Партизација на судството - инсталации на високи функционери на ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата test
  • Време на започнување Време на започнување
123DBF350A787B44A8A22105AD298F88.jpg
Јани не доаѓа на судски рочишта и нема гајле бидејќи налог за стражарско обезбедување е мерка за нижите касти.

STO E TOA VO ODNOS NA UNISTENA EKONOMIJA I SDSMOVSKA PRIVATIZACIJA:je:OD 20 MILIJARDI DOLARI, FIRMI SO SOLIDNA KONDICIJA DA DENES IMAME VREDNOS NA KAPITAL EDVAJ 5 MILIJARDI DOLARI.TOA NE ZA 20 , TUKU GLAVITE NA GILJOTINA NA SRED PLOSTAD.
20 miljardi pa ti lud si? Nekoj od SDSM da imase tolku pari mislis deka ke bea denes vo opozicija? se gleda kaj se parite onie koi trosat stotici milioni za reklamiranje i populisticki merki. Dali se zaprasavte od kade tolku pari za tolku skapa kampanja najde vmro dpmne?

СЕСТРАТА НА ВАНЧО МУРАТОВСКИ Е АПЕЛАЦИОНАТА СУДИЈКА ЗА БАЧИЛО

Муратовска-Николовска ја потврдила меѓупресудата за умрените овци

Апелационата судијка, Виолета Муратовска-Николовска ја потврдила меѓупресудата на Основниот суд Скопје 1 за случајот "Бачило". Иако Врховниот суд посочи дека во жалбата на Јавното правобранителство во која било наведено дека фактичката состојба не е потполно утврдена, судот ја прифатил меѓупресудата и одлучил дека државата е одговорна за наводната смрт на овците на Џемаили Иснифарис, никој досега не започна процедура за утврдување на одговорноста на судијката Муратовска- Николовска, сестра на синдикалецот Ванчо Муратовски.

пред тоа

Претседателот на ССМ, Ванчо Муратовски, за натамошниот тек на штрајкот во јавниот сектор
Синдикатот ќе бара оставка од Владата на Георгиевски
Се подготвува најголем протестен митинг во Скопје

Синдикатот со конкретни барања до "ЗА" за изборната поддршка
Немаме намера да бидеме пасивен посматрач, без оглед што ја поддржавме програмата на коалицијата "За Македонија заедно", вели Муратовски, синдикалниот лидер

Svetovid напиша:
Мрсулов дебело ја утнал работава. Кај шо пука со ќорци, уште клетникот бесполезен и у празно гаѓа :pos2:. Абе теле мизерно, кога било судството у Македонија непартиско, па сега “ДПМНЕ“ да го партизира? Уште да пробаш да ме убедиш и дека правниот “факултет“ на битпазарскион универзитет е ВМРО-вско легло и све ќе ти поверувам. :salut: Оди бе тролу гурелав, иди изеби нешто и не досаѓај веќе! :drk:

Биди мирен бе татар...родени сте со природен хендикеп да бидите трајно аналфабети, немаш шо да јадиш гомна па вреѓаш и нервоза те фаќа ко овој твојов Чарло Чаплин...кај ДПБНЕ ја партизира цела држава па налет друго и ја албанизира а ти пак оди пуши лепак за дијабола патриоти...и пази со речникот малку...не си на улица...

Dino напиша:
Естонија ја опрај судската власт, која им патеше од истите болести како нашава. :salut:

Се дури не си гледаш овде а му го гледаш на Естонците од тебе Македонец не бидуе...уште помалку пак патриот...џабе млатиш муабет...труба си.:tapp:

20 miljardi pa ti lud si? Nekoj od SDSM da imase tolku pari mislis deka ke bea denes vo opozicija? se gleda kaj se parite onie koi trosat stotici milioni za reklamiranje i populisticki merki. Dali se zaprasavte od kade tolku pari za tolku skapa kampanja najde vmro dpmne?
ALOOOOOOOOOOOOOOOO TI CITAS STO E NAPISANO ILI KAKO TEBE TI ODGOVARAA GO TOLKUVAS:tapp:, ABRE DETE DALI ZNAES KOLKAVA BESE VREDNOSTA NA EKONOMIJATA VO 1992? I KOLKU E DENESKA?OCIGLEDNO SI IZMESAL BRZINITE.:tapp:

ALOOOOOOOOOOOOOOOO TI CITAS STO E NAPISANO ILI KAKO TEBE TI ODGOVARAA GO TOLKUVAS:tapp:, ABRE DETE DALI ZNAES KOLKAVA BESE VREDNOSTA NA EKONOMIJATA VO 1992? I KOLKU E DENESKA?OCIGLEDNO SI IZMESAL BRZINITE.:tapp:
ne sum dete, i ne se ponasaj taka so postari

Dali ti se sekjavas na toa kakva ni bese ekonomijata pred dve godini, kakva ni bese berzata do pred dve godini, kakvi bea investiciite do pred dve godini? 2 godini sme vo investicionen mrak be covece!

posto ne si dete se sekjavas sigurno na ova

[FONT=&quot]КЛУЧОТ ЗА ТАТ Е ВО ЦРНИТЕ ВРЕЌИ?[/FONT]
[FONT=&quot]Практично, Соња Николовска е најзаслужна што сега Александар Прчевски стана новиот јавен обвинител на РМ (како награда од власта), затоа што поентата на ТАТ е во тој ги селектирал документите кои се наоѓале во вреќите. Тие велат: "ТАТ има судска завршница, но тоа е за мали деца. Вистинската судска завршница ја знае Александар Прчевски и затоа партијата на власт како подарок му ја додели функцијата Јавен обвинител на РМ. Случајот ТАТ нема да се реши се додека не се дознае што има во црните вреќи и додека не се дознае кој ја посетувал Соња Николовска ноќе во затворот. Кој им дал дозвола за посета на тие персони, а се знае дека луѓето кои ја посетуваа Соња во затворот беа на високи политички функции. Вообичаено, дозвола за посета во вакви кошроверзни случаи дава истражниот судија."

[/FONT]
S_Nikolovska.jpg

ne sum dete, i ne se ponasaj taka so postari

Dali ti se sekjavas na toa kakva ni bese ekonomijata pred dve godini, kakva ni bese berzata do pred dve godini, kakvi bea investiciite do pred dve godini? 2 godini sme vo investicionen mrak be covece!

Ај чим си постар, се сеќаваш ли на Законот за трансформација на претпријатијата со општествен капитал, донесен 1993, идејни творци му беа Тито Беличанец и Јане Миљоски...
Убедливо најголема катастрофа од закон, основ за раскрчмување на фирмите...
Што стана, како стана по тој закон, знаеш и самиот (ама очигледно не сакаш да кажеш).
Посебно интересен беше моделот на „лица кои го преземаат управувањето со претпријатието“ со кој се правеа најголемите далавери и се уништи и она што го имавме...
Па, дојде 1998, и она малку што остана отиде на сосем истиот начин, само улогите се сменија.
Иновација на овие им беше продавање на државни претпријатија (Телеком) под име „меѓународната тоа го бара“, и финишираше со продажбата на ЕСМ 2006.
И, секако, за да поминеш во Агенцијата за приватизација, мораше да поминеш низ една консултантска куќа... за периодот до 1998.
А, кога тоа имало некоја посериозна инвестиција во Македонија? Никогаш...
За судството, кажав погоре.

1. Никола Груевски - Окта, Телеком, Национална картичка, Бирање на маркетинг агенции со непосредна спогодба, продажба на плац зад рамстор и тн и тн. - мин. 10-20 години затвор

Знаеш што е интересно,порано Б.Ц и покрај сите негативности што ги направи се што требаше да направи е со прст да покаже на Љубчо и одеднаш изборот навистина беше еден.Е сега доживеа тој да биде на
местото на Љубчо.Затоа ако навистина сакате да се реформирате прво извинетете се,ослободетете се од нечистото минато и тогаш продолжете понатаму.Ако не сакате, друг ќе дојде на вашето место.

Чудно е како ја правдаат ситуацијата оние кои освен портокалова, не сакаат да погледнат друга боја.
Па драги мои форумски колеги.
Нели на секои четири години има избори, за да се изберат подобрите од претходните.
Та нели они треба да работат и да ја водат државата поуспешно од оние на кои народот им ја ускратил довербата.
Бедно е ова ваше објаснување и бранење по секоја цена, за работи кои не и одат од корист ниту на државата, ниту на народот што живее во неа.
Многу бедно.

Ајде да се сложам дека СДСМ почна да го партизира судството.
Зарем ДПМНЕ треба скроз да го уништи ?
Каде се препораките од ЕУ за независно судство.
Каде се жалбите на сите инвеститори кои сакаат да дојдат во државата, дека судството е партизирано.
Па побогу отворете ги очите и погледнете некоја друга боја освен портокаловата.
Не мора да биде таа нит сина нит плава.
Нека биде тоа некоја боја слична на портокаловата.
Ќе си го уништите видот ако нон стоп гледате во таква силна боја.

Искрено се надевав кога дојде Груевски на власт пред три години, дека ќе биде првиот кој ќе почне да ја сопира партизацијата на државата.
Што имаме денес.
Тотална партизација и таму кај што бива, и таму кај што небива.
Појачана за 10 пати.
Ситуацијава веќе преоѓа во перверзија, а ние тука не знаеме ништо друго да кажеме, освен и вашите правеа така.
Не ми е страв што ДПМНЕ го продолжува процесот кој трае подолго време.
Страв ми е дали некој некогаш, кој искрено ќе сака да ја оправи работава во државава, ќе успее во тоа, после овие перверзии кои се прават веќе 18 години.

И да...
Продолжете да се пукате, продолжете со вашите бедни реплики, "и вашите правеа така".

Се додека судството ни е во ваква очајна непотистичка констелација Македонија ќе се гуши во случаеви како ТАТ,ОКТА,БАЧИЛА,ТЕЛЕКОМИ,ГЛОБАЛИ,РАШТАНСКИ ЛОЗЈА,ГАЗЕЛИ,ОХИСИ.....и многу слични таканаречени афери кој очигледно ја користат се поголемата роднинска поврзаност на глаучите во судството со мега криминалците кој штанцаат нелегално пари.

Се додека судството ни е во ваква очајна непотистичка констелација Македонија ќе се гуши во случаеви како ТАТ,ОКТА,БАЧИЛА,ТЕЛЕКОМИ,ГЛОБАЛИ,РАШТАНСКИ ЛОЗЈА,ГАЗЕЛИ,ОХИСИ.....и многу слични таканаречени афери кој очигледно ја користат се поголемата роднинска поврзаност на глаучите во судството со мега криминалците кој штанцаат нелегално пари.

Не бе.
И вашите правеа така.
Свиркај си Ти.

мало потсетување март,2006 марјановиќ во ``дневник``

Струмичкиот суд - трет пат!

Како тоа "трет пат"? ќе праша некој читател што не пропушта да се дружи со мене секој понеделник. Колку што ме служи паметењето вие пишувавте само еднаш за некој ваш студент кој по осум години работа дотерал до виш стручен соработник на Основниот суд во Струмица, па и покрај предлогот на Републичкиот судски совет не бил избран за судија. Токму така! Само - ни јас, а со тоа ни вие - не сме знаеле дека прикаскава имала продолжение.

Инаку, јас за случајов дознав од самиот кандидат пред тоа фамозно прво гласање. Г. Славчо Тимов го знам зашто на почетоците од плурализмот беше во Лигата за демократија, а потоа, кога се рече дека судовите мора да бидат департизирани, тој се извини и излезе од неа. Просто нека му е: со тоа покажа не само дека е чесен човек, туку пред се човек што ги почитува постулатите на правната држава. Ме изненади, меѓутоа, што уште пред тоа прво парламентарно гласање, ми тврдеше дека неговиот избор нема да помине во парламентот. Прашав зошто мисли така. Му рекле од "најмеродавно" место! Пратеничката на СДСМ (и претседател, ако не се лажам, на важната Законодавно-правна комисија) без пардон, отворено (комунистички!) му рекла: "Ние имавме други планови за тоа судиско место, не беше планиран ти, туку Лорета Ѓоргиева..."

Сведоци за ова се и сите колеги на г. Тимов, зашто тој, кога му честитале на предлогот, мислејќи дека изборот е готова работа (не се случило да не помине предлог на Републичкиот судски совет), на сите им велел дека нема да биде избран, зашто местото се чува за Лорета. Никој не му верувал, како што не му поверував ни јас: бев сигурен дека некакви ситни локални интереси не можат да превагнат над предлогот на Републичкиот судски совет. А, ете, токму тоа се случи! Г. Тимов пропадна при првото гласање.

Сетне и Републичкиот судски совет како да се заинатил (или госпоѓа Ленче Софрониевска сакала да ме убеди дека тие не решаваат според волјата на некакви си провинцијални моќници, туку според професионалните квалитети): за судија, како единствен кандидат, повторно бил предложен г. Славчо Тимов. Секоја чест! Арно ама струмичкиот СДСМ-овски клан се покажал вчудовидувачки силен! А тој, преку пратеничката Цветанка Иванова, аподиктички изјавува дека г. Тимов и овој пат нема на што да се надева: "Додека Лора не стане судија, никој од другите кандидати нема шанси!"

И? На новото гласање во македонскиот храм на законитоста, со 30 гласови исклучиво од редовите на СДСМ, повторениот предлог по втор пат пропаднал. Сега веќе и госпоѓа Ленче Софрониевска и нејзиниот достоен за почит Републички судски совет морале да си ја подвиткаат опашката и да решат онака како што од Струмица им порачале пратеничката Цветанка Иванова, градоначалникот Зоран Заев и претседателот на СДСМ Зоран Ристов. Сега доаѓа најинтересното! Може ли да погодите кој е сега предложен за судија во Струмица? Не ви текнува? Па прочитавте белки што вели другарката Цветанка Иванова: "Никој нема на што да се надева додека Лора не стане судија!"

Сега мене фати да ме копка што чудо од стручњак била таа пуста Лора ли, Лорета ли, која е непречекорлив критериум за тоа како треба да изгледа еден правник за да стане судија во жална Македонија? Да се викаше Марина Грчева со двете раце ќе го поддржев изборот: и ден-денес, по толку години, се сеќавам на нејзините умни одговори, уште се сеќавам како и беше името, знам дека беше од Струмица, а дали ќе ја познаам, да ја сретнам, не сум многу сигурен. Само, госпоѓа Грчева е веќе судија! Иако Лора односно Лорета е ретко име во Македонија, во врска со неа не ми паѓа на памет ништо друго освен една приглупа песничка што во мојата младост беше многу популарна ("У сенци под палмама ја тебе чекам Лора, знам да неќеш доќи, јер тако бити мора..."). Само оваа Лора тогаш уште не била ни родена.

Не ме мрзеше да ја побарам фамознава кандидатка во регистраторите (три на број) во кои - хронолошки средени - ги чувам сите Извештаи со оценки за моите испити по кривично право од 15 февруари 1971 до 26 април 2004 година. Илјадници имиња меѓу кои и тие на покојниот Борис Трајковски и на македонскиот маченик Љубе Бошковски, сигурно и на госпоѓа Ленче Софрониевска (на нејзината ќеркичка Ана веќе со сигурност се сеќавам) и на убавата министерка Мери Младеновска и на бившиот министер, "драги мои", Љубомир Данаилов-Фрчкоски... Кого се не сретнав, кому се притоа не му се израдував. Само, ете, ни Лора ни Лорета не сретнав, што и не е големо чудо: можеби полагала кај колегата Камбовски. Така правеа многумина што сакаа да го одбегнат незгодниот Марјановиќ, а на многумина просто таква им била среќата: така ги распоредиле во "Студентски прашања".

Не можам да верувам дека единствената "заслуга" на кандидат-судијата Лорета Ѓоргиева е што е сопруга на некојси Зоран Ѓоргиев, кој пак, од своја страна, му бил советник на градоначалникот на Струмица. Го читам дописот што г. Тимов го испратил на многу македонски и странски адреси (во Скопје), обидувајќи се - не за себе, туку за другите! - да се избори за фер судиски избори како предуслов за оздравување на нашето судство и не можам да им верувам на очите! Градоначалникот на Струмица му вели на г. Тимов (во присуство и на неговата сопруга, значи - сведок очевидец!): "Славе, јас нема да дадам поддршка ти да минеш во парламентот за судија, бидејќи Зоран Георгиев на локалните избори беше секој ден со мене во штабот до четири часот наутро. Затоа ти нема да поминеш во парламентот и тоа место е предвидено за сопругата на Зоран Ѓоргиев, Лора."(!?)

Да се крсти човек с'с леву руку! Ако е ова тој crime de la crime на СДСМ-то ни, подобро да го нема! Ако пак наводов е точен, таа кутра Лора ли, Лорета ли би требала самата да си ја повлече кандидатурата: има ли нешто попонижувачко за една жена некој да сака да ја направи судија не поради нејзините стручни квалитети, туку затоа што му е сопруга на човекот кој му помогнал на некој си Зоран Заев да стане градоначалник на Струмица (!?).

Тури и сол на реформата на судството до која СДСМ сака да дојде со вакви "муќки"! А за резилот што ќе пукне поради списот на г. Тимов, упатен до "меѓународната", и да не зборуваме. Туку, не оти тие не ги знаат методите на СДСМ. Она што во сево ова е посебно бедно - самиот СДСМ и дава повод на меѓународната заедница да рече: "Со вака избирани судии вие не сте за Европа!" И тоа - со полно право!

Кога ќе го читате овој текст, јас (со Божја помош) ќе бидам на еден важен состанок во Стразбур, та затоа однапред и го честитам утрешниот избор на госпоѓа Лорета Ѓоргиева: најновиот резил од кујната на СДСМ треба да се случи утре (вторник, 7 февруари), ако напкон не се свестат дека вака веќе не оди! Во што искрено се сомневам.

Ова проф. Ѓорѓи Марјановиќ ли го напишал? Од текстот така ќе да е...Тој и Камбовски предаваа Кривично право.

мало потсетување март,2006 марјановиќ во ``дневник``

Струмичкиот суд - трет пат!

Како тоа "трет пат"? ќе праша некој читател што не пропушта да се дружи со мене секој понеделник. Колку што ме служи паметењето вие пишувавте само еднаш за некој ваш студент кој по осум години работа дотерал до виш стручен соработник на Основниот суд во Струмица, па и покрај предлогот на Републичкиот судски совет не бил избран за судија. Токму така! Само - ни јас, а со тоа ни вие - не сме знаеле дека прикаскава имала продолжение.

Инаку, јас за случајов дознав од самиот кандидат пред тоа фамозно прво гласање. Г. Славчо Тимов го знам зашто на почетоците од плурализмот беше во Лигата за демократија, а потоа, кога се рече дека судовите мора да бидат департизирани, тој се извини и излезе од неа. Просто нека му е: со тоа покажа не само дека е чесен човек, туку пред се човек што ги почитува постулатите на правната држава. Ме изненади, меѓутоа, што уште пред тоа прво парламентарно гласање, ми тврдеше дека неговиот избор нема да помине во парламентот. Прашав зошто мисли така. Му рекле од "најмеродавно" место! Пратеничката на СДСМ (и претседател, ако не се лажам, на важната Законодавно-правна комисија) без пардон, отворено (комунистички!) му рекла: "Ние имавме други планови за тоа судиско место, не беше планиран ти, туку Лорета Ѓоргиева..."

Сведоци за ова се и сите колеги на г. Тимов, зашто тој, кога му честитале на предлогот, мислејќи дека изборот е готова работа (не се случило да не помине предлог на Републичкиот судски совет), на сите им велел дека нема да биде избран, зашто местото се чува за Лорета. Никој не му верувал, како што не му поверував ни јас: бев сигурен дека некакви ситни локални интереси не можат да превагнат над предлогот на Републичкиот судски совет. А, ете, токму тоа се случи! Г. Тимов пропадна при првото гласање.

Сетне и Републичкиот судски совет како да се заинатил (или госпоѓа Ленче Софрониевска сакала да ме убеди дека тие не решаваат според волјата на некакви си провинцијални моќници, туку според професионалните квалитети): за судија, како единствен кандидат, повторно бил предложен г. Славчо Тимов. Секоја чест! Арно ама струмичкиот СДСМ-овски клан се покажал вчудовидувачки силен! А тој, преку пратеничката Цветанка Иванова, аподиктички изјавува дека г. Тимов и овој пат нема на што да се надева: "Додека Лора не стане судија, никој од другите кандидати нема шанси!"

И? На новото гласање во македонскиот храм на законитоста, со 30 гласови исклучиво од редовите на СДСМ, повторениот предлог по втор пат пропаднал. Сега веќе и госпоѓа Ленче Софрониевска и нејзиниот достоен за почит Републички судски совет морале да си ја подвиткаат опашката и да решат онака како што од Струмица им порачале пратеничката Цветанка Иванова, градоначалникот Зоран Заев и претседателот на СДСМ Зоран Ристов. Сега доаѓа најинтересното! Може ли да погодите кој е сега предложен за судија во Струмица? Не ви текнува? Па прочитавте белки што вели другарката Цветанка Иванова: "Никој нема на што да се надева додека Лора не стане судија!"

Сега мене фати да ме копка што чудо од стручњак била таа пуста Лора ли, Лорета ли, која е непречекорлив критериум за тоа како треба да изгледа еден правник за да стане судија во жална Македонија? Да се викаше Марина Грчева со двете раце ќе го поддржев изборот: и ден-денес, по толку години, се сеќавам на нејзините умни одговори, уште се сеќавам како и беше името, знам дека беше од Струмица, а дали ќе ја познаам, да ја сретнам, не сум многу сигурен. Само, госпоѓа Грчева е веќе судија! Иако Лора односно Лорета е ретко име во Македонија, во врска со неа не ми паѓа на памет ништо друго освен една приглупа песничка што во мојата младост беше многу популарна ("У сенци под палмама ја тебе чекам Лора, знам да неќеш доќи, јер тако бити мора..."). Само оваа Лора тогаш уште не била ни родена.

Не ме мрзеше да ја побарам фамознава кандидатка во регистраторите (три на број) во кои - хронолошки средени - ги чувам сите Извештаи со оценки за моите испити по кривично право од 15 февруари 1971 до 26 април 2004 година. Илјадници имиња меѓу кои и тие на покојниот Борис Трајковски и на македонскиот маченик Љубе Бошковски, сигурно и на госпоѓа Ленче Софрониевска (на нејзината ќеркичка Ана веќе со сигурност се сеќавам) и на убавата министерка Мери Младеновска и на бившиот министер, "драги мои", Љубомир Данаилов-Фрчкоски... Кого се не сретнав, кому се притоа не му се израдував. Само, ете, ни Лора ни Лорета не сретнав, што и не е големо чудо: можеби полагала кај колегата Камбовски. Така правеа многумина што сакаа да го одбегнат незгодниот Марјановиќ, а на многумина просто таква им била среќата: така ги распоредиле во "Студентски прашања".

Не можам да верувам дека единствената "заслуга" на кандидат-судијата Лорета Ѓоргиева е што е сопруга на некојси Зоран Ѓоргиев, кој пак, од своја страна, му бил советник на градоначалникот на Струмица. Го читам дописот што г. Тимов го испратил на многу македонски и странски адреси (во Скопје), обидувајќи се - не за себе, туку за другите! - да се избори за фер судиски избори како предуслов за оздравување на нашето судство и не можам да им верувам на очите! Градоначалникот на Струмица му вели на г. Тимов (во присуство и на неговата сопруга, значи - сведок очевидец!): "Славе, јас нема да дадам поддршка ти да минеш во парламентот за судија, бидејќи Зоран Георгиев на локалните избори беше секој ден со мене во штабот до четири часот наутро. Затоа ти нема да поминеш во парламентот и тоа место е предвидено за сопругата на Зоран Ѓоргиев, Лора."(!?)

Да се крсти човек с'с леву руку! Ако е ова тој crime de la crime на СДСМ-то ни, подобро да го нема! Ако пак наводов е точен, таа кутра Лора ли, Лорета ли би требала самата да си ја повлече кандидатурата: има ли нешто попонижувачко за една жена некој да сака да ја направи судија не поради нејзините стручни квалитети, туку затоа што му е сопруга на човекот кој му помогнал на некој си Зоран Заев да стане градоначалник на Струмица (!?).

Тури и сол на реформата на судството до која СДСМ сака да дојде со вакви "муќки"! А за резилот што ќе пукне поради списот на г. Тимов, упатен до "меѓународната", и да не зборуваме. Туку, не оти тие не ги знаат методите на СДСМ. Она што во сево ова е посебно бедно - самиот СДСМ и дава повод на меѓународната заедница да рече: "Со вака избирани судии вие не сте за Европа!" И тоа - со полно право!

Кога ќе го читате овој текст, јас (со Божја помош) ќе бидам на еден важен состанок во Стразбур, та затоа однапред и го честитам утрешниот избор на госпоѓа Лорета Ѓоргиева: најновиот резил од кујната на СДСМ треба да се случи утре (вторник, 7 февруари), ако напкон не се свестат дека вака веќе не оди! Во што искрено се сомневам
.

Така е огледало.
Докажувај кој повеќе и еба мајката на државата.
И немој случајно да ти текне да кажеш дека тоа нечини.
Ќе те караат колегите од форумов.
Докажувај кој е поголем гробар на Македонија.

Јас веќе разликата не можам да ја видам.
Све ти је то педерана, која си ги гледа само нивните интереси, и нивното длабоко конто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom