисто фалбаџиство, има дадено две изјави кои (за оној кој има уши и троа ум) многу децидно ги дефинираат современите меѓународни односи. Првата е: “Дури и параноиците имаат непријатели“ и втората: “Ништо во меѓународната политика не се случува случајно. А, ако нешто и се случи случајно, тоа е затоа што така било планирано“!!!
Патем АзБукиГлаголи, :smir: дали ти сакаш да не убедиш дека е подобро по нас да сме од спротива на хазарите?! Јас не мислам така. Јас мислам дека хамито-семитското племе, самоназиваемо елини, а од цел свет знајно по нивниот копиљачки термин греки, не се способни да играат по современите правила така јасно дефинирани од чичко Касинџир. И затоа ќе им се ибе мамата покварена, па макар Професор Шврчковски и сите негови пулени да носат златни саати овде!
Јас никогаш,никого во животот не сум сакал да го убедам во нешто впрочем тоа е карактеристика на Хазарите,само се трудам во рамките на моите скромни можности да ги разоткријам колку што можам плановите за онаа случајност која нам “случајно“ ни се случува.Друго е кога си поблиску до болната вистина одколку до идиличната лага,само би го надополнил Хајнц Алфред,кога веќе го цитираш и кому како последна задача му преостана исполнувањето на Мојсеј-2 планот во неговата 85та година од животот со праќање на мисионери од типот на Едвард Џозеф.:smir: