Конечно закон за бранителите од АРМ!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Така е...Јас се сеќавам бев 4 одд кога татко ми се враќаше со панцирот и калашниковот од терен, па правевме писмена за МАКЕДОНИЈА у школо и јас пишував за тоа и добив 4:vozbud:,додека комшијата Ацо Парталот се криеше у канал за да не го земат и него!

Така е...Јас се сеќавам бев 4 одд кога татко ми се враќаше со панцирот и калашниковот од терен, па правевме писмена за МАКЕДОНИЈА у школо и јас пишував за тоа и добив 4:vozbud:,додека комшијата Ацо Парталот се криеше у канал за да не го земат и него!
Е сега , реално ,и не беше потребна мобилизација на резервниот состав за шошоните ,тоа беше најголема грешка во конфликтот.Од друга страна кога се случи тоа , беше многу лошо организирано од повеќе причини.Луѓето кои ги дигаа во сред ноќ ,без предходна добра обука ги носеа во кризните подрачја.Тоа не се прави така , има луѓе кои не можат да поднесат оружје во рака,војна и убивање.Секој може да биде користен во таква ситуација на друг начин.Иако бегањето и криењето е кукавичко во такви моменти и нема оправдување ,сепак државното раководство е најголем кривец што се случи сето тоа.

Е сега , реално ,и не беше потребна мобилизација на резервниот состав за шошоните ,тоа беше најголема грешка во конфликтот.Од друга страна кога се случи тоа , беше многу лошо организирано од повеќе причини.Луѓето кои ги дигаа во сред ноќ ,без предходна добра обука ги носеа во кризните подрачја.Тоа не се прави така , има луѓе кои не можат да поднесат оружје во рака,војна и убивање.Секој може да биде користен во таква ситуација на друг начин.Иако бегањето и криењето е кукавичко во такви моменти и нема оправдување ,сепак државното раководство е најголем кривец што се случи сето тоа.

Да да потполно си во право...Јас се секавам тато беше во кондово и рашче!Чоекот 20 год. немаше видено куршум а сеа одма орушјето шлемот и панцирот и правец на терен!

Лавовите беа локални тепачи,а не истренирана војска.Диви преторијанци на Љубчо.Затоа и се распаднаа кога Цезарот замина...

За да вработиш толкава бројка во Полицијата треба или:
1.Да се висококвалификувани поединци;
2.Да се интегрира некомуњарскиот дел од нашето општество во сите области, сегменти и сфери;

А они беа далеку од било каква квалификуваност..

Додека Лавовите и сите припадници на безбедносните сили ја бранеа МАКЕДОНИЈА од терористи,ти очигледно си бил некаде на ОДМОР или кукавички си се криел,па не си можел да се информираш за обуката и квалификациите на Лавовите и останатите безбедносни сили.И да биле "локални тепачи"(А НЕ БИЛЕ) застанале во одбрана на својата земја,МАКЕДОНИЈА.А ти каде беше?Во школо или во подрум???????????
Бидејќи си "ИНФОРМИРАН" за обуката за ЛАВОВИТЕ,ќе може ли да ми одговориш каква обука имаа терористите во ОНА,АНА?Истите тие сега седат во парламент и замисли ќе гласаат за предлог законот за БРАНИТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА :nesvest:

Ти имаш повеќе од мене, барем така велиш...

Ако е минимум 100 000 потписи, не знам зошто се дига прашина за 32 000 потписи... Освен ако не се агитира за повеќе. Ако се агитира, кажете каде се потпишува, да одам да се потпишам.

Требаше да се соберат минимум 10.000 потписи,собрани се 3 пати повеќе.А напишав минимум 100.000 потписи,затоа што требаше сите македонци да се потпишат за БРАНИТЕЛИТЕ,бидејки истите тие 2001 година не ги бранеа само оние кои се потпишаа за предлог законот за бранители(32.000 македонци),туку го бранеа ЦЕЛИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД.

Ај ако не го изгласаат законот да излеземе на протест...Мислам дека само од кајгана ке собереме луге?????

Додека Лавовите и сите припадници на безбедносните сили ја бранеа МАКЕДОНИЈА од терористи,ти очигледно си бил некаде на ОДМОР или кукавички си се криел,па не си можел да се информираш за обуката и квалификациите на Лавовите и останатите безбедносни сили.И да биле "локални тепачи"(А НЕ БИЛЕ) застанале во одбрана на својата земја,МАКЕДОНИЈА.А ти каде беше?Во школо или во подрум???????????
Бидејќи си "ИНФОРМИРАН" за обуката за ЛАВОВИТЕ,ќе може ли да ми одговориш каква обука имаа терористите во ОНА,АНА?Истите тие сега седат во парламент и замисли ќе гласаат за предлог законот за БРАНИТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА :nesvest:

Никој од тие твои херои немаше да ја брани Македонија ако не им даваа убави платички таму горе.Прекинете со патриотските гледишта од 17 век.Реално гледајте на работите..

Никој од тие твои херои немаше да ја брани Македонија ако не им даваа убави платички таму горе.Прекинете со патриотските гледишта од 17 век.Реално гледајте на работите..
Прекини да тресеш зелени и да навредуваш, прво кажи каде беше и што правеше ти во тоа време .Одбраната на својата држава не работа од 17 ти век ,не се работи за херојство, него една нормална должност на секој државјанин и тоа функционира секаде и во секое време.Зарем треба терористите да ги пушти некој да ти влезат дома ,имаш ли малку мозок во таа тиквата ??????????

Ајде нешто стварно реално...Кој од вас го даде својот потпис во знак на поддршка за законот за бранителите ? Кој курац тука ми глумите некакви си патриоти од типот кафански патриоти ( оние кои у кафана ке се начукаат и пеат патриотски песни, а дома се кријат у шифоњер да не ги мобилизираат ) ?:tapp:

како можете да сте такви... и да дале на нашите даваат... кај ќе бидете да ви се чуе гласот кога ќе им даваат на учките.. тогаш ке траете ко п***и под кошули...
само да се јадело г***а, немале обука лавовите немале ова немале она...
аманте еднаш бидите луѓе

Ајде нешто стварно реално...Кој од вас го даде својот потпис во знак на поддршка за законот за бранителите ? Кој курац тука ми глумите некакви си патриоти од типот кафански патриоти ( оние кои у кафана ке се начукаат и пеат патриотски песни, а дома се кријат у шифоњер да не ги мобилизираат ) ?:tapp:

Ееее да имав лична карта прв ке бев таму...Ама од дома сите гласаа...Значи 4 гласа од моето семејство:vozbud:

А знае некој кога точно ке биде овој закон на дневен распоред во собрание?

Лавовите беа локални тепачи,а не истренирана војска.Диви преторијанци на Љубчо.

1.Да се висококвалификувани поединци;
2.Да се интегрира некомуњарскиот дел од нашето општество во сите области, сегменти и сфери;

.. квалификуваност..

lokalni tepaci ... :tapp: so ogled kakov provokator si ne e ni cudno ako te iskrsike od mavanje :tapp:
- visoko kvalifikuvani - sto podrazbiras pod "ova" - tepaci so tapija ili luge koi nemale soodvetna obuka i "znacka"
- ova ti drzi voda ko site predhodni raboti - ubavo go kaza sega da gi vratime "nazad" vo akcija - bar da ja sredat drzavickava od komunjarite .

patem se raduvam za ova , neka se izglasa sto pobrzo . lugeto zasluzija ... site do eden .
:oftopic: : r.i.p : dime postar - lav koj padna od "prokletata" raka na togasnite strukturi na sds -

pozZ

100 000 ti e za referendum

ili za sistemski zakon 2/3 mnozinstvo znaci nebitna e brojkata

a Vie tuka 85 % ste naivni omladinci koi vrska nemaat od realnosta , cak ste mi i simpaticni kako idealisticki gi gledate rabotite :smir:

"Upaten coveku".
Nemoj da ne prosvetluvas poveke.:)
Nim (na branitelite) im treba zakon, a ne promena na ustav, ili referendum za donesuvanje na zakonot.:pos2:
So minimum 10 000 potpisi ja imaat legalnata ramka za podnesuvanje predlog zakon do parlamentot, kade sto niedna od makedonskite partii ne veruvam deka ke se osmeli da glasa protiv i da se rusi samata...osven mozebi Andrej Zernovski....:smir:

Jas go dadov drugar.
Vo podracnata edinica na ministerstvoto za pravda vo Kavadarci.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom