30 дена притвор за Заев

Статус
Затворена за нови мислења.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
а сигурен си дека ќе се врати :pos: :pos: и нема мене што да ме здоболи ќе го здоболи Грујо и компанијата ако прават глупости како Зајко
Kako i da e Zaev e nevin i koga togas ke se dokazhe...ama posle toa posledicite ke bidat ogromni za Grujo i kompanija...ova ne zavrsuva tuka stotuku pocnuva

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.823
Поени од реакции
5.630
Ajde posho ne razbirate vie portokalovite nekoi politicki izrazi ke se obidam da se simnam na malku poprosto obrazlozenie a toa e :
Dokolku nemash dokazi a imash samo somnez nemas pravo da pritvorish bilo koj...
Vtoro mora da si znajsh deka bez dokaz nema sto da te goni bilo koja institucija...procitaj vo ustav i zakon i najdi ja stavkata....bez ogled ti veruval ili ne...pritvor ne smee da ima za nekoj kon kogo ednash javno i MVR se izvini za istoto pa sea demek nashla navodno neshto pa go priveduva...treto vo dokazite isto taka stoi deka zemjisteto pripagjalo na Javnoto Pretprijatie Komunalec Strumica i deka izgradbata e izvrsena vrz osnova na javen tender...ama toa sho e tuka tuka e nema menuvanje...fakt e deka sakaa da go piknat coekot bez bilo kakov dokaz i toa se sluchi... za da ne ni se slucat vakvi nemili nastani vo idnina razmisli tripati mesto 2pati....ili dokazhi deka e taka ili voopsto ne se trudi za nesto vtoro ili treto...vo sprotivno sekoja vakva odluka na sudstvoto ke snosi ogromni posledici i shteti...a sho se odnesuva do dokazi...posho gi nema Zaev treba da e na sloboda i da se brani od sloboda ne vednash pritvor vo 24casa bez obrazlozhenie t.e. pod osnovano somnevanje...citaj go zakonot za nestata da ti stanat pojasni ne fokus ili SITEL-ski bumbar :tv:
немој да си ненормален и ти никој на те апси ако нема докази и од кај си толку сигурен ти дека нема докази или ти кажа Крадемарули или па Рада на прес конференција:uvo:

Kako i da e Zaev e nevin i koga togas ke se dokazhe...ama posle toa posledicite ke bidat ogromni za Grujo i kompanija...ova ne zavrsuva tuka stotuku pocnuva
инаку на почнува сега почна пред неколку години коа Хари Потер беше министер па после премиер нека ти текне

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
немој да си ненормален и ти никој на те апси ако нема докази и од кај си толку сигурен ти дека нема докази или ти кажа Крадемарули или па Рада на прес конференција:uvo:
Ok...ajde vaka ke napraime...ti mene postiraj mi dokaz deka e vinoven Zaev jas ke napraam sprotivnoto deka e choekot pritvoren po stilot od vladeenjeto na Causesku...inaku mene nemozi da me dupi nekoj vo zdrav mozok...ama zhalim slucaj sho e poinaku so tebe :(

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.823
Поени од реакции
5.630
Ok...ajde vaka ke napraime...ti mene postiraj mi dokaz deka e vinoven Zaev jas ke napraam sprotivnoto deka e choekot pritvoren po stilot od vladeenjeto na Causesku...inaku mene nemozi da me dupi nekoj vo zdrav mozok...ama zhalim slucaj sho e poinaku so tebe :(
а јас сум истражен судија тебе да ти постирам доказ?штом е у ќорка има докази

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Речиси сите во Струмица знаеме дека ова има политичка позадина. Случајот се работи подолго време, но сега стапува на акција бидејки доагаат градоначалничките избори во септември-октомври. Владата на ВМРО сака да го држи во затвор Заев додека трае сето тоа, за да неможе да се кандидира повторно, да ја донесат Силвана Бонева градоначалник...
Но во Струмица нема да биде така на изборите, кај нас изборите ке бидат бојкотирани се додека не биде Заев на кандидатската листа. Така да нема да биде избран никој друг, освен него. Повеке од две третини ке го изгласаат, и тоа е факт, дека ја има поголемата подршка од било кој градоначалник, дури и од самиот себеси, што ја имаше на изборите на кои победи за градоначалник и тоа со резултат во гласови и тоа со 3-1.
Значи овие апсења и ставање во затвор на Заев ке значат дека Струмица ке биде без градоначалник се додека не се врати од таму, макар тоа биле и години. Верувајте:wink:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
а јас сум истражен судија тебе да ти постирам доказ?штом е у ќорка има докази
Toa ne drzi voda...stom bil vo kjorka imalo dokazi...jas kako gragjanin na R.Makedonija imam soznanija i dokazi deka Zaev e nevin za Global...a ti nemash dokazi i tresis gluposti od tipot na Tanja od Bumbar i izbegavas da odgovoris na predizvik ili direktni prasanja...ubavo te prashav...imash ili nemash dokazi deka coekot e vinoven ili ne.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.823
Поени од реакции
5.630
Toa ne drzi voda...stom bil vo kjorka imalo dokazi...jas kako gragjanin na R.Makedonija imam soznanija i dokazi deka Zaev e nevin za Global...a ti nemash dokazi i tresis gluposti od tipot na Tanja od Bumbar i izbegavas da odgovoris na predizvik ili direktni prasanja...ubavo te prashav...imash ili nemash dokazi deka coekot e vinoven ili ne.
значи и јас директно ќе ти одговорам што кур ќе ми се ја да иам докази, имаат тие што треба да имаат, а ти ако имаш докази ем сознанија дека Зајко е невин јави му се на Мики Вуиќ или кој и да му е адвокат и помогни му во одбраната :pos: :pos:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Речиси сите во Струмица знаеме дека ова има политичка позадина. Случајот се работи подолго време, но сега стапува на акција бидејки доагаат градоначалничките избори во септември-октомври. Владата на ВМРО сака да го држи во затвор Заев додека трае сето тоа, за да неможе да се кандидира повторно, да ја донесат Силвана Бонева градоначалник...
Но во Струмица нема да биде така на изборите, кај нас изборите ке бидат бојкотирани се додека не биде Заев на кандидатската листа. Така да нема да биде избран никој друг, освен него. Повеке од две третини ке го изгласаат, и тоа е факт, дека ја има поголемата подршка од било кој градоначалник, дури и од самиот себеси, што ја имаше на изборите на кои победи за градоначалник и тоа со резултат во гласови и тоа со 3-1.
Значи овие апсења и ставање во затвор на Заев ке значат дека Струмица ке биде без градоначалник се додека не се врати од таму, макар тоа биле и години. Верувајте:wink:
Tesko deka ke poveruvaat...Vistinata za niv e najbolna i najteska....e toa ke bide najgolem problem vo dosegasnata istorija na dokazuvanje na nevinost ili se onaj shto nema da se soglasuva so DPMNE da bide linchuvan...manje bitno dali toa e SDSM ili nekoj drug...:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
gospodinot Gvujo se ponasa kako STALIN ama odamna pomina toa vreme:drk: !!!!!!!!!!!!!!!!!! da se unisti se so neee so nego posebno uspesnite ama ke mu se vrati kako bumerang... :tapp::tapp::tapp:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
А што се испотепа толку народ и толку многу нови јузери да бидат во негова одбрана ?
Некој бог да не е во струмица?
Јас нит го знам, нит сум чул претходно за него, нит ми е гајле, слушнав дека е од сдс, а бидејќи имам кон нив аверзија, морав да напишам некој коментар. Да не е тој новиот тито.(локално, за струмица. ко ѕинго нешто)
Па кога не го знаеш и кога не си од Струмица, шо бараш овде да провоцираш, сметам и знам дека секој може да го искаже своето мислење овде на форумот, но ти цело време дискусијата ја насочуваш кон политичко натегање. Заев е градоначалник кој долги години Струмица го немаше...
А и некако провидна му е играта на Гујо, политички монтиран процес.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Каков Ѕинго какви бакрачи, Заев си е Заев.
Сте виделе некој толку да го сакаат? луге да плачат по некој политичар?? и тоа на локално ниво:nenene::nenene:
Не сте го осетиле, па да знајте како е:wink:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.823
Поени од реакции
5.630
Сте виделе некој толку да го сакаат? луге да плачат по некој политичар?? и тоа на локално ниво:nenene::nenene:
епа ви го испрал мозокот со една фонтана и еден трговски и сеа ќе плачете ве жалам искрено

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Така е! И после некој друг од друг град ке ми дава коментари за тоа каков бил заев?!

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Реален колку те плаќа СДС(М)?

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
епа ви го испрал мозокот со една фонтана и еден трговски и сеа ќе плачете ве жалам искрено
Мо%и се во фонтаната и трговскиот ( иако е најголемиот во Македонија).
Тој нам ни даде сигурност, тој Струмица ја крене на повисоко ниво, на град со поголема репутација. Ако не ја бива Струмица , зошто 2 години по ред е избран за најубаво место за живеење во Македонија???:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom