Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Пак си ги зел Евреиве ко пример,а имаш толку убави Македонски?
lele be abc jas nema nisto protiv evreive, posebno ne sprema pametni luge bilo kakvi da se, duri i se voshituvam na nekoi evrei taka da toa za tebe so e problem ( evrei) za mene ne prestavuva nikakva precka.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
lele be abc jas nema nisto protiv evreive, posebno ne sprema pametni luge bilo kakvi da se, duri i se voshituvam na nekoi evrei taka da toa za tebe so e problem ( evrei) za mene ne prestavuva nikakva precka.
Не е бе проблем,само онака,инаку и јас понекогаш ги употребувам но никогаш не ги воздигнувам како некои овде на форумов,за мене всушност се на малку пониско ниво,поради нивните мегаломански афинитети,слично на Бацко Ѓорѓија,“нашиот евреин“.:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ова е твојот аргумент во споредба со мојот?...Не ни очекував нешто попаметно ама ајде нека ти биде.
Велиш “аргумент“ си имал? :pos:

Ако глупоста ти била “аргумент“ тогаш, еве уште една илустрација гратис од мене:

:kesa:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Немаше да најдат вина за Заев само ке се пролонгираше застојот на функционирањето на општината што им беше и цел на ВМРО да се направи општ хаос.Тие беа неспрпливи да да го оцрнат неговото име и на партијата па затоа во Фебруар најавија негова одговорност но се попишманија заради изборите дека со ваква бламажа ке изгубат многу па дури и културно се извинија.Но затоа пак по избориве фатија турбо без пардон.И да немашеаболиција ке ја докажеше невиноста само ќе поминеше многу време откако ќе го прошетаа низ обвиненија кои не држат место.

Член од
6 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Стварно Црвенковски ја злоупотреби позицијата претседател...Уопште не треба да се аболира човек што "евентуално" направил финански криминал,а ако веќе планира да го направи тоа требаше да почека да се види дали Заев ќе излезеше виновен.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Еееее.. комуњарчиња кога ви викав почекајте за денационализацијата никој не сакаше да чуе,а бевте спремни луѓето на плоштад да ги запалите.
Абе Ването е рекло дека двапати е платено....
Две апелациски пресуди......па што сакаат овие а градоначалникот што убава фонтана ни направи....
И си остана градоначалникот аболициран а овие уште ќе се влечат по судови.

http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=2&tabid=0&EditionID=1083&ArticleID=59929

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Стварно Црвенковски ја злоупотреби позицијата претседател...Уопште не треба да се аболира човек што "евентуално" направил финански криминал,а ако веќе планира да го направи тоа требаше да почека да се види дали Заев ќе излезеше виновен.
Дали уште некој верува (освен вмровците) дека Заев ќе имаше фер и чесно судење.Со Маневски и компанија јас не верувам и само едно ќе речам. ...бати власта која не може и не знае да намести еден градоначалник.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Дали уште некој верува (освен вмровците) дека Заев ќе имаше фер и чесно судење.Со Маневски и компанија јас не верувам и само едно ќе речам. ...бати власта која не може и не знае да намести еден градоначалник.
istiov post stavi go use na nekolku temi , zasto veke go imas na edna druga..bidi kreativen stavi go vo ljubov i seks na ntema abortus ))))))

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Заев: ако јас сум криминалец, тогаш и Груевски е

„Дали Никола Груевски направи криминал кога без јавна набавка, во четири очи склучи договор за јавно-приватно партнерство со Агрокор и дали тоа значи дека Груевски ќе го дели годишниот промет од 15 милиони евра со Агрокор?“

Ова е првата реакција на Зоран Заев, потпретседател на СДСМ и струмички градоначалник, после изјавите на власта дека неговата аболиција оставила простор за сомневање во неговата невиност.
Тој го повика премиерот Груевски, или кој бил претставник на власта кој е запознаен со деталите од случајот „Глобал“, на јавна дебата.
Струмичкиот градоначалник обвини дека целиот случај бил монтиран и тоа од највисокото раководство, а изјавите на Груевски, Маневски и комерцијалните огласи од МВР со неговото обвинение ја потврдиле “фрустрацијата од срамната организација на власта“.

Заев обвини дека предметот за него бил воден уште пред година и пол, под работно име „Зајче“ и тоа од тројца инспектори на МВР. Јавното обвинителство на два пати го враќал предметот со образложение дека нема докази. Предметот сепак бил активиран по информациите во јавноста дека тој би можело да биде новиот претседател на СДСМ.

За потпретседателот на СДСМ не е јасно зошто, ако немало притисоци од власта, кривичниот совет не одреди притвор за него и неговите соработници уште при првото одлучување. Заев тврди дека двапати укината одлука на истражен судија е преседан во македонското судство. За него останува и нејасно, зошто е расрешена јавната обвинителка која го водела случајот.

„Прв пат се случува МВР преку платени комерцијални огласи од народни пари да објавува кривични пријави. А, слушајќи ги изјавите на Маневски и Груевски се добива впечаток дека се судии во предметот и дека ги знаат сите детали од него“, посочи Заев.

Тој објасни дека земјиштето на кое е изграден трговскиот центар на местото каде порано се наоѓал пазар било предмет на денационализација, која завршила со пресуди на апелационен суд и во која сопствениците веќе два пати биле обесштетени.
Заев рече дека за целиот проект не е потрошено ни денар од струмичката каса и дека Глобал е изграден по пат на јавно-приватно партнерство кое транспарентно било објавено, па затоа и немало потреба од постапка за јавни набавки и тендер.
Според него не била потребна ни дозвола за изградба од Владата и покрај тоа што земјиштето е во сопственост на државата бидејќи било дадено на користење како градежно земјиште на јавното претпријатие “Комуналец – Струмица“. Заев тврди дека право за градба врз земјиштето јавното претпријатие од 1987.
„Зарем требаше домати и пиперки да садиме таму?“, прашува Заев.
За осумте милиони евра проневера Заев вели дека тие била парите од продажбата на дуќаните од страна на инвеститорот кој дал 13 милиони евра за изградба на објектот.

Струмичкиот градоначалник вели дека после помилувањето неговата политичка кариера нема да згасне оти нема зошто. Според него поддршката е уште поголема што докажуваат и 30.000 собрани потписи додека беше во притвор.
Заев не сакаше да ја коментира одлуката за аболиција на претседателот Бранко Црвенковски, но тој рече дека ја прифатил ваквата уставна можност на претседателот бидејќи не верува дека после монтираниот процес, судиите ќе биле независни.
“Не верувам дека аболицијата политички ме дискредитира“, вели Заев,
Тој не ја исклучи можноста да се кандидира за претседател на СДСМ на идниот партиски конгрес.
“СДСМ сега е во таква состојба поради која се договоривме на идниот конгрес да имаме само еден кандидат. Не е дефинирано кој тоа ќе биде. Ако доколку тоа го побара членството и партијата ќе се кандидирам“.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Самоубица, премногу копи-пејст ќе ми ги активира прстињава и мене :) Не спамирај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom