ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
АБЦ јас сум со „Израелско“ презиме, т.е. име од стариот завет? Дали јас сум дел од тој план?
И ако навистина има план дали има можност ние нешто да направиме?
Ако те “бележат“ Хазарите,ти нема спас,со Евреите е друга песна и ние многу наликуваме по менталитет на нив,всушност затоа и не одбраа како лесни за манипулација.Инаку само 20% од еврејската популација се вистински Евреи,додека преостанатите 80% се Хазари со семитска вероисповест по што се идентифицираат како Евреи.За потсетување е и фактот кој кажува дека таткото на Кирил и Методија бил со ерменско-еврејско потекло и се викал Лев,нешто на што во тоа време не му се придавало големо значење па кога се раѓа и умира во Македонија тогаш е Македонец (како што и денес е според мене).
-Спасот лежи во Македонскиот генетски код за опстанок кој се докажал за неуништлив низ вековите,без разлика за релативно кратките или малку подолги временски инстанци кога изгледало дека го снемува Македонецот се појавувал од никаде,егзистирал од никаде и пак заминувал никаде,за по извесно време да го пофтори или потрети односно мултиплицира овој засега необјаснет феномен во процесот на создавање и изумирање нации и ентитети.
-Токму затоа не ме загрижува планот Мојсеј-2 колку што ме загрижува потенцираната наивност кај голем број Македонци што продавајќи (па дури и себе) квази патриотизам,всушност работат во корист на побрзо деградирање на сопствената нација,иако за тоа не се свесни.Сепак да се надеваме дека Македонскиот генетски код пак ќе си го сработи своето и ќе помогне во опстанок на Македонскиот идентитет а со тоа и на името Македонија.Единствен проблем според мене е што за сето тоа треба условно речено (ако за тоа има термински рамки) многу долго време во овој свет на динамични технолошки но и политички промени,па се ќе изгледа недостижно и неперспективно за многумина од нас кој стануваме се понестрпливи и сакаме брз напредок на сопствената нација.Борбата против доминација на Хазарите со овие простори ни е однапред изгубена доколку вака јавно ја водиме преку форуми,зошто за со оружје не може да стане ни збор,кога знаеме дека тие се најголемите создавачи на оружје.Единствениот начин е нашиот инает или непокор да им го воспоставиме токму во моментите кога тие ќе помислат дека победиле и успеале да си го воспостават замислениот план.Ете тоа единствениот излез од оваа наизглед безизлезна состојба,друг начин верувај не постои и многу поголеми и посилни земји не успеале да бидат потполно слободни од раката на Ротшилд или другата на Рокфелер особено доколку се намерачат и ја замислат територијата за нова ветена земја.