Пушачи... Unite yourself!

Дали пушите??

• Да

Гласови: 106 37,2%
  • Не

Гласови: 179 62,8%

• Вкупно гласачи
    285

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Абе можда сум мал да зборувам за ова, ама меѓу првите одлуки во животот ми е дека никогаш нема да запалам цигара. Така и ќе биде. :wink:
Не си свесен колку луѓе го кажуваат ова секојдневно и на крај пак завршуваат со цигара в уста. Ама ти си јак карактер :) Инаку непушач сум

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Само Цигари...:pos2:

Море во последно време многу пушам, откога сме на распуст почнав премногу да пушам дури и загрижен сум...Кога немам цигари не ми е проблем, ама кога имам не ми стигаат, за 24 часа пушам по 2-3 кутии...Никако да се решам да ги откажам, изгледа ќе треба да барам професионална помош зашто работава не е на арно...:toe::toe::kesa::uvo:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Абе можда сум мал да зборувам за ова, ама меѓу првите одлуки во животот ми е дека никогаш нема да запалам цигара. Така и ќе биде. :wink:
пфффф и еден другар викаше така па сега пуши ко турчин(цигари), а јас иначе не пушам(ни цигари ни тоа другото)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Пушам половина живот скоро...едно 13 години...помалку од кутија на ден.
Стариов уште одма ме фати, на корзото во Струмица и до ден денес ми мрчи дека е многу штетно (и во право е)
Е сега...јас и да сакам да ги оставам, они мене не ме оставаат :)
Еднаш пробав...ништо...
Пушам Вест Лајт...
Дешавки...кога ме болеше многу грлото 2-3 месеци, си викам некој рак сум фатил... а тоа да ти бидат хронични крајници...
И така...еве сега го изгасив.
Ќути море зараза е ова не знам што да правам, 16 години сум уште кај ми е крајот...Повеќе од 2 кутии пушам на ден (24 часа) Секој ден ме болат гради, неможам ни да вежбам како што вежбав до пред распустот, кажувајте спас...:toe::toe:

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
...Никако да се решам да ги откажам, изгледа ќе треба да барам професионална помош зашто работава не е на арно...:toe::toe::kesa::uvo:
Абе ни професионална помош не ти помага, твојот карактер е во прашање. Еден другар ни раскажуваше за неговиот дедо - пушач цел живот, пушел повеќе од една кутија дневно и еден ден да му дојде преку глава, да каже „не пушам“ и готово, ги сече цигарите. Е тоа ти е карактер а не да се лажеш една недела не пушеш и една сабота во рок од неколку часа на излегување да испушиш цела кутија

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
пфффф и еден другар викаше така па сега пуши ко турчин(цигари), а јас иначе не пушам(ни цигари ни тоа другото)
Ама ја не сум ко другарот. :wink:
Он не размислил пред да ја запали првата цигара. Не размислил убаво.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Абе ни професионална помош не ти помага, твојот карактер е во прашање. Еден другар ни раскажуваше за неговиот дедо - пушач цел живот, пушел повеќе од една кутија дневно и еден ден да му дојде преку глава, да каже „не пушам“ и готово, ги сече цигарите. Е тоа ти е карактер а не да се лажеш една недела не пушеш и една сабота во рок од неколку часа на излегување да испушиш цела кутија
Абе пушам од 14 години, еднаш се решив и ги оставив не пушев 2 месеца што ѓавол ме бутна пак да почнам не знам. Посебно многу пушам дома пред компјутер кога седам....А за да не пушам цела недела и само Сабота да испушам една кутија за саат, два нема шанси, секој ден мавам по 2 кутии како ОЏАК!!!!:(:(:(:( Инаку знам дека еден ден ќе ми дојде пак паметот во глава, ќе ми пукне филмот и пак ке ги оставам, само не знам кога ке дојде тој ден...Единствено само да не фатам некоја болест не дај боже, тогаш ке биде тешко...

V

Viktoranius

Гостин
Јас имам пробано али не видов задоволство во цигарите и не пушам. Можам само ретко да запалам кога пијам али тоа се дешава во годината по 3-4 цигари.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
mnogu bolje shmekam so zapalena cigara u usta....:):)..pa koa ke shmekam onaka dur pusam ke napraam srce od toa dimot za da ja fasciniram devojkata....:)
Pusam da...cigari..

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Пушам цигари едно 6 години пуни, и ич не се гордеам со тоа, пуста завист никаква и се лажам ај од утре или за некое време ќе ги откажам!
Е на со такво понашање!

Бтњ ме интересира шо подразбира одговорот под "1" или "а" или како и да е - на какво друго пушење се мисли? А? :toe:

ReNaTa

-SHY- girl
Член од
1 декември 2007
Мислења
240
Поени од реакции
6
:nenene:Не пушам -многу ми смета димот, премногу, прво штетно е за кожата, косата, ноктите.... а даа и за здравјето се разбира:pos:.
Иначе сум пробала уште од мала 3-4 одделение со братучедите кумата ни даде и мислам дека секој родител треба да му дозволи на детето да проба така ќе знае од мал дека не е добро, а не да не им се дава па ова за инат да пуши уше толку. :cuc:Позз до непушачите:pipi::love3:

drag43_sexy

вауууУ!
Член од
3 октомври 2007
Мислења
1.349
Поени од реакции
2
Не пушам ЦИГАРИ а нема ни да почнам нема ништо добро во тоа , на моја возраст почнуваат да пушат деца што се замислуваат фаци опасни се дур не им се случи нешто покасно поради цигарите па после да се чешаат :tapp:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Не пушам цигари, не пушам ништо :)

Цигарите ми се глупа работа, штетни за здравје, и фрлање џабе пари.

И не ни планирам да почнам да пушам.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
И мене може да ми се случи да запалам една-две цигари, но тоа се случува многу ретко.

Значи пушам (цигари) не од зависност, туку онака за зезање.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Пушам (се разбира цигари).

Kajgana Shop

На врв Bottom