TheBestTipster
Избраниот
- Член од
- 8 март 2008
- Мислења
- 2.387
- Поени од реакции
- 97
Zar nekoj ovde veruva deka postoi GOSPOD ? :helou:
А зашо да не веруваме ?
Zar nekoj ovde veruva deka postoi GOSPOD ? :helou:
Добредојде на форумот..има и такви..ама дискутираат на темите отворени за тоа...разгледај..Zar nekoj ovde veruva deka postoi GOSPOD ? :helou:
За право повеќе “се гушкаме“ отколку шо дискутираме али тоа нека биди друга тема.Добредојде на форумот..има и такви..ама дискутираат на темите отворени за тоа...разгледај..
Gledam vo skoro sekoja replika se spomnuva gospod pa se zamisliv kako moze mladi,naucno obrazovani lugje da veruvaat vo gospod pokraj toa shto znaat za darvinovata teorija za nastanokot na zivotinskiot svet na zemjata koja e potvrdena od mnogu vrvni naucnici.znaci zboruvame za neshto shto e veke poznato.dzabe li odime naskolo? dzabe li vladata na Republika Makedonija investira tolku milioni evra vo obrazovanieto? baba ti ako misli deka gospod e kriv :star:za toa shto ima visok pritisok ne treba i ti.bez navreda zboruvam opstoА зашо да не веруваме ?
Normalno, ama ne mozes da me ubedis deka vernikot ne moze da cuvstvuva gnev!да,верникот ќе му го довери она што го чувствува во неговото срце на Бог,но не мислам дека тоа е гнев,зашто вистинскиот верник не чувствува гнев,името на Бог е за љубов и милост,не за гнев и омраза.
Болката е она што останува во срцето на верникот после некоја повреда,што и да сторил тој човек и на каков начин и да го повредил верникот нема омраза во своето срце за на тој човек да му посакува зло,ниту има право да му суди.и тогаш може само да се обрати на Бог,да го стори она за што му извикува срцето,дури и да е казнет човекот што го повредил верникот,болката во неговото срце не може да е помала,но со вера во Бог,со мирот кој доаѓа од верата во Бог верникот ќе го прифати она што не зависи од него да го промени.
MNOGU NEZRELO SFAKANJE, AMA VERUVAJ DEKA BOF POSTOI. NEMA NISTO DA IZGUBIS SAMO MOZE DA DOBIES.Gledam vo skoro sekoja replika se spomnuva gospod pa se zamisliv kako moze mladi,naucno obrazovani lugje da veruvaat vo gospod pokraj toa shto znaat za darvinovata teorija za nastanokot na zivotinskiot svet na zemjata koja e potvrdena od mnogu vrvni naucnici.znaci zboruvame za neshto shto e veke poznato.dzabe li odime naskolo? dzabe li vladata na Republika Makedonija investira tolku milioni evra vo obrazovanieto? baba ti ako misli deka gospod e kriv :star:za toa shto ima visok pritisok ne treba i ti.bez navreda zboruvam opsto
сум ја читала библијата,никогаш не престанувам да ја читам.Normalno, ama ne mozes da me ubedis deka vernikot ne moze da cuvstvuva gnev!
Plus vo Biblija ako ne na drugo mesto vo Otkrovenie, ako citas Biblija, pisuva ZA BOZJIOT GNEV! ZNACI NIE SME POSOVRSENI OD BOG, PA NEMAME GNEV? I ZA ISUS PISUVA DEKA PRVO DOJDE KAKO JAGNE NA ZEMJATA A NA SUDEN DEN KE DOJDE KAKO LAV I KAKO SUDIJA....ZNACI GNEVOT E NORMALNA POJAVA, AMA DA NE SE POVTORUVAM KAZAV KOJA E RAZLIKATA MEGU GNEVOT NA VERNIKOT I NEVERNIKOT!
A STOM NE MI KAZA DALI TI SE IMA NEKOJ LICNO DA TE DIRNAL, A NE SAMO DA FILOZOFIRAME...ZNACI DEKA NE TI E TESTIRANA VERATA PO OVA PRASANJE.
BOG NA MIROT SO TEBE:helou:
нели господ не создал според своја слика и прилика?!само Бог е совршен,ние луѓето сме далеку од тоа.
Да,човекот бил совршен во времето на постанокот на светот,Бог го создал човекот за да биде тој образот Негов,но срцето на човекот е исполнето со гревови од мигот кога првиот човек го направил првиот грев,тоа бил Адам,нели. Гревот влезе во човечкиот род преку Адам,и оттогаш човекот безуспешно настојува да се ослободи од тоа проклетство.Бог му кажал на Адам пред да згреши,за последиците на неговиот избор,дека ако касне од дрвото за спознавање на доброто и злото - сигурно ќе умре!Сите сме грешни по наследство,и што и да правиме за да го избегнеме тоа проклетство,ќе биде безуспешно. Човекот далеку е од тоа да биде совршен,единствената совршеност е во Бог. А на човек кој го има Бог во своето срце,тој ја има милоста,ја има љубовта,го има мирот,мир со Бог!нели господ не создал според своја слика и прилика?!
значи и ние сме совршени
ок,следни пршања:Да,човекот бил совршен во времето на постанокот на светот,Бог го создал човекот за да биде тој образот Негов,но срцето на човекот е исполнето со гревови од мигот кога првиот човек го направил првиот грев,тоа бил Адам,нели. Гревот влезе во човечкиот род преку Адам,и оттогаш човекот безуспешно настојува да се ослободи од тоа проклетство.Бог му кажал на Адам пред да згреши,за последиците на неговиот избор,дека ако касне од дрвото за спознавање на доброто и злото - сигурно ќе умре!Сите сме грешни по наследство,и што и да правиме за да го избегнеме тоа проклетство,ќе биде безуспешно. Човекот далеку е од тоа да биде совршен,единствената совршеност е во Бог. А на човек кој го има Бог во своето срце,тој ја има милоста,ја има љубовта,го има мирот,мир со Бог!
Секој благослов.
ок,следни пршања:
зашто бог би не создал и би дозволил да направиме грев?
зашто би ни дал избор дали да направиме грев или не и после би не казнил затоа што сме одлучиле да направиме грев?
да беше така не би ни давал избор.зашто да не ства во искушение?
мајкати и татко ти(господ ни е татко на сите,затоа оваа компарација)те ставаат во искушенија па после да те кзанат ако решиш "да каснеш од забранетото овошје"?
Бог не му дозволи на човекот да направи грев,но во мигот кога Адам можеше да избере дали ќе го следи Бог или злото,тој го избра злото.А ние луѓето се покажавме како Адамови потомци кои верно го следат,можеби жалиме поради она што го сторил,но верно го следиме!Бог ни дал можност за избор,зашто верувал во нас,дека ние ќе бидеме образот Негов,за нашите гревови не е виновен Бог,Тој не ни дозволил да грешиме,Тој сака да не спаси од гревот,а на нас останува колку ќе му дозволиме.Адам имаше слобода на избор,и кога можеше да избира го избра патот кој не води кон Бог,го избра кривиот пат.ок,следни пршања:
зашто би ни дал избор дали да направиме грев или не и после би не казнил затоа што сме одлучиле да направиме грев?
мајкати и татко ти(господ ни е татко на сите,затоа оваа компарација)те ставаат во искушенија па после да те кзанат ако решиш "да каснеш од забранетото овошје"?
вистинити зборови,Марина:smir:.Abe luge kako tebe sekogas naogaat izgovor za da ne se pomirat so Bog!
ZASTO bOG NI DAD slobodna volja i ne sakase roboti! Bog sakase od ljubov i pocit kon Nego da ne zgresime!
Слободна воља??Abe luge kako tebe sekogas naogaat izgovor za da ne se pomirat so Bog!
ZASTO bOG NI DAD slobodna volja i ne sakase roboti! Bog sakase od ljubov i pocit kon Nego da ne zgresime!
Напротив ти рекол да не правиш грев...ок,следни пршања:
Па гледај на тоа како на права и одговорности...имаш право на слободна волја, но и на одговорност...зашто би ни дал избор дали да направиме грев или не и после би не казнил затоа што сме одлучиле да направиме грев?
А каква слободна волја сакаш ти. Ако си го содал универзумот..бујрум..дотогаш апсолутната волја е само Негова..ова каква ти ја имаш е твоја оти си само човек.Слободна воља??
Ако таа наша слободна воља не се поклопува со вољата на Бог те чека пекол (КАЗНА). И тоа е за тебе слободна воља!