- Член од
- 13 септември 2007
- Мислења
- 5.785
- Поени од реакции
- 4.030
мослиш дека не врувам во бог?Abe luge kako tebe sekogas naogaat izgovor za da ne se pomirat so Bog!
ZASTO bOG NI DAD slobodna volja i ne sakase roboti! Bog sakase od ljubov i pocit kon Nego da ne zgresime!
не бе.баш напротив.само не верувам дека ќе ме казни."мојот" бог не казнува.не оној во кој јас верувам,не онака како што јас верувам.
христијанка сум за инфо.
ок,ај ќе се запнам јас за родителите пак,чисто да ти доловам како ги сваќам твоиве објаснувања.Според својот Образец Бог го создаде и човекот,му даде разум и душа и потполна слобода,да ги користи сите плодови како што смета дека е добро.Потоа,како мудар родител - а Тој тоа беше - чекаше да види каков избор ќе направи тоа Негово дете. Да,родителите можеби ќе те казнат,но Бог е полн со љубов и со милост,тој се извинува,и се простува,со покајание.
мене таткоми ќе ми даде потполна слобода да бирам меѓу јаболко(лош избор) и патлиџан(добар избор),ќе ме набљудува да види што ќе одберам.
кога јас ќе го одберам јаболкото ќе ме фрли да горам во пеколот мене и сите мои поколенија????
и на крај ќе го прати неговиот друг син да умре за мојот грев?
зашто воопшто бог би сакал ние да одиме во пеколот?
зашто би ни судел?
нели не сака?
ако несакаш јас можам да не поставувам прашања,секако ако не можеш да одговориш на нив.вистинити зборови,Марина:smir:.
слободно кажи:smir:
и зашто би го ставил тоа дрво пред нас ако не би сакал да каснеме од него?Напротив ти рекол да не правиш грев...
"Јади слободно од секое дрво во градината, но да не јадеш од дрвото за познавање на доброто и злото!Во денот кога јадеш од него, навистина ке умреш‘‘ ..и така почналоооо....
зашто би не доведувал во искушение?