Измени во законот за девизно работење

• Креатор на темата fantomX
  • Време на започнување
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Прашај во “Гвујовата фабрика“ за нови закони,тие дефинитивно го знаат одговорот.Јас тука не можам да ти помогнам оти има закон за лобирање и може да ме пикнат во затвор доколку ти кажам сопствено но некомпетентно мислење.:toe:
Ovaa podolu od chija fabrika e????

Има да штедиш во денари бе,нема тука девизни сметки,затоа под итно да си ги претворил еврата во денари и да немаш мака кога ќе ти стегнат една девалвација на која веќе “смрди“ Македонија особено сега кога инфлацијава некако не сака да падне во предвидените рамки а девизите станаа секојдневие.Барем нема да ти биде криво оти нема да бидеш сам што се заебал кога ги сменил девизните заштеди.:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кажи жити се колку од донесените закони од осамостојувањето на државава се споровеле како што треба па за да се попариш од ваков закон?
Освен тоа кажи јасно дали не ти се допаѓа идејата за плаќање само во денари или не ти се допаѓа како е составен законот иако ја сметаш за идејата добра.
Впрочем на оваа држава и требаат само 10 закони за да функционира беспрекорно,вака од секојдневно измислување на закони се загубивме во беззаконието,ќе дојде време да се прашуваме дали во Вторник смеевме да излеземе надвор од домот или тоа ни беше дозволено само во Понеделник?Или мислиш дека им се малку по 5000 евра од прифатен закон во собранието на предлагачите?А се попаруваш со сума од 7000 евра која треба да ја кешираш доколку се обидеш да појавиш странска валута во продавница со намера да платиш со неа.
Секоја земја која сака да развива туризам,трговија и угостителство се стреми да работи во што повеќе конвертибилни валути,нешто за што денарот може се повеќе и повеќе да сонува.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Секоја земја која сака да развива туризам,трговија и угостителство се стреми да работи во што повеќе конвертибилни валути,нешто за што денарот може се повеќе и повеќе да сонува.
Секоја земја која е туристичка и е туристички далеку поразвиена од нашата си ја штити валутата. Не знам ти каде си идел на одмор, ама ова се мои искуства почнувајќи од шпанија, па франција, италија, грција, турција, па се до египет. И не ми спомнувај евра, бидејќи во ти трите први сум бил кога уште еврото не беше ни во план да се воведува.
Освен тоа ова не е еден од тие измислени мерки кои се превземаат, туку е мерка која во повеќе развиени држави е пракса, забори за другите закони каок тие за кирилицата или пак за патриотските каси дека се измислени од грујо колку сакаш и во тоа ќе те поддржувам.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Секоја земја која е туристичка и е туристички далеку поразвиена од нашата си ја штити валутата. Не знам ти каде си идел на одмор, ама ова се мои искуства почнувајќи од шпанија, па франција, италија, грција, турција, па се до египет. И не ми спомнувај евра, бидејќи во ти трите први сум бил кога уште еврото не беше ни во план да се воведува.
А зошто се воведе,си размислил ли?Или мислиш само затоа што им асоцира на Евреи?:smir:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А зошто се воведе,си размислил ли?Или мислиш само затоа што им асоцира на Евреи?:smir:

Ајде вторпат утрово: АВС досадно ти е па што дури и си спремен да најдеш врска помеѓу пресолениот ручек кој си го јадел вчера и евреите со нивниот наводен план Мојсеј 2?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ајде вторпат утрово: АВС досадно ти е па што дури и си спремен да најдеш врска помеѓу пресолениот ручек кој си го јадел вчера и евреите со нивниот наводен план Мојсеј 2?
Наводен или сув,сеисто е,само не одговори зошто споменатите земји воведоа евро за платежна единица од кое ние допрва треба да бегаме како од ѓавол,оптеретени со бесмислен закон.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
баш диктатура.......кога на економски прашања се реплицира со ова....
Од такви херои како тебе е убиен Ченто искрено кажано .

не е битно како во реалност ке функционира тој закон, како ке се одрази на помалите, дале е реално спроведлив на целата територија...реалните ефекти не се важни, ниту земјата ниту лугето во неа...ВАЖНО е да се одбрани честа на тој што го усвоил овој закон....:tapp:

на хартија се е идеално...и едно шалтерскиот систем да видиш како функционира....пуфф...клиза

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Типично... кога ќе останеш без аргументи, забегуваш на се што има и нема врска со темата. Само колку да не кажеш “така е, во право сте, моја грешка“. :tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Законов е глупост кој како сака нека гледа... Не гледам разлка во користење на денарот или еврото, сеедно е работата е што повеќе да се трошат не е битно која валута. А посекако се стремиме кон Е.У. ѓомти ке не примат па ке треба да го замениме денарот со евро (ако до тогаш опстои евро валутата бидејки франција и германија сакаат да си ја вратат старата валута оп распаѓање на евро режимот).

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Типично... кога ќе останеш без аргументи, забегуваш на се што има и нема врска со темата. Само колку да не кажеш “така е, во право сте, моја грешка“.

кој аргумент го даде ти освен слепо следење нечија политика....јеби га и за ченто сум крив само затоа што не се слагам со еден минорен глупав и неиздржлив закон....донесен од професорче кое нема ден работно искуство .....

дете..послушај ме..да ставиме се на страна....ке почнеме од ова.....

ДОКУИЛКУ НЕКОЈ ТИ ПЛАТИ ВО ЕВРА....ТИ како правно лице МОРАШ (не може другшие) ТИЕ ЕВРА...да ги смениш во денари за на крајот на денот ги убациш КАКО ДНЕВЕН ПРОМЕТ ...во БАНКА.....:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

каде е сега логиката на законов.....???????

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
se vrakam od odmor ,zastanuvam so kolata kaj edno restorantce ,vo mene imam samo 10 evra (11 navecer e i nema nikade menuvacnica) mi se odi vo WC (mnogu) ...tamu edna zena mi bara 20 denari za golema nuzda ,jas i davam 10 evra i posle eden saat zavrsuvam vo istrazen zatvor i potoa cel zivot ja otplakam na rati kaznata od 7000 evra

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
se vrakam od odmor ,zastanuvam so kolata kaj edno restorantce ,vo mene imam samo 10 evra (11 navecer e i nema nikade menuvacnica) mi se odi vo WC (mnogu) ...tamu edna zena mi bara 20 denari za golema nuzda ,jas i davam 10 evra i posle eden saat zavrsuvam vo istrazen zatvor i potoa cel zivot ja otplakam na rati kaznata od 7000 evra
Сери на полјана. Позади некое дрво, да не ти се гледа срамот.
А ти како вратен од одмор, до толку без денари си останал.
Тоа ти е класичен случај на неодговорност.
Ќе дава евра за во кенеф да оди.
Само на сдс ум може вакво нешто да му текне.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Сери на полјана. Позади некое дрво, да не ти се гледа срамот.
А ти како вратен од одмор, до толку без денари си останал.
Тоа ти е класичен случај на неодговорност.
Ќе дава евра за во кенеф да оди.
Само на сдс ум може вакво нешто да му текне.
ti izgleda ne sfakas nisto od tie tvojte portokalovi uzdi ..ova vazi i za sendvic ,sok ,ako ti se rasipe kolata i treba da platis 200 evra na amsm a imas samo evra a nema menuvacnica..ima uste milion primeri da ti nabrojam kolku e ovoj zakon glup .

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
ti izgleda ne sfakas nisto od tie tvojte portokalovi uzdi ..ova vazi i za sendvic ,sok ,ako ti se rasipe kolata i treba da platis 200 evra na amsm a imas samo evra a nema menuvacnica..ima uste milion primeri da ti nabrojam kolku e ovoj zakon glup .
Сега тоа е. Треба да си внимаваш. Човек треба да размислува за сите можности пред да тргне на пат. Ќе си земеш денари и нема да имаш проблем.
Или ако немаш, ќе попешачиш малку, автостоп, има алтернативи.
А за законот. Дај боже доследно да се спроведува.

Kajgana Shop

На врв Bottom