Месечари!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Прво, многу е смешно како луѓето си ги претставуваат месечарите.Како во цртаните филмови, со рацете испружени пред нив, како балансираат на жица и капче носат најверојатно.
Друго, месечарење не е зборување во сон или борење со перницата.
Јас имам братучед што месечари и стварно е чудо.Неговите го заклучуваат во соба и го кријат клучот затоа што се случило и да испадне од дома и да шета по улици.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Прво, многу е смешно како луѓето си ги претставуваат месечарите.Како во цртаните филмови, со рацете испружени пред нив, како балансираат на жица и капче носат најверојатно.
Јас имам братучед што месечари и стварно е чудо.Неговите го заклучуваат во соба и го кријат клучот затоа што се случило и да испадне од дома и да шета по улици.
Брат на дедо ми се разбудил две улици подолу утрото по месечарењето. Ова е дури добро, имам слушано за луѓе што и во кола влегувале сред месечарење и Бог знае каде оделе. Многу тешка состојба е оваа, моите се плашеа да не е наследно ама фала Богу немаме ни јас ни сестрами проблеми со месечарење.

Само знам дека месечар никогаш не смееш да го будиш додека месечари, може да доживее шок.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Стварно има име за тој синдром? Јас сум ептен заглавен во овој синдром. Си знам да си зборам, да пцујам, да пеам па дури и да кажувам предвидувања. Пред 10 години во сон сум рекол дека нафтата ке поскапи. И што мислите што се случи? веѓи1

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Чудо како кќе се осеќа месечар кога ке му кажиш или кога ке го разбудиш на сред улица :):tapp:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Чудо како кќе се осеќа месечар кога ке му кажиш или кога ке го разбудиш на сред улица :):tapp:
Ако го разбудиш може да падне во кома бидејки дел од мозочните клетки се активни.А ако му кажеш....па би ти вратил како да е буден но всушност не е.Колку што знам јас од моите кога сум месечарела очите ми биле отворени а не затворени.И свесна сум била се сум им вракала...само сабајлето на ништо не се секавам.Па така и месечаро...утредента на ништо нема да се секава може и луд да те направе ако му кажеш дека бил на улица.А ако се разбуде на улица....па не знам не сум се будила на улица до сеа не знак како е.Ама имам се будено у шкафо :pipi:

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Ако го разбудиш може да падне во кома бидејки дел од мозочните клетки се активни.А ако му кажеш....па би ти вратил како да е буден но всушност не е.Колку што знам јас од моите кога сум месечарела очите ми биле отворени а не затворени.И свесна сум била се сум им вракала...само сабајлето на ништо не се секавам.Па така и месечаро...утредента на ништо нема да се секава може и луд да те направе ако му кажеш дека бил на улица.А ако се разбуде на улица....па не знам не сум се будила на улица до сеа не знак како е.Ама имам се будено у шкафо :pipi:
и нив не му е лесно...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Незнам дали спаѓа во месечарење или не али некогаш кога сум спиел во дневнава сум излегол на тераса сум се изнапцујал од а до ш и пак сум легнал да спијам(преку ден тоа а дали имало месечина појма неам) ...така кажуваја моиве ,и некогаш кога ме е сјебан денов сум пцуел(пцујам) во спиење...:toe:

Стварно има име за тој синдром? Јас сум ептен заглавен во овој синдром. Си знам да си зборам, да пцујам, да пеам па дури и да кажувам предвидувања. Пред 10 години во сон сум рекол дека нафтата ке поскапи. И што мислите што се случи? веѓи1
И ако знае некој нека пише за синдромов...Баш ме интересира од што произлегува

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ова мислам е состојба на умот некако тоа што во свесна состојба не си го кажал /направил а те мачи/радува ке го направиш/искажеш во сонот.А тоа за предвидувања не знам но има луѓе стварно тоа што го сонуваат потоа се случува.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Јас имам еднаш месечарено...Кога спиевме со сестра ми и само се секавам дека станав од кревет и отидов до печката и ја гледав :nesvest: :nesvest:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Незнам дали спаѓа во месечарење или не али некогаш кога сум спиел во дневнава сум излегол на тераса сум се изнапцујал од а до ш и пак сум легнал да спијам(преку ден тоа а дали имало месечина појма неам) ...така кажуваја моиве ,и некогаш кога ме е сјебан денов сум пцуел(пцујам) во спиење...:toe:

И ако знае некој нека пише за синдромов...Баш ме интересира од што произлегува
:pos2::pos2::pos2:

па да обично тогаш се случува кога нешто човекот го мачи или извадил од такт, а во таква состојба неможеш да приметиш дали има месечина или не, бидејќи спиеш.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
месечарење подразбира да се однесуваш како да си буден а уствари спиеш? ако е така океј значи и ја сум месечарел 2 3 пати...

знам еднаш како мал сум станал почтено у ниедно време сум отишол кај моите у соба и сум им рекол Зашто не сте на работа денеска? зашто се вративте дома? среќа мајка ми нишо не превземала т.е не ми рекла нишо само ме посматрала шо ке сум напраел па директ у кревет сум се вратил... истиот ден од незнам кој апричина појдоа за на работса и се вратја одма..

Друга дешавка.. Исто така у ниедно време сум станал сум се најал сум се напил сум се стоплил на печка и сум продужил без да знам шо се дешавва!!!

трето. на мобилем имам правено 2 саата муабет.. 2 саата!!! у сон ... утредента коа ме прашаа абе зашо не напраи ова или она ( нешо со муабетот на телефон ) ја појма немав за шо зборува дугаров. отпосле сватив дека нишо не см бил свесен. другаров мислеше го дупам ми вика абе не ме дупи нормално ми праеше муабет едно друго се договаравме се.. ја онаков :toe:...

Једино шо знам човек кога месечари ако го разбудите може у кома да падне или нешо лошо да му се издеси.. и дека несмеете ни под никаков случај да го викенете по вистинско име! пример ако се вка Марија викајте маце маци мара но никако МАРИЈА.. ако викнете по вистинско име сум слушнал деак е во состојба СЕ И СВАШТА да направи!

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Јас имам еден цимер кој е месечар. Одвреме на време станува и почнува да се шета низ соба да пушта чешма да отвора фрижидер да мести алишта тропа по парно со вилушки, но некогаш кога сонува чудно почнува да се дери дури има глас.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Не сум месечар ама сум имал многу вакви случки. Најчудно е што сум месечарел на секое место каде што ќе сум одел(на одмор,екскурзии,роднини). Кога бев со моите на одмор, татко ми и мајка ми гледаа филм а јас си легнав да спијам. Утрото ми раскажваа дека сум станал од кревет и сум прашал што има за јадење,сум го отворил фрижидерот ,го затворив отидов до ВЦ и пак се вратив и си легнав.

На секоја екскурзија на која сум бил сум правел глупости во спиењето, а најако беше кога бевме во Струмица во -Цар Самоил-. Значи си легнав да спијам се како што треба и утрото се разбудив на сосема друг кревет од тој на кој што сум заспал и носев тренерки наместо пижами. Кога се разбудив се преплашив.:smir:

Бев кај братучед ми и утрото ми кажваше дека во сонот сум зборувал и мрдал нешо во врска со флипери. Но за ова се сеќавам дека сонував каде што играм на флипери ..

Има уште многу како што се смеење во сон,паѓање од кревет и мн. други.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom