Симпатизер или навивач?

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Навивач - самото име кажува . Значи да навиваш т.е да го оставиш грлото за својот клуб на навивачката трибина. Неможеш да се наречеш навивач седејки дома пред телевизор грицкајки семки и што ќе викнеш едно У или А .

Potpolno se soglasuvam so Viktor za ova!Ama pustoto nie uceni sme da go sakame poveke tugoto od svoeto..Pa zatoa povazni ni se Liverpool,Mancester,Zvezda,Partizan od Pobeda,Vardar,Pelister...Kolku i da nemame ubav fudbal,kolku i da e namesteno se za mene ljubovta prema Pobeda e svetost!!Za nea sum begal od uciliste,sum jadel kotek doma odeki na gostuvanje nekade bez da me znaat,sum odel so sal od majmuni sred leto:)Koj ne minal niz toa,ne prespal vo policija poradi svojot omilen klub,ne znae stoe navivac!!i koja e razlikata megu navivac i simpatizer...

незнам како ги диференцирате овие два поими но како и да е...

навивач сум на Тетекс, Црвена Звезда Рома и Македонија нормално...
а симпатизер на Италија, Волфсбург, Херта, Аргентина и Дерби...

alal vera ako mozesh da bidesh navivac na povejke od edna ekipa ili reprezentacija!!Vo srceto ima mesto samo za eden!!!

Sekoj chovek mozhe da ima simpatii kon nekoj drug klub vo Evropa kako na primer ja saka nivnata igra,ja ceni klubnata istorija,gi ceni igrachite,gi pochituva nivnite navijaci i taka natamu i taka natamu a ne mozhe toj chovek da bide navijac isto kako nekoj sto porasnal so toj ziveel vo mestoto od kade sto e timot gledal stotici utakmici i go sakal cel zhivot.

Така така е правилно како што велите навивач е навивач да одаш на натпревари да направиш нешто на клубот да имаш некаков впечаток, да навиваш со глас на натпреварите
Заклучок: Македонците 99% се Симпатизери на некој клубови а не навиват за некоја македонски тим

незнам како ги диференцирате овие два поими но како и да е...

навивач сум на Тетекс, Црвена Звезда Рома и Македонија нормално...
а симпатизер на Италија, Волфсбург, Херта, Аргентина и Дерби...
Редовно одиш во Рим и Белград да навиваш?Браво секоја чест:tapp:

Па јас ич не им придавам значења на вакви дефиниции и слично.
Она што ми е битно е дека го сакам фудбалот, има клубови кои редовно ги следам и чија игра ја сакам и за кои навивам - а дали тоа ме прави навивач или симпатизер, не ми е битно.

Мене ми е важно да гледам и да уживам во играта и сакам да гледам добар фудбал. Се' останато ми е ирелевантно.

Навивач - самото име кажува . Значи да навиваш т.е да го оставиш грлото за својот клуб на навивачката трибина. Неможеш да се наречеш навивач седејки дома пред телевизор грицкајки семки и што ќе викнеш едно У или А .
Го делам ова мислење.Само би додал уште нешто.

Вие кои се преставувате како навивачи на Јунајтед,Аренал,Интер,Милан не сте ништо повеќе од обични фанови.Оние кои одат на стадион и НАВИВААТ за клубот со песна е тоа се навивачи.

Поточно навивач е човек кој е дел од организирана група која цел и е да го бодри својот клуб преку песни и скандирања.

Јас сум навивач на спортскиот колектив Работнички.Симпатизер сум на клубовите Манчестер и Барселона.

Јас вака си рачунам:

Навивач сум на Милан, а симпатизер на Атлетико Мадрид, Тотенхем како и некои помали клубови, така е според мене па сеа вие како сакате сметајте си :helou:

Навивач сум на Манчестер Јунајтед а симпатизер на Тотенхем и Сандрлед...

не можам да одам во англија да гледам сигурно.а инаку душа давам за манчестер

Највеќе на свет би сакал да сум навивач на Арсенал!!!
ама за жал..сум засега..само симпатизер... можеби некогаш би имал можност да станам и навивач :vozbud:

едит: неможете да сте навивачи...пред тв екран...додека не одите на утакмици...и го бодрите својот тим... сте само симпатизери... за жал...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom