Американците - кумови на македонските барања

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Кисинџер, дали од грижа на совест, дали од чисто фалбаџиство, има дадено две изјави кои (за оној кој има уши и троа ум) многу децидно ги дефинираат современите меѓународни односи. Првата е: “Дури и параноиците имаат непријатели“ и втората: “Ништо во меѓународната политика не се случува случајно. А, ако нешто и се случи случајно, тоа е затоа што така било планирано“!!!
Патем АзБукиГлаголи, :smir: дали ти сакаш да не убедиш дека е подобро по нас да сме од спротива на хазарите?! Јас не мислам така. Јас мислам дека хамито-семитското племе, самоназиваемо елини, а од цел свет знајно по нивниот копиљачки термин греки, не се способни да играат по современите правила така јасно дефинирани од чичко Касинџир. И затоа ќе им се ибе мамата покварена, па макар Професор Шврчковски и сите негови пулени да носат златни саати овде!

Јас никогаш,никого во животот не сум сакал да го убедам во нешто впрочем тоа е карактеристика на Хазарите,само се трудам во рамките на моите скромни можности да ги разоткријам колку што можам плановите за онаа случајност која нам “случајно“ ни се случува.Друго е кога си поблиску до болната вистина одколку до идиличната лага,само би го надополнил Хајнц Алфред,кога веќе го цитираш и кому како последна задача му преостана исполнувањето на Мојсеј-2 планот во неговата 85та година од животот со праќање на мисионери од типот на Едвард Џозеф.:smir:

ABC, кој ја зајакна турската империја и кој црпи сила од неа ?
Знаеш Израел од каде пие вода ?

Со грчкото вето во Букурешт- спорот со името зеде меѓународни димензии, и не е веќе билатерален проблем.

Ете го зајакот.

Грција самата го интернационализира прашањето, односно ни даде шанса да збориме за него насекаде.

Па сега, само е наше да ја искористиме таа шанса, односно сите да ги запознаеме кого всушност тие поддржуваат.

Ајде да видиме колку нивната демократија е основана. До сега не беше, ама и ако сега така прават, ќе мора отворено пред целиот свет да го признаат тоа.

Да не навлегувам во детали што би значело тоа.

Ај,малку поупатените да кажат каква е поврзаноста на овој документ http://www.lsjunction.com/docs/tdoi.htm со темава?:toe: бидејќи го ставаат како некаква споредба.

ABC, кој ја зајакна турската империја и кој црпи сила од неа ?
Знаеш Израел од каде пие вода ?

Тансу Чилер беше резултат на тоа зајакнување,ама па таа му овозможи на Рахми Коч да стане “случајно“ малку побогат и кој “случајно“ е голем пријател со Бранко(Б.Ц.),знаеш оној Рахми кој го отвори Рамстор токму на денот кога во Хотелот Александар палас каде “случајно“ престојуваше,“случајно“ се формираше и огранокот на Македонските слободни ѕидари или масони како некој ги викаат.:smir:

Правило во животот ми е да не верувам во случајности.
Одма после ветото нашите се сретнаа со Буш во една релаксирана и опуштена атмосвера каде сите беа насмеани.
Мазно дојдовме до спогодбата со САД, за неколку месеци Израле ги укина визите, кај Турците бевме, бевме и на обележување на годишнината на турското ослободувањето на делот од Кипар од Грците.
Го отвараме македонското прашање.
8 години како поминаа од едни карти кои ги имав видено од западен дипломат кој на прашање на еден уредник дали ќе ја има Македонија ќе каже, Да ќе ја има но не овавка како што е сега.
И на една салветка за да ја задоволи нашата љубопитност ќе ја нацрта Македонија со излез на Белото море али не во етничките граници.

Правило во животот ми е да не верувам во случајности.
Одма после ветото нашите се сретнаа со Буш во една релаксирана и опуштена атмосвера каде сите беа насмеани.
Мазно дојдовме до спогодбата со САД, за неколку месеци Израле ги укина визите, кај Турците бевме, бевме и на обележување на годишнината на турското ослободувањето на делот од Кипар од Грците.
Го отвараме македонското прашање.
8 години како поминаа од едни карти кои ги имав видено од западен дипломат кој на прашање на еден уредник дали ќе ја има Македонија ќе каже, Да ќе ја има но не овавка како што е сега.
И на една салветка за да ја задоволи нашата љубопитност ќе ја нацрта Македонија со излез на Белото море али не во етничките граници.

Слободниот пристап на море е дел од Мојсеј-2,а Иран работи на случајот тој план да биде малку забрзан и да не се чека 2050 година,макар и со уште некоја жртва повеќе на народот кој е опфатен со територијата зацртана во споменатиот план.:toe:

Слободниот пристап на море е дел од Мојсеј-2,а Иран работи на случајот тој план да биде малку забрзан и да не се чека 2050 година,макар и со уште некоја жртва повеќе на народот кој е опфатен со територијата зацртана во споменатиот план.:toe:

АБЦ да беше вистина ова што го говориш,тебе ке те убиеја одамна

Издигнувањето на грчко-македонскиот спор на високо меѓународно ниво, покренувањето на прашањата за македонското малцинство и се почестите притисоци вр грција значат само едно.

дестабилизација на Европа, преку дестабилизација на земја членка на ЕУ. :je:

АБЦ да беше вистина ова што го говориш,тебе ке те убиеја одамна

Oти бе,па и “планерите“ бараат некој да ве потприпреми вака за изненадувањата кои следат.Всушност и од авион се гледа дека сите ве лажам,и дека сето ова што ни се случува е само предвреме гео-политички “испланирана случајност“.Впрочем кога ова што ви го постирам ќе ви се случи,како што секојдневно ни се случува,признај дека малку полесно се чувствуваш зошто си го знаел предвреме одкако некаде и си го прочитал.:smir:

Oти бе,па и “планерите“ бараат некој да ве потприпреми вака за изненадувањата кои следат.Всушност и од авион се гледа дека сите ве лажам,и дека сето ова што ни се случува е само предвреме гео-политички “испланирана случајност“.Впрочем кога ова што ви го постирам ќе ви се случи,како што секојдневно ни се случува,признај дека малку полесно се чувствуваш зошто си го знаел предвреме одкако некаде и си го прочитал.:smir:
Aбе ти што лажеш ,лажеш.Проблемот е во тоа што мислиш дека некој ти верува , па не знаеш да прекинеш:toe:.А уште потрагично е што и сам веруваш во таквите глупости:smir:
п.с.до кога со репризи на мојсеј 2 до каде си со мојсеј 3 ,кога треба да излезе на форумов?????:)

Oти бе,па и “планерите“ бараат некој да ве потприпреми вака за изненадувањата кои следат.
Ај сега вака, само ја ти да знаеме...колку те плаќаат за припремањето?

Aбе ти што лажеш ,лажеш.Проблемот е во тоа што мислиш дека некој ти верува , па не знаеш да прекинеш:toe:.А уште потрагично е што и сам веруваш во таквите глупости:smir:
п.с.до кога со репризи на мојсеј 2 до каде си со мојсеј 3 ,кога треба да излезе на форумов?????:)

ako ne ti se spie pogledaj malku od mojot potpis ..mozebi ke ti se otvorat ocite

За Мојсеј-3 прашај го Едвард Џозеф или подобро неговиот шеф Хајнц Алфред Кисинџер,тие се “одлични познавачи“ за приликите на Балканов и незнаат да лажат како ABC па ќе те информираат поубаво.:helou:

Ај сега вака, само ја ти да знаеме...колку те плаќаат за припремањето?

Од патриотски причини,не барам пари за “припремиве“,би сакал ли да барам од вас или од нив?
П.С.-За муабетов никому ни збор,трај си-свиркај си.:smir:

АБЦ јас сум со „Израелско“ презиме, т.е. име од стариот завет? Дали јас сум дел од тој план?
И ако навистина има план дали има можност ние нешто да направиме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom