Американците - кумови на македонските барања

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Сценариото на НАТО-вците во вметнување на прашањето за македонско малцинство во грција.
Грција ја објавува статијата на познатиот американски аналитичар Edward P. Joseph

Edward P. Joseph - е поранешен шеф на Меѓународната кризна група (ICG) а сега е професор на School of International Studies на University of Washington .Тој во својата статија објавена на страниците на Spiеgel, зборува дека прашањето на македонското малцинство во грција предизвикува страв кај Атина, и го насочува НАТО како иницијатор за отварање на прашањето за малцинството кое ќе послужи како основ да се нанесе удар врз Атина.
Според гејците Joseph- зборува дека требало да се најде “договор„ а не да се „предложи“ и дека двете земји од сопствени причини немa да попуштат.
Со оглед на нееднаквоста во моќта,меѓу нив нема да дојде до решение, затоа е потребен НАТО- т.е.каде е влијанието на Америка, тоа носи и нуди најдобри успешни резултати.- рекол Joseph.
Со грчкото вето во Букурешт- спорот со името зеде меѓународни димензии, и не е веќе билатерален проблем.

НАТО треба да се консултира со голем број меѓународни органи и организации, кои се занимаваат со прашања на правата на луѓето и малцинствата и да подготви конечен извештај..
Во заклучокот пишува Joseph- НАТО ќе превземи мерки за да ги испита и истражи правата на македонското малцинство во грција.Грчката влада ќе плати висока цена во тој случај- напомнал во статијата аналитичарот.

ЛИНК
ЛИНК
ЛИНК

Едвард Џозеф е премногу зантересиран окулу Македонија особено одкако неговиот газда Ротшилд го замоли да обрне посебно внимание,нормално и неговото потекло е Хазарско како и на Нимиц но и еден друг експерт за Македонското прашање по име Сем Вакнин,само овој е повеќе по совети од економијата.:helou:

Jebote hazari i nivni recnik ABC.
Nema post kade ne si gi spomenal.

Шо да им прам бе кога тие ми се мешаат во мојава држава.Впрочем кога можеа крал од Пакистан да ни донесат,што се чудиш доколку јас ги спомнам само кога се посочени како “експерти“,на кој им изгоре таквото за Македонија,освен доколку за тоа не се дебело платени по задача.

E sega mene me interesira dali ABC misli deka hazarite gi procitale pismata na Nikola ili e nesto drugo izmegju? :p

E sega mene me interesira dali ABC misli deka hazarite gi procitale pismata na Nikola ili e nesto drugo izmegju? :p

Што има да ги читаат кога тие му ги составуваат,или ти мислиш дека на Гвујо сам му текна да напише такви писма по две години молби и прилики?

Овој Џозеф уште од 2001 ја потенцираше потребата за вметнување на малцинството во разговорите.

Овој Џозеф уште од 2001 ја потенцираше потребата за вметнување на малцинството во разговорите.

Зар,па кога Кисинџер некому ќе даде задача да се исполни одреден план тогаш ни Лазар Мојсов не може да те спаси од него,иако му беше сват на Буш (постариот).:toe:

Зар,па кога Кисинџер некому ќе даде задача да се исполни одреден план тогаш ни Лазар Мојсов не може да те спаси од него,иако му беше сват на Буш (постариот).:toe:
Кисинџер, дали од грижа на совест, дали од чисто фалбаџиство, има дадено две изјави кои (за оној кој има уши и троа ум) многу децидно ги дефинираат современите меѓународни односи. Првата е: “Дури и параноиците имаат непријатели“ и втората: “Ништо во меѓународната политика не се случува случајно. А, ако нешто и се случи случајно, тоа е затоа што така било планирано“!!!
Патем АзБукиГлаголи, :smir: дали ти сакаш да не убедиш дека е подобро по нас да сме од спротива на хазарите?! Јас не мислам така. Јас мислам дека хамито-семитското племе, самоназиваемо елини, а од цел свет знајно по нивниот копиљачки термин греки, не се способни да играат по современите правила така јасно дефинирани од чичко Касинџир. И затоа ќе им се ибе мамата покварена, па макар Професор Шврчковски и сите негови пулени да носат златни саати овде!

Грција ќе се косовизира.
Се палат како млади мајмуни, лесно паѓаат на провокација, лесно употребуваат сила, ќе има серија инциденти со македонското малцинство и други малцинства.

Грција ќе се косовизира.
Се палат како млади мајмуни, лесно паѓаат на провокација, лесно употребуваат сила, ќе има серија инциденти со македонското малцинство и други малцинства.

Токму за Албанците во грција - пишува на 05.08.2008 г Катимерини
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_05/08/2008_280127

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom