Mlad_man
Sine Qua Non
- Член од
- 20 април 2007
- Мислења
- 3.475
- Поени од реакции
- 207
И оваа тема ми дојде како инспирација на скорашното завршување на прва помош. Според тоа што не учеа таму јас како и тие што завршија со мене или пред мене сме веќе способни да спасиме некој ако има некој проблем, но исто така според денешниве закони кои постојат денес за да помогнете на некој човек прво морате да побарате дозвола и да му кажете дека сте способни за тоа и откако ќе го излечите човекот може едноставно да каже јас не дадов никаква дозвола и тој ми нанесе додатна штета и да ве тужи. Според ова на некои луѓе дури им се одсакува да учат прва помош зошто некој може и да ви ја злоупотреби помошта против вас. Но поентата ми беше да ги прашам другите што мислите во врска за првата помош. Треба да се знае или да се остави на луѓето кои учеле и се спремале за тоа?
Јас би рекол иако има дупки во законот кои може да ви наштетат да давате помош сепак потребно е да се знае зошто не се сите луѓе такви, има и некои кои стварно би ви биле благодарни.
А што мислите другите за ова?
Јас би рекол иако има дупки во законот кои може да ви наштетат да давате помош сепак потребно е да се знае зошто не се сите луѓе такви, има и некои кои стварно би ви биле благодарни.
А што мислите другите за ова?