Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Da imase verodostojni dokazi, nemase nikoj da se plasi od sudska postapka. Na sud se` ke si se dokazese i nemase potreba od vakvi cirkusi.

A se pomiluva samo vinovnik, toa barem i malo dete znae.

Sudskata postapka ja izbegnuvase so decenii Al Kapone, na kraj i nego go stasa pravdata. Ne se raduvaj predvreme, pravdata doagja sekogas.
Се радувам а и правдата веќе стигна и беше успешна :baeh:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Da imase verodostojni dokazi, nemase nikoj da se plasi od sudska postapka. Na sud se` ke si se dokazese i nemase potreba od vakvi cirkusi.

A se pomiluva samo vinovnik, toa barem i malo dete znae.

Sudskata postapka ja izbegnuvase so decenii Al Kapone, na kraj i nego go stasa pravdata. Ne se raduvaj predvreme, pravdata doagja sekogas.
Се исплаши од којотите и лешинарите, жедни за крв.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
А ти кај гледаш негово прекршување на устав и законски норми и закони?
Потенцирав на твојот пост бидејќи ти тресна глупост дека претседателот си ја потпишува сопствената аболиција.

И доста се моташ како куче пред месара. Досаден си.

T

The Blob

Гостин
Одма живнаа оние соработниците со "здравствени проблеми" што беа...Да не им дадоа трансфузија. Што не се откажа сега зајчо од аболицијата, па да се докажува пред суд дали е виновен. Абе......што знае дете што се 8 милиони евра....ќе дадат пиперките годинава,ќе има и за нов пазар,и уште некоја палма ќе никне.....Без навреда до оние струмичани кои не го заслужуваат тоа, ама тешки селани сте бре човеку!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Портокалово гледање на работите...
И најголем почетник во правото или лингвистиката ќе ти каже дека под ТОА се мисли на помилувањето, бидејќи помилувањето е предмет на расправа во законот за ПОМИЛУВАЊЕ а не кривичното дело.
Не е портокалово, јас последниот дел од одредбата го протолкував така... дека може да се прекрши процедурата и да се даде помилување на доколку се смета дека лицето и делото го заслужуваат тоа .. пример. Доколку ти убиеш некои и со тоа убиство спречеш атантат на председателот на пример, а ти си цивил значи си извришил кривично дело убиство.... е сега со оглед дека со тоа си направил кривично дека кое на некои начин е од корист за републиката т.е си го спасил животот на државна институција како што е председателот тој има право да ја прескокне целата постапка и да те помилува... јас ова вака го разбирам ...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Одма живнаа оние соработниците со "здравствени проблеми" што беа...Да не им дадоа трансфузија. Што не се откажа сега зајчо од аболицијата, па да се докажува пред суд дали е виновен. Абе......што знае дете што се 8 милиони евра....ќе дадат пиперките годинава,ќе има и за нов пазар,и уште некоја палма ќе никне.....Без навреда до оние струмичани кои не го заслужуваат тоа, ама тешки селани сте бре човеку!
Со такви квази патриоти кои плукаат по сопствениот народ поради фактот дека имаат Градоначалник со сите европски нишани вие портокаловите ја докажувате ем културата ем патриотизмот кон сопствениот народ...СРАМ ДА ВИ Е :tapp:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Не е портокалово, јас последниот дел од одредбата го протолкував така... јас ова вака го разбирам ...
Изгледа ништо не си разбрал...а и тешко ќе протолкуваш реалност со портокалов сон и преродба :je:

T

The Blob

Гостин
Со такви квази патриоти кои плукаат по сопствениот народ поради фактот дека имаат Градоначалник со сите европски нишани вие портокаловите ја докажувате ем културата ем патриотизмот кон сопствениот народ...СРАМ ДА ВИ Е :tapp:
Квази патриот? Јас плукам по сопствениот народ кој нема доволно IQ па ми цмиздри кога приведуваат некој. Па човеку,мајка ми да ја приведат ако знам дека не е виновна нема да цмиздрам. Па и да знам дека е виновна нема да цмиздрам. Малограѓанштина и простотилак е тоа,ништо повеќе! И да,срам ми е,срам ми е што живеам во држава чиј претседател потпишува аболиција за проневера на 8 милиони евра,и не потпишува носење на закони кои се за добро на државата. Ако ти ги подржуваш овие работи,а гледам дека ги подржуваш,тогаш се срамам и што имаме исто државјанство јас и ти. Една топла препорака,оди и направи го тоа што ти пишува во никот. Собери ги сите твои истомисленици и партиски полтрони, биди им messiah, и направете suicide. Па види после тоа дали некој ќе плаче за вас,гревови едни

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Квази патриот? Јас плукам по сопствениот народ кој нема доволно IQ па ми цмиздри кога приведуваат некој. Па човеку,мајка ми да ја приведат ако знам дека не е виновна нема да цмиздрам. Па и да знам дека е виновна нема да цмиздрам. Малограѓанштина и простотилак е тоа,ништо повеќе! И да,срам ми е,срам ми е што живеам во држава чиј претседател потпишува аболиција за проневера на 8 милиони евра,и не потпишува носење на закони кои се за добро на државата. Ако ти ги подржуваш овие работи,а гледам дека ги подржуваш,тогаш се срамам и што имаме исто државјанство јас и ти. Една топла препорака,оди и направи го тоа што ти пишува во никот. Собери ги сите твои истомисленици и партиски полтрони, биди им messiah, и направете suicide. Па види после тоа дали некој ќе плаче за вас,гревови едни
За со гајда сте да ве жали човек...ем власт имате во рака ем не ве бидува да направите како што вам ви одговара....ама пациенти невидени сте и добивте што ви следува...Крф немате во себе од завист и љубомора поради фактот дека Ламбе остана жртвено јагне а не се исплати пошто Заев е на слобода како Птица :helou:

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Изгледа ништо не си разбрал...а и тешко ќе протолкуваш реалност со портокалов сон и преродба :je:
Мајмуне ај препрочитај го постов
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1542705&postcount=191
и кажи ми според кој дел од законов постапи исправно БЦ.
И ушеднаш ќе ти речам да тибам прадавнико!!!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Dino, мирен. Прва и последна опомена.

Држете ја дискусијата на ниво, без навреди.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Мајмуне ај препрочитај го постов
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1542705&postcount=191
и кажи ми според кој дел од законов постапи исправно БЦ.
И ушеднаш ќе ти речам да тибам прадавнико!!!
Работел според првите 5 члена од Законот за помилување а не според 11 :) Заев не е значајна личност за Републиката па да работи според Член 11

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Работел според првите 5 члена од Законот за помилување а не според 11 :) Заев не е значајна личност за Републиката па да работи според Член 11
Не само што е значаен како пример за сите локални самоуправи туку позначаен човек во Струмица немало па затоа доколку му се случи портокалова болест следува повикување на државникот според членот 11 :je:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
SuicideMessiah, не пишувај мислења едно под друго. Ако сакаш нешто да допишеш, користи ја опцијата за изменување на мислења. Исто така, пишувај на темата. А темата е - „аболицијата на Заев“, а не „спорот со името“.

Сите офтопик (штабски) препукувања, кои не се однесуваат на оваа тема - ќе бидат избришани.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Не само што е значаен како пример за сите локални самоуправи туку позначаен човек во Струмица немало па затоа доколку му се случи портокалова болест следува повикување на државникот според членот 11 :je:
Ајде да те описменам да не останиш неписмен... членот 11 значи ПРЕСКОКНУВАЊЕ НА СТАНДАРДНАТА ПРОЦЕДУРА а твојот „државник“ ја спроведе процедурата т.е достави МОЛБА за аболиција ... наздравје уката... повеќе немислам да се замарам со такви ко тебе од сега си на игнор листа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom