Pa i na toa pomisliv ama ko sto citav na reviews wolfdale procesorive go postignuvaat limitot i so vozdusno ladenje, a vodeno sepak e okolu 100-120 evra najevtinoto mene kulerot me kostase 2500.а чим толку фрлаш пари оти не си стави водено ладење нит да ти бучи нит ништо а сепак слични перформанси ќе имаш
Имаш Core2Extreme???Vcera ovoj kuler si go staviv na masinata kaj mene. Oti pred toa imav BOX u pm neka odi.
Ovoj e 9500 ili 9700 ili nekoj tret? I od kaj go zema?Vcera ovoj kuler si go staviv na masinata kaj mene. Oti pred toa imav BOX u pm neka odi.
а мислиш дека има некаков ефект, дека пц-то ке биде побрзо и сл.?:helou::helou:
Имам пробано и не помага
Како нема да добијам 50% поголема брзина?Normalno so pogolema frekvencija doadja i pogolema brzina. DUH! Ama 50% pogolema brzina nema da dobies. Inaku overclock bese aktuelno koga frekvencijata na procesorite bese pomala. Sega na Core2Duo da pravam overclock ne gledam pricina.
Ako imas 50% pokratok takt na procesor ne znaci deka 50% pobrzo ke ti se startuva nekoja aplikacija ili deka 50% pobrzo ke raboti kompjuterot. Na toa mislev.Како нема да добијам 50% поголема брзина?
Normalno so pogolema frekvencija doadja i pogolema brzina. DUH! Ama 50% pogolema brzina nema da dobies. Inaku overclock bese aktuelno koga frekvencijata na procesorite bese pomala. Sega na Core2Duo da pravam overclock ne gledam pricina.