Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
vcera na sitel na vesti gledav izjava na srumicanec od vmro dpmne na kogo bagrata mu vlegla vo dvor i go maltretirala tatko mu i frlale so znam so nekoi predmeti po kukjata, so misliste za ova?
vcera na Sitel imase kratki intervjua so 7-8 gragani na Strumica i site ne se soglasuvaa so abolicijata na Branko. Kakva slucajnost a? :)

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=F187D63D50E93148A4D3353EFEBA60B2

Ах ова анонимниов извор мора да е една многу живописна личност која исто како да се потпишала со полно име и презиме. Ќе беше право освежување да беше некој друг, меѓутоа другите не излегуваат од матрицата на обични послушници.А изворов анонимен реагира или од проста љубомора зошто и тој не доби аболиција или се гребе кај другата страна или и двете.
`` prv pat vo istorijata na jugoistocna evropa se dava abolizija za finasiski kriminal`` ova e vo centar )))))

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
pa i od Skopje da se ....a na sajtot na Sitel da odis i da gledas nivni vesti e zaludno potroseno vreme ...najpristrasnata televizija na site vreminja na cel balkan :)
za tv sitel si totalno vo pravo za priostrasnosta, jas te upativ tamo za konkreten nastan na koj se povikavme dvajcata zatoa.
od druga strana ne moj da likuvate i da mislite deka narodot go podrzal zaev naprotiv mislam deka mnogu od narodot sakaja da ima sudska zavrsinca kako i taa da zavrsila.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
za tv sitel si totalno vo pravo za priostrasnosta, jas te upativ tamo za konkreten nastan na koj se povikavme dvajcata zatoa.
od druga strana ne moj da likuvate i da mislite deka narodot go podrzal zaev naprotiv mislam deka mnogu od narodot sakaja da ima sudska zavrsinca kako i taa da zavrsila.
se sluci toa sto se sluci ..ideme napred :smir:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
ПРИТВОР

А бе деца, деца ... А бе на некој за две тегли ајвар украдени од некоја визба че му одреда 30 дневен притвор, под сомнение за тешка провална кражба (и за него не важи ПРЕСУМПЦИЈАТА НА НЕВИНОСТ-на која се повикува СДСМ) оти можи да влијае на истражната постапка (демек некое ситно арамивче можи, а З.З. неможи?!?!?!) ...

Ај поздрав до сите и ако мислите дека правилно постапува и ако го поддржувате претседателот кандисајтего да се кандидира уште еднаш :pos2:!!!!

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
ама пошто вие од ДПМНЕ не се кадарни да најдите НЗС нека ви жежи шамарот од Бранко.:helou:
Идиот........

Абе и за тебе е тој шамар бре. Затоа што утре може ќе биде аболициран тој што ќе ти ја ограби куќата, чисто од реваншизам кога ВМРО ќе добие претседател. Па после ти кењај дека претседателот си го остварил уставното право.

Преку к.. ми е од вакви испрани мозоци, без разлика во чив штаб чистат кондури на шефчињата...

ben

Член од
22 јули 2008
Мислења
70
Поени од реакции
0
vcera na sitel na vesti gledav izjava na srumicanec od vmro dpmne na kogo bagrata mu vlegla vo dvor i go maltretirala tatko mu i frlale so znam so nekoi predmeti po kukjata, so misliste za ova?
Da ti kazam tocno kako bese
babamov prvo nema dvor toj zivee na mladinska i cel dvor mu e dukan
vtoro negovoto maloletno dete brlase so sisinja uste od pred 5 dena koga i da pominese protesniot mars
majkamu koja bese do negovoto maloletno dete kako da ne i bese problem deka nejzinoto dete se odnesuva kako bagabont I PSUE PO LUGETO POKAZUVAJKI SREDEN PRST
sekoj ima pravo da protestira ako ne go podrzuvas toa ne mora i da psues i vikas po tie sto protestiraat i poveke da go razgoruvas slucajot
Vo delot na vcerasnata izjava ke ima press ne se sekirajte !
Toa sto cera go izjavi gospodinot e ziva glupost nego nikoj ne mu se obrati tuku toj dodeka kolonata so koli minuvase po mladinska zede kanta za smet i ja frli vrz edna od kolite pa zatoa zastanaa i pocnaa da go pcujat a nikoj ne izleze od kolata
ZA KRAJ NE ZNAM KAKO E SO TATKOMU OVOJ GOSPODIN ZASTO PRED NEKOLKU GODINI TOJ NA SVOJOT TATKO GO PREBI I GO NAOPADI OD DOMA MOZEBI SEGA PAK SE ZAEDNO

I mene da mi ja skrsis kolata jas vratot ke ti go skrsam a ne verbalno da te napadnam

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Поделени мислења за аболицијата

Одлуката на Црвенковски за аболиција на струмичкиот градоначалник е груб атак врз судската власт. Ова е ставот на Министерството за правда по ослободувањето на Зоран Заев од секаква одговорност за случајот „Глобал“.
Во соопштението од правда стои:
„Одлуката е донесена без спроведување на постапка и нема никакво образложение. Ова е во спротивност со законот за помилување. Во случајот не е побарано мислење од надлежниот суд или пак од Министерството за правда“.
За експертите, одлуката за аболиција е дискреционо право на Претседателот, но од друга страна значи и дека на Заев му е ускратена можноста пред Судот да докаже дека е невин.
„Дискреционо право на Претседателот е да даде аболиција. Во тој случај останува претпоставката дека можеби имало основ за кривична одговорност. Со аболиција, градоначалникот Заев ќе нема можност по судски пат да докажува дека е чист“, вели Гордана Бужаровска, професорка по кривично право.
Против одлуката на Црвенковски за ослободување на Заев е и невладината организација „Граѓанска правда за сите“.
„Не се согласува со вакви постапки и чинови од страна на носителите на власта во Република Македонија, коишто значат грубо прекршување на уставните одредби и принципи на коишто се темели македонскиот правен поредок“, Илија Илиевски, „Граѓанска правда за сите“.
Рано утринава Заев излезе од истражниот затвор во Шуто Оризари. Тој веќе се изјасни дека не му треба аболиција, но ја прифатил заради нарушеното здравје на неговите соработници.

Извор: А1

ben

Член од
22 јули 2008
Мислења
70
Поени од реакции
0
vcera na Sitel imase kratki intervjua so 7-8 gragani na Strumica i site ne se soglasuvaa so abolicijata na Branko. Kakva slucajnost a? :)
Interesno sto od tie 7-8 lica eden e od familiite koj sakat pari a drug e џајми кој сите го знаат кој е и зошто така збори затоа што заев не му даде да маневрира со КК струмица и да пере пари преку спортот туку едноставно го откачи
Абре кај беше Баџуков не го видов вчера и тој не го сака заев затоа е сега подпарол на дпмне разбра цовекот дека базентот и тениските игралишта кој ги држи тој веке 5 и повеке години од 1.1.2009 ке се дадат на некој друг кој ке знае да работи со нив , а не да се во катастрофална состојба. Па си рекој човекот дај ја да си идам у власта ке ми ја дадат салата сега таму повеќе ке имам ќар ..
Боже чувај ја Македонија и Струмица

Небаре 10 луге се во струмица па 70-80 % одговориле негативно

Г

Грејвдигер

Гостин
Mislam bez prisustvo na opozicija..... "A pred da izglasat predvremeni izbori, kazaa deka po izborite ke imame pokvaliteten parlament"

Toa li e pokvaliteten parlament??? Zakoni da letat na site strani a narodot da nema poima sto se desava vo drzavata.

Zaev go priveduvat, 60% poskapo parno.....

Na site VMROVCI im e povaznen protvorot na Zaev odkolku poskapuvanjeto na parnoto.
eh ti se zalis za parnoto sto poskapilo 60% , prasaj ja na gurevski majka mu kako i e.. ona ima 3 stana :) kako ke isplati :D

A i povazen im e, zatoa sto im e najgolem protivnik :)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
A kolku plakaat odrska Radodajka i Brance za stanovite vo Solun i London?:star:
Дај не заебавај , капка во море од каматата на швајцарските сметки.50 години градено во една сметка во Швајцарија , камата може да плати дневно кралски апартман во некој хотел на Хилтон , ти си се фатил за ситници............:icon_lol:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Во Прилеп пак истата шема,пред новоизградената “шарена чешма“ пратени се да патролираат 10тина “слепци“ од Фабриката на Гвујо комплет со фамилии и се вртат во кругот како во зоолошка,најверојатно под казна,коментирајќи ја најновата кражба на славините,како да беа златни,иако за 200 000 евра колку што чинеше чешмата можеа да ископаат барем уште 10 бунари и да го намалат недостигот на вода кој го иритира половина град и го остава без вода иако граѓаните плаќаат најскапа вода во Европа.Овде Бранко не потпишува аболиции оти и нема сомнителни и обвинети за криминалот од 10 милиони евра кредит што го зеде Прилепскиот градоначалник,а не исполни ниту еден дел од ветувањата за подобро снабдување со квалитетна вода,а не со “боза“ како што моментално е кога ќе имаме среќа да протече таканаречената вода по домовите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom