- Член од
- 26 април 2008
- Мислења
- 154
- Поени од реакции
- 5
haha jovce kao prvo treba gramatika da NAUCITJovce ем иска ем стиска, сака појако нешто, а не сака да купи појако, сака старото да го прави лудница:wink:
haha jovce kao prvo treba gramatika da NAUCITJovce ем иска ем стиска, сака појако нешто, а не сака да купи појако, сака старото да го прави лудница:wink:
Ами и ти треба малце да повториш NAUCIThaha jovce kao prvo trebagramatika da NAUCIT
Највероватно ти си ја заборавил граматиката:pos2:Ами и ти треба малце да повториш NAUCIT
Како што можам да увидам се разбира колку толку jovce од компјутерите (сакам да казам не е почетник не нешто друго), па како успеале да го заебат до толку?
И што ако добие поголем резултат на бенчмарк? Ќе биде посреќен изгледа, или ќе се фали во мало:wink:
Пошто сака поголем резултат на бенчмарк и да игра некој понови игри, најпаметно според мене е да продаде процесорот и плочата (незнам што плоча има дали подржуваа од поновите процесори на LGA 775) и да си додаде некој денар и да земе една класа појако хардверче, ама пошто не сака да продава, сака да прави оверклок на тој хардвер од прости причини (радозналост, мерак и експериментирање) нека прави во мали граници, во редот од неколку проценти 5-15% (во зависност од стабилноста на системот при работа под оптеретување), со цел да нема потреба од подобро ладење од стандартното, може само да додади плус некој кулер во куќиштето и да стави помоќен ладилник на процесорот (не се мн. скапи за LGA,околу 15е, а има глава боли ладилници).
OK ja kolku sto sfativ od prethodni postovi imas e5200 procesor. Super, procesorot moze epten da se klokne, nekoi imaat postignato i ~4GHz (a standard mu e 2.55) so vozdusno ladenje mislam deka nema da postignes tolku ali 3.6-3.8 bi trebalo da moze. Vodeni ladenja kaj nas mnogu retko gi ima, a i tie sto gi ima se nekoi overpriced entry level ladenja. Bi ti preporacal da zemes nekoj Zalman bakaren kuler (pr. Zalman 9700) ili cooler master v8 ili v12 ako najdes, v10 e isto dobar ali epten e ogromen. CoolerMaster ima vo Niko, mislam i vo Set, a Zalman nemam videno do sega ama nekoj na forumov imase pisano deka zemal od Prilep ako ne se lazam.Пак не свативте јас пред да го земам тој компјутер сакав да го појачам страиот ком дека тој ми го удре гром во матичната и си реков ај да го појачам овај и прасвев колку пари кој дел и дека еден другар имат ваков 3гхз ама појак сакав и јас да имам таков па прасвам цена и ми рекоа дека е интел дуал Е8600 гхз -10000 и се и се друго со матична графича гф8500 без хдд и кукисте ме фате 19000 ден а вака за девет илјадарки со се кукисте со се хард диск со се све го зедов овај
МАтичната на овај е
Друже да не ги помеша постовите на Jovce i Jafafresh??? Всушност ти напиша за два различни PC-a!:helou:OK ja kolku sto sfativ od prethodni postovi imas e5200 procesor. Super, procesorot moze epten da se klokne, nekoi imaat postignato i ~4GHz (a standard mu e 2.55) so vozdusno ladenje mislam deka nema da postignes tolku ali 3.6-3.8 bi trebalo da moze. Vodeni ladenja kaj nas mnogu retko gi ima, a i tie sto gi ima se nekoi overpriced entry level ladenja. Bi ti preporacal da zemes nekoj Zalman bakaren kuler (pr. Zalman 9700) ili cooler master v8 ili v12 ako najdes, v10 e isto dobar ali epten e ogromen. CoolerMaster ima vo Niko, mislam i vo Set, a Zalman nemam videno do sega ama nekoj na forumov imase pisano deka zemal od Prilep ako ne se lazam.
Za graficka ne razbrav sto si zemal ali ako e 8500 spored mene toa e staro gjubre sto bese sranje i koga bese novo. Jas da ja imam bi ja frlil vo kanta i bi kupil vistinska graficka (min. GeForce 9600GT ili ATI 4750 i nagore).
I za kraj maticnata ti e mnogu srajne. Ali se na se za 9k ne e losa zdelka, barem za pari ne te zaebale.
Па што цело време вртиш дека Pentium D си платил 10.000 ден., а испаѓа дека тој бил на другарти процесор, друзе пишуваш глупости само на форумов колку да се најдеш во работа, или пак незнаеш да се изразиш:uvo:Пак не свативте јас пред да го земам тој компјутер сакав да го појачам страиот ком дека тој ми го удре гром во матичната и си реков ај да го појачам овај и прасвев колку пари кој дел и дека еден другар имат ваков 3гхз ама појак сакав и јас да имам таков па прасвам цена и ми рекоа дека е интел дуал Е8600 гхз -10000 и се и се друго со матична графича гф8500 без хдд и кукисте ме фате 19000 ден а вака за девет илјадарки со се кукисте со се хард диск со се све го зедов овај
МАтичната на овај е
Водени ладења имаше во Сет (не сум сега мн. во тек) беа околу 60-80е, само за CPU-то од Coоler Master.OK ja kolku sto sfativ od prethodni postovi imas e5200 procesor. Super, procesorot moze epten da se klokne, nekoi imaat postignato i ~4GHz (a standard mu e 2.55) so vozdusno ladenje mislam deka nema da postignes tolku ali 3.6-3.8 bi trebalo da moze. Vodeni ladenja kaj nas mnogu retko gi ima, a i tie sto gi ima se nekoi overpriced entry level ladenja. Bi ti preporacal da zemes nekoj Zalman bakaren kuler (pr. Zalman 9700) ili cooler master v8 ili v12 ako najdes, v10 e isto dobar ali epten e ogromen. CoolerMaster ima vo Niko, mislam i vo Set, a Zalman nemam videno do sega ama nekoj na forumov imase pisano deka zemal od Prilep ako ne se lazam.
Za graficka ne razbrav sto si zemal ali ako e 8500 spored mene toa e staro gjubre sto bese sranje i koga bese novo. Jas da ja imam bi ja frlil vo kanta i bi kupil vistinska graficka (min. GeForce 9600GT ili ATI 4750 i nagore).
I za kraj maticnata ti e mnogu srajne. Ali se na se za 9k ne e losa zdelka, barem za pari ne te zaebale.
Клокнал ли некој од вас Intel CORE 2 DUO E6550 2.33 Ghz да го стави на 2.8 или 3.0 GHz?
Со кој рам, каков, која фреквенција...
Каква матична, чипсет, FSB (1600 би требало)
И која волтажа на процесорот?
Која температура на процесорот пред и потоа.
Се ова да е со Stock Cooler.
lol da sum pomesal, Jovce, brat, si se zaebal so kompjuterot.Друже да не ги помеша постовите на Jovce i Jafafresh??? Всушност ти напиша за два различни PC-a!:helou:
Па што цело време вртиш дека Pentium D си платил 10.000 ден., а испаѓа дека тој бил на другарти процесор, друзе пишуваш глупости само на форумов колку да се најдеш во работа, или пак незнаеш да се изразиш:uvo:
Водени ладења имаше во Сет (не сум сега мн. во тек) беа околу 60-80е, само за CPU-то од Coоler Master.
Конкретно, не ми паднал во раце ама, процесоров иде до 4.0 , си бара ладење и добро напојување.Клокнал ли некој од вас Intel CORE 2 DUO E6550 2.33 Ghz да го стави на 2.8 или 3.0 GHz?
Тоа знам, само ме интересира до колку би отишол со нормално ладење, а и која волтажа да ја наместам на процесорот. Гледам ја ставале од 1.2V на 1.4V.Конкретно, не ми паднал во раце ама, процесоров иде до 4.0 , си бара ладење и добро напојување.
Јас си возам веќе година дена со Е6320 1.8ghz клокнат на 2.8ghz. волтажа на процесор 1.325v, волтажа на рам 1.9v, волтажите на чипсетот кренати на наредното ниво во менито таму. FSB 400х7, плочата е Asus P5B-E со P965 чипсет. Кулерот не е stock туку е Coolermaster Hyper-TX и летно време температурите идат до 70 степени ама ОК е. Со stock ладење не ни пробувај, ништо нема да направиш.Клокнал ли некој од вас Intel CORE 2 DUO E6550 2.33 Ghz да го стави на 2.8 или 3.0 GHz?
Еве јас на што сум:Јас си возам веќе година дена со Е6320 1.8ghz клокнат на 2.8ghz. волтажа на процесор 1.325v, волтажа на рам 1.9v, волтажите на чипсетот кренати на наредното ниво во менито таму. FSB 400х7, плочата е Asus P5B-E со P965 чипсет. Кулерот не е stock туку е Coolermaster Hyper-TX и летно време температурите идат до 70 степени ама ОК е. Со stock ладење не ни пробувај, ништо нема да направиш.