Fantom
Chikara
- Член од
- 4 јуни 2006
- Мислења
- 11.453
- Поени од реакции
- 812
вака е правилно на охридски: ак се удајш ти за мене ја на чинарон ќе се обеса:helou:
Од кое охридско село си бале?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вака е правилно на охридски: ак се удајш ти за мене ја на чинарон ќе се обеса:helou:
бате голтнав буква бе уживај си..Од кое охридско село си бале?)))))
си ја утнал цела работа мајката.Што вика охридски Дедо Мраз кога ќе влезе низ оџакот?- Добровечер деца, кој сака да си купит поклончина
Така прочитав,така пишав.Не сум од Охрид јасси ја утнал цела работа мајката.
добровечер деца, кој сака(Т) да си купит поклончи(Њ)а:helou::baeh:
ДобАРвечер*, дечиНа* и поклончиНа*.бате голтнав буква бе уживај си..
мислев обесам* не обеса.
не сум од село:helou:
уште една буква сум голтнал ја* јас.
изгледа гладен бев..
си ја утнал цела работа мајката.
добровечер деца, кој сака(Т) да си купит поклончи(Њ)а:helou::baeh:
Кај има ваква убајна бе вакво спокојство да ми простит господ ни на гробишча немојш да најдиш, само тоа шо ни пушчет муабети скопјанишчава сакат само да ни ја заебат сезоната то сакат![]()
Најголема грешка е љуѓе шо се обидвет да измитирет дијалект, викет "ќе се мочаме во енѕероно" а ако најдите еден Охриѓанец вака да викат јас глава ја сечам.Скопјаните најинтересно ми е кога прават охридски муабет.
Поготово кога ги прават почетницките грешки, како на пример К15.
Абе ова требит да се бутнит, Цацко оо Цацко( рекламата за компјутери мислам дека беше од АМЦ)
Скопјаните најинтересно ми е кога прават охридски муабет.
Поготово кога ги прават почетницките грешки, како на пример К15.
Абе ова требит да се бутнит, Цацко оо Цацко( рекламата за компјутери мислам дека беше од АМЦ)
Најголема грешка е љуѓе шо се обидвет да измитирет дијалект, викет "ќе се мочаме во енѕероно" а ако најдите еден Охриѓанец вака да викат јас глава ја сечам.
Прво реченицата ја напишав литературно и после ми текна во која тема сум па испрајв колку шо можев. Ама обидуваат ако го напрам на дијалект е обидвет... Измитирет е без едно И зато шо ко ќе го кажиш така звучит, ова по звучност го пишавпробвет
изимитирет
најте
Средив- не се користит испрајв во ОхридПрво реченицата ја напишав литературно и после ми текна во која тема сум па испрајв колку шо можев. Ама обидуваат ако го напрам на дијалект е обидвет... Измитирет е без едно И зато шо ко ќе го кажиш така звучит, ова по звучност го пишав, а најте - најдите.. шо знам, не ми прајт некоја разлика, и двеве сум ги слушал, кој како.