Fantom
Chikara
- Член од
- 4 јуни 2006
- Мислења
- 11.453
- Поени од реакции
- 812
Но оноа ништо не сме направиле за него... а што прават останатите навивачи? Одат на натпревари, се собираат заедно да гледаат, можат да влијаат на клубот преку нивните фан клубови еден минимален процент или воопшто да не влијаат. Тоа што не одиме на натпревари поради далечината и што не живееме во таа земја не не прави помалку навивачи според мене. Сигурна сум дека ако еден ден одам на Сан Сиро на натпревар навивачите што одат постојано на натпревар нема да се разликуваат нималку од мене.
А и денес е 21 век постои интернет навивачите на одреден клуб се поврзани преку форуми, фан клубовите се на нет така што и ние или во случајов јас сум дел од нив.
Така што како и да е јас не се чуствувам нималку како симпатизер.
А за тоа дека има македонци што ги подржуваат клубовите точно и им симнувам капа. Кај нас треба многу да се вложува на тоа поле но тоа е друга тема да не мешам. Кажав кога ке има барем малку квалитетен фудбал и некорумпиран во Македонија јас ќе ги подрам дефинитивно. До тогаш ќе одам на репрезентативните натпревари и тоа е тоа.
Преку постов и ZIKS ќе добие одговор:
Се тапкаш во место, ист одговор како онај рано сабајле ми даде, само поинаку спакуван.
За болдираното: Поддршката од навивачите на еден натпревар значи многу, а не минимален процент. Замисли преполн стадион со луди навивачи vs. празни трибини, ниеден гледач, само редари без работа.
То шо си на форум те прави дел од клубот, и менуваш нешто? Колку што ќе го натераш TonInter да биде за Милан, толку менуваш и таму.
И не е битно како се чувствуваш, битно е што си. Ти си симпатизерка.
Ако јас се чувствувам како Парижанец, парижанец ќе станам?
Иначе Smert, не е само fan збор за тоа во странство. Fan, supporter, hooligan, casual.