Сејте љубов помеѓу вас

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Добредојде на форумот..има и такви..ама дискутираат на темите отворени за тоа...разгледај..
За право повеќе “се гушкаме“ отколку шо дискутираме али тоа нека биди друга тема.
А, и во духот на темата е. Гушкањето, де.

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
А зашо да не веруваме ?
Gledam vo skoro sekoja replika se spomnuva gospod pa se zamisliv kako moze mladi,naucno obrazovani lugje da veruvaat vo gospod pokraj toa shto znaat za darvinovata teorija za nastanokot na zivotinskiot svet na zemjata koja e potvrdena od mnogu vrvni naucnici.znaci zboruvame za neshto shto e veke poznato.dzabe li odime naskolo? dzabe li vladata na Republika Makedonija investira tolku milioni evra vo obrazovanieto? baba ti ako misli deka gospod e kriv :star:za toa shto ima visok pritisok ne treba i ti.bez navreda zboruvam opsto

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
да,верникот ќе му го довери она што го чувствува во неговото срце на Бог,но не мислам дека тоа е гнев,зашто вистинскиот верник не чувствува гнев,името на Бог е за љубов и милост,не за гнев и омраза.
Болката е она што останува во срцето на верникот после некоја повреда,што и да сторил тој човек и на каков начин и да го повредил верникот нема омраза во своето срце за на тој човек да му посакува зло,ниту има право да му суди.и тогаш може само да се обрати на Бог,да го стори она за што му извикува срцето,дури и да е казнет човекот што го повредил верникот,болката во неговото срце не може да е помала,но со вера во Бог,со мирот кој доаѓа од верата во Бог верникот ќе го прифати она што не зависи од него да го промени.
Normalno, ama ne mozes da me ubedis deka vernikot ne moze da cuvstvuva gnev!
Plus vo Biblija ako ne na drugo mesto vo Otkrovenie, ako citas Biblija, pisuva ZA BOZJIOT GNEV! ZNACI NIE SME POSOVRSENI OD BOG, PA NEMAME GNEV? I ZA ISUS PISUVA DEKA PRVO DOJDE KAKO JAGNE NA ZEMJATA A NA SUDEN DEN KE DOJDE KAKO LAV I KAKO SUDIJA....ZNACI GNEVOT E NORMALNA POJAVA, AMA DA NE SE POVTORUVAM KAZAV KOJA E RAZLIKATA MEGU GNEVOT NA VERNIKOT I NEVERNIKOT!
A STOM NE MI KAZA DALI TI SE IMA NEKOJ LICNO DA TE DIRNAL, A NE SAMO DA FILOZOFIRAME...ZNACI DEKA NE TI E TESTIRANA VERATA PO OVA PRASANJE.
BOG NA MIROT SO TEBE:helou:

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Gledam vo skoro sekoja replika se spomnuva gospod pa se zamisliv kako moze mladi,naucno obrazovani lugje da veruvaat vo gospod pokraj toa shto znaat za darvinovata teorija za nastanokot na zivotinskiot svet na zemjata koja e potvrdena od mnogu vrvni naucnici.znaci zboruvame za neshto shto e veke poznato.dzabe li odime naskolo? dzabe li vladata na Republika Makedonija investira tolku milioni evra vo obrazovanieto? baba ti ako misli deka gospod e kriv :star:za toa shto ima visok pritisok ne treba i ti.bez navreda zboruvam opsto
MNOGU NEZRELO SFAKANJE, AMA VERUVAJ DEKA BOF POSTOI. NEMA NISTO DA IZGUBIS SAMO MOZE DA DOBIES.
NE E SRAMNO DA SE VERUVA VO BOG, BAS OBRATNOTO! SRAMNO I GLUPAVO E DA GO NEGIRAS NEGOVOTO POSTOENJE. SE NADEVAM NEMA KASNO DA STANES SVESEN ZA TOA!
ZIVOTOT BEZ BOG E CISTA NULA, PROMASENA CEL!

K

kat.<3

Гостин
Normalno, ama ne mozes da me ubedis deka vernikot ne moze da cuvstvuva gnev!
Plus vo Biblija ako ne na drugo mesto vo Otkrovenie, ako citas Biblija, pisuva ZA BOZJIOT GNEV! ZNACI NIE SME POSOVRSENI OD BOG, PA NEMAME GNEV? I ZA ISUS PISUVA DEKA PRVO DOJDE KAKO JAGNE NA ZEMJATA A NA SUDEN DEN KE DOJDE KAKO LAV I KAKO SUDIJA....ZNACI GNEVOT E NORMALNA POJAVA, AMA DA NE SE POVTORUVAM KAZAV KOJA E RAZLIKATA MEGU GNEVOT NA VERNIKOT I NEVERNIKOT!
A STOM NE MI KAZA DALI TI SE IMA NEKOJ LICNO DA TE DIRNAL, A NE SAMO DA FILOZOFIRAME...ZNACI DEKA NE TI E TESTIRANA VERATA PO OVA PRASANJE.
BOG NA MIROT SO TEBE:helou:
сум ја читала библијата,никогаш не престанувам да ја читам.
само Бог е совршен,ние луѓето сме далеку од тоа.го почитувам твоето мислење за гневот,и да, ми се случило тоа,сум била повредена,и знам дека во тие мигови во мене имав само болка,не гнев.ја знам верата во мене и по ова прашање,како што кажа ти.
секое ти добро
.

K

kat.<3

Гостин
нели господ не создал според своја слика и прилика?!
значи и ние сме совршени
Да,човекот бил совршен во времето на постанокот на светот,Бог го создал човекот за да биде тој образот Негов,но срцето на човекот е исполнето со гревови од мигот кога првиот човек го направил првиот грев,тоа бил Адам,нели. Гревот влезе во човечкиот род преку Адам,и оттогаш човекот безуспешно настојува да се ослободи од тоа проклетство.Бог му кажал на Адам пред да згреши,за последиците на неговиот избор,дека ако касне од дрвото за спознавање на доброто и злото - сигурно ќе умре!Сите сме грешни по наследство,и што и да правиме за да го избегнеме тоа проклетство,ќе биде безуспешно. Човекот далеку е од тоа да биде совршен,единствената совршеност е во Бог. А на човек кој го има Бог во своето срце,тој ја има милоста,ја има љубовта,го има мирот,мир со Бог!

Секој благослов.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Да,човекот бил совршен во времето на постанокот на светот,Бог го создал човекот за да биде тој образот Негов,но срцето на човекот е исполнето со гревови од мигот кога првиот човек го направил првиот грев,тоа бил Адам,нели. Гревот влезе во човечкиот род преку Адам,и оттогаш човекот безуспешно настојува да се ослободи од тоа проклетство.Бог му кажал на Адам пред да згреши,за последиците на неговиот избор,дека ако касне од дрвото за спознавање на доброто и злото - сигурно ќе умре!Сите сме грешни по наследство,и што и да правиме за да го избегнеме тоа проклетство,ќе биде безуспешно. Човекот далеку е од тоа да биде совршен,единствената совршеност е во Бог. А на човек кој го има Бог во своето срце,тој ја има милоста,ја има љубовта,го има мирот,мир со Бог!

Секој благослов.
ок,следни пршања:
зашто бог би не создал и би дозволил да направиме грев?
зашто би ни дал избор дали да направиме грев или не и после би не казнил затоа што сме одлучиле да направиме грев?
да беше така не би ни давал избор.зашто да не ства во искушение?
мајкати и татко ти(господ ни е татко на сите,затоа оваа компарација)те ставаат во искушенија па после да те кзанат ако решиш "да каснеш од забранетото овошје"?

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
ок,следни пршања:
зашто би ни дал избор дали да направиме грев или не и после би не казнил затоа што сме одлучиле да направиме грев?
мајкати и татко ти(господ ни е татко на сите,затоа оваа компарација)те ставаат во искушенија па после да те кзанат ако решиш "да каснеш од забранетото овошје"?

Abe luge kako tebe sekogas naogaat izgovor za da ne se pomirat so Bog!
ZASTO bOG NI DAD slobodna volja i ne sakase roboti! Bog sakase od ljubov i pocit kon Nego da ne zgresime!

K

kat.<3

Гостин
ок,следни пршања:
Бог не му дозволи на човекот да направи грев,но во мигот кога Адам можеше да избере дали ќе го следи Бог или злото,тој го избра злото.А ние луѓето се покажавме како Адамови потомци кои верно го следат,можеби жалиме поради она што го сторил,но верно го следиме!Бог ни дал можност за избор,зашто верувал во нас,дека ние ќе бидеме образот Негов,за нашите гревови не е виновен Бог,Тој не ни дозволил да грешиме,Тој сака да не спаси од гревот,а на нас останува колку ќе му дозволиме.Адам имаше слобода на избор,и кога можеше да избира го избра патот кој не води кон Бог,го избра кривиот пат.
Според својот Образец Бог го создаде и човекот,му даде разум и душа и потполна слобода,да ги користи сите плодови како што смета дека е добро.Потоа,како мудар родител - а Тој тоа беше - чекаше да види каков избор ќе направи тоа Негово дете. Да,родителите можеби ќе те казнат,но Бог е полн со љубов и со милост,тој се извинува,и се простува,со покајание.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Abe luge kako tebe sekogas naogaat izgovor za da ne se pomirat so Bog!
ZASTO bOG NI DAD slobodna volja i ne sakase roboti! Bog sakase od ljubov i pocit kon Nego da ne zgresime!
Слободна воља??

Ако таа наша слободна воља не се поклопува со вољата на Бог те чека пекол (КАЗНА). И тоа е за тебе слободна воља!

Кога како родител би му рекол на синот, “Имаш слободна воља да правиш што сакаш али ако не правиш онака како јас што ќе кажам ќе те избркам од дома и ќе те исклучам од наследство“

Во таја божја воља нема СЛОБОДА, има УСЛОВИ. Слободна воља подразбира слобода на избор БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ И УСЛОВИ. А во христијанството имаш последици и те какви.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
ок,следни пршања:
Напротив ти рекол да не правиш грев...
ади слободно од секое дрво во градината, но да не јадеш од дрвото за познавање на доброто и злото!Во денот кога јадеш од него, навистина ке умреш‘‘ ..и така почналоооо...
Па гледај на тоа како на права и одговорности...имаш право на слободна волја, но и на одговорност...
Слободна воља??

Ако таа наша слободна воља не се поклопува со вољата на Бог те чека пекол (КАЗНА). И тоа е за тебе слободна воља!
А каква слободна волја сакаш ти. Ако си го содал универзумот..бујрум..дотогаш апсолутната волја е само Негова..ова каква ти ја имаш е твоја оти си само човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom