СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Значи тие од Сител стварно се копита.

Идеална 7-ка се одбира, Кире доби награда за најдобар стрелец и Вори за МВП. Како не им е срам да лажат?

Сите ние сакавме да биде во идеалниот тим и мислиме дека заслужи, но не го избраа. Коментаторот на RTL убаво рече дека секогаш тој избор е дискутабилен и никогаш не е точен.

Но како и да е, тоа е избор. Група луѓе се собрале и гласале како што мислеле дека треба. Не значи ништо посебно, зошто друга група луѓе ќе гласале поинаку.

Она што се брои и памети се фактите. А фактите велат дека Кире постигна 92 гола и со тоа е најдобар стрелец на светските првенства, на сите времиња!

Тоа е она што ќе се памети, а идеалниот тим ќе го заборават за една недела. Сите ние знаевме дека Кореецот Јун беше најдобар стрелец на сите времиња. Кој знае да го каже идеалниот состав од минатото првенство, без гуглање...?

Честитки за Кире што постигна еден рекорд и ја промовираше својата држава на вистински начин!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Лијевски во просек постигнуваше 3.5 голови и 2.5 асистенции на натпревар.
Лазаров постигнуваше 10.23 голови и 4.34 асистенции на натпревар.
Лијевски ниту беше во топ 40 стрелци на првенствово. Како можеше најдобриот десен бек на првенството да биде токму тој.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
...Се тоа е јасно дека гајле ни е на повеќето за некој си мочан дрим тим...
Ама некој вака што не се разбира во политиките на ЕХФ, кога ке види малце листа на стрелци и асистенти, кога ке види кој е кој мацле ке се зачеша по главата во стилот на Илија Темелковски:)
Сепак дрим тимот кога се бира се бираат најдобрите индивидуалци што биле на првенството, никој не бара баланс или логика...а според сите логики Кире требаше да биде таму!
Факт!

K

kaiser soze

Гостин
Значи тие од Сител стварно се копита.

Идеална 7-ка се одбира, Кире доби награда за најдобар стрелец и Вори за МВП. Како не им е срам да лажат?

Сите ние сакавме да биде во идеалниот тим и мислиме дека заслужи, но не го избраа. Коментаторот на RTL убаво рече дека секогаш тој избор е дискутабилен и никогаш не е точен.

Но како и да е, тоа е избор. Група луѓе се собрале и гласале како што мислеле дека треба. Не значи ништо посебно, зошто друга група луѓе ќе гласале поинаку.

Она што се брои и памети се фактите. А фактите велат дека Кире постигна 92 гола и со тоа е најдобар стрелец на светските првенства, на сите времиња!

Тоа е она што ќе се памети, а идеалниот тим ќе го заборават за една недела. Сите ние знаевме дека Кореецот Јун беше најдобар стрелец на сите времиња. Кој знае да го каже идеалниот состав од минатото првенство, без гуглање...?

Честитки за Кире што постигна еден рекорд и ја промовираше својата држава на вистински начин!
Следев анализа на ракометни аналитичари од Словенија,во која сите изразија незадоволство од неизборот на Лазаров во идеалниот состав на првенството,а некои дури и за МВП.Навистина е парадоксално што таму влегоа Лацковиќ,а донекаде и Лијевски,знаејќи дека последниов изигра далеку послабо од Лазаров,со кого играат на идентични позиции.Но како што и ти велиш тоа не се памети,лично се сеќавам само на Фриц,Кнудсен и Карабатиќ дека влегоа во идеалниот состав на минатото СП.А најодбриот стрелец на едно сп,а во случајов на сите времиња и тоа како се памети и цени.
Лично за работата со Сител не знам за што се работи.Шират дезинформации или нешто слично?

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
искрено, мислам дека франција сепак, заслужено победи!
сепак, не знам дали имаше полошо судење на овој натпревар или на ливерпул-челзи кои ги гледав напоредно:toe:

и да, франција за хрватска стана како што беше исланд за македонија:pos2: значи ќе ги тепаат некаде, 2013 година:pos2::pos2:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Се тоа се согласувам, никој не е задоволен од изборот, не само ние.

Само за мене тој избор е ревијална работа, одлука на мала група луѓе, која за мене не е важна. Очигледно критериумот е 3+3+1 од првите три репрезентации, иначе нити Лијевски, нити Гову (Гуву, како ли се чита), не ќе влезеа.

Ама уште еднаш, сосема небитно. Настрана од тоа кои екипи ги освоија медалите, главната вест е all time рекордот на Кире, и тоа ќе остане запишано, и тоа ќе се памети.

Сител ги искривуваат работите, не им е првпат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653

Само за мене тој избор е ревијална работа, одлука на мала група луѓе, која за мене не е важна. Очигледно критериумот е 3+3+1 од првите три репрезентации, иначе нити Лијевски, нити Гову (Гуву, како ли се чита), не ќе влезеа.

Ама уште еднаш, сосема небитно. Настрана од тоа кои екипи ги освоија медалите, главната вест е all time рекордот на Кире, и тоа ќе остане запишано, и тоа ќе се памети.

Ако ова е правило, ОК, само каде е напишано тоа проклето правило.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Ако ова е правило, ОК, само каде е напишано тоа проклето правило.
Не викам дека е правило, така си одлучиле да ја тераат работата. Овие прогласувања се за сите да се среќни и задоволни, за секој да има по нешто. Од искуство ова...

Така да за Кире има награда, дај да дадеме на некој што нема... Така оди тоа, нема врска кој е најдобар.

А веројатно го практикуваат и затоа што сакаат сите да им се присутни на доделувањето, а освен првите три репрезентации, другите се дома. Само Кире беше исклучок, се разбира.

K

kaiser soze

Гостин

Најмногу ќе ми биде ќеиф ако Кире кој во моментов е четврти стрелец во ШЛ на ЕХФ со само гол помалку од првите тројца и на таа листа да се пробие на прво место,а за тоа има големи шанси со оглед на околностите.Веќе за две недели го очекува неговиот тим дуел со Шамбери,па има време за одмор,а сигурен сум дека ќе продолжи со топ формата.Во случај да биде прв стрелец и во Лш тоа би било неверојатно постигнување за него,а и за нас како нација и држава.Е тогаш сигурно би конкурирал и за една друга награда,а секако сите знаете за која станува збор.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Најмногу ќе ми биде ќеиф ако Кире кој во моментов е четврти стрелец во ШЛ на ЕХФ со само гол помалку од првите тројца и на таа листа да се пробие на прво место,а за тоа има големи шанси со оглед на околностите.Веќе за две недели го очекува неговиот тим дуел со Шамбери,па има време за одмор,а сигурен сум дека ќе продолжи со топ формата.Во случај да биде прв стрелец и во Лш тоа би било неверојатно постигнување за него,а и за нас како нација и држава.Е тогаш сигурно би конкурирал и за една друга награда,а секако сите знаете за која станува збор.
Знаеме, ама мислам дека ќе остане само на конкурирање, не верувам дека баш Македонец ќе освои таква награда, еве што ни направија вечерва, најдобриот играч на првенствово не се најде во топ 7 ракометари. Да влезеше Германија и да беше избран Гландорф во топ 7 немаше да ме изненади, ама вака??? Неееееее, не е во ред ова, најдобриот стрелец и асистент да не се најде во топ тимот...

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Kире веќе 2 години по ред ја освојува таа награда и е најдобар стрелец...идеме годинава на хет-трик:)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Е не влезе Кире у дрим тим,политика е тоа не само спорт,јебига,а Франција заслужено победи,и баш ми е мерак пошто Хрватите уште пред време се прогласуваа за победници,а кои се тие да бидат толку сигурни,не се велесила некоја,..

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Е не влезе Кире у дрим тим,политика е тоа не само спорт,јебига,а Франција заслужено победи,и баш ми е мерак пошто Хрватите уште пред време се прогласуваа за победници,а кои се тие да бидат толку сигурни,не се велесила некоја,..
2 mesto osvoija Hrvatite. Ne, ne se velesila.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Кога Балич во последниве седум-осум години ќе биде во првите тројца стрелци во ЛШ да ми се јавиш, ок?
Инаку ова го пишува на страната на Сител.

КИРЕ ЛАЗАРОВ ВО НАЈДОБРИОТ ТИМ НА РАКОМЕТНИОТ МУНДИЈАЛ ВО ХРВАТСКА
За најдобар стрелец има посебна награда, си помешал ваљда брзините. Дебатираме за кој заслужил место во најдобрата седморка.

Пак ќе споменам, за да добиеш место во тимот не се важни головите важно е да допринесеш што повеќе за тимот, да стигни што подалеку. Едноставно нели 11тото место, не беше доволно за Кире да влезе во најдобриот тим на првенството. Заслужено на неговата позиција се наоѓа Лиевски, кој му помогна на својот тим да ја освои бронзата.

Не мора да значи дека Лиевски е подобар од Лазаров кога ги споредуваме како играчи... еден-на-еден, туку подобар беше гледано на првенствово. Тоа го покажува и конечниот пласман на репрезентацијата на Полска.

п.с.
Леле патетики од страна на Сител еј, :S.
Напишале сторија дека Кире е во тимот на најдобрите 8. Колку што знам во ракометот се игра со 7 играчи...
Таленти еј, Игорче ја има пишано сторијава, гарант.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom