СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно малце офтопик прашање али тие што следат ракомет сигурно знаат....

Каде е и што се случува со Лазо Мајнов ???

Си игра во Италија мислам. Мустаклијата не го стави ни на поширокиот список. :toe:

Да не збеснеше голманот на Германците,мислам дека и без Кире ќе успеевме да се приближиме до нерешен резултат.Но помина се,утре со нови сили и целосна концентрација со Русија.Русите веќе паѓаат физички,се надевам на победа.
Од што се исплаши Наумче денес не ми беше јасно,во прво полувреме не се ни обиде да шутне кон гол.Лош ден,но се надевам дека во иднина ќе презема повеќе одговорност на себе,квалитетот веќе го поседува.

Ајде мајчини, беше што беше...со кренати глави, утре да си го освоиме местото кое АПСОЛУТНО го заслуживме :oeoeoe:

Тотално се разочарав од т.н. судењето на чешките судии, и слеп човек ќе видеше дека беа пристрасни. Едноставно германците дебело си платиле затоа што не можеле да си дозволат ниту да се помират со фактот дека тие како светски шампиони можат да изгубат меч од тотални анонимци на светската сцена, што бевме се до сега. Да не го исклучеа Кире(што тотално ги деконцентрираше другите играчи), којшто не го заслужи црвениот картон, и да не ни исклучуваа играч на секои 30 секунди мислам дека имавме шанси да изиграме нерешено, ако не и да победиме.
Енивеј, не треба да очајуваме, ние бевме морални победници. Утре со нови сили и со желба да им покажеме на клетите грди фашисти како треба да се игра ракомет ќе ги победиме русите, па ќе видат швабите во наредното коло кој ќе тепа.

Како и претходно, и гласот и нервите си ги оставив пред телевизор:tv: , ама се за Македонија, не се жалам:pipi:

Ајде ајде мора утре. Судниот ден доаѓа со победа ја дигам цела населба во воздух.:vozbud::vozbud::vozbud:

натпреваров денеска...беше добар! не беше одличен, не беше како завчера. иако велеа дека ќе одат до крај, сепак нашите се гледаше дека имаат доза страв и нешто повеќе респект према германците па не беа толку цврсти во дуелите, имаа страв во нападот и поради тоа почнаа многу да грешат и да губат топки. Сепак, дури и со таква игра, мислам дека можеа да извлечат барем бод, или во најмала рака поднослив пораз од 2-3 гола...но, тогаш на сцена стапи европа....официјалните лица си рекоа, па шампион е германија, нема смисла да изгуби...и ајдеее сакатење на македонците. доволни беа 3 минути лошо судење против нас (престрог црвен картон, потоа 2 минути, неколку последователни пробиви, чекори и сл) за да нашите целосно ја загубат концентрацијата, да се наполнат со гнев и да промашуваат и од чисти позиции...
но, нејсе, покажавме дека вредиме! покажавме дека секој можеме да го собориме на колена, но со едно големо АКО. АКО се суди правилно!!!
како и да е, треба што побрзо да се заборави неправдата, и со голема концентрација и пред се ладни глави да се влезе во утрешниот натпревар, кој имаме реални шанси да го добиеме! се надевам дека ќе биде така! потоа, не чека натпревар (барем би требало) со србија! уффф што мераци ќе биде тоа! Дај Боже да тепаме утре:se_ molam:se_ molam:se_ molam

Абе да гледаме реално, оправдан беше црвениот картон. Ние можеме колку сакаме да се буниме и да не ни одговара, факт е дека замавна со лакт и дека го удри противникот. Кире во секој случај немаше намера, сакаше само да ја тргне противничката рака од својата, при што му ја разби муцката на швабата. Нормално судиите во тој момент не ни размислија дали намерно или не, му дадоа црвен картон. Удар постоеше, и црвениот до некаде оправдан, колку и да не ни одговара тоа. Него мене ми е што судиите се катастрофа, врска немаа од судење. Не бевме само ние оштетени, колку пати пред крај на прво полувреме им даде 2 мин. на швабите за џабе, за глупости. Имавме 3 пати 2 играча повеќе во прво полувреме, што незнаевме да го искористиме исто како и во второ полувреме. Во второто полувреме му даде трето исклучување на швабата со бр. 4 при што доби црвен картон, а тој немаше апсолутно никаков контракт со Миркуловски во тој случај. Сакам да кажем дека судиите беа катастрофа, и не правеа грешки само на наша сметка. Треба да бидеме и малку реални, колку и да ја сакаме Македонија.

Абе да гледаме реално, оправдан беше црвениот картон. Ние можеме колку сакаме да се буниме и да не ни одговара, факт е дека замавна со лакт и дека го удри противникот. Кире во секој случај немаше намера, сакаше само да ја тргне противничката рака од својата, при што му ја разби муцката на швабата. Нормално судиите во тој момент не ни размислија дали намерно или не, му дадоа црвен картон. Удар постоеше, и црвениот до некаде оправдан, колку и да не ни одговара тоа. Него мене ми е што судиите се катастрофа, врска немаа од судење. Не бевме само ние оштетени, колку пати пред крај на прво полувреме им даде 2 мин. на швабите за џабе, за глупости. Имавме 3 пати 2 играча повеќе во прво полувреме, што незнаевме да го искористиме исто како и во второ полувреме. Во второто полувреме му даде трето исклучување на швабата со бр. 4 при што доби црвен картон, а тој немаше апсолутно никаков контракт со Миркуловски во тој случај. Сакам да кажем дека судиите беа катастрофа, и не правеа грешки само на наша сметка. Треба да бидеме и малку реални, колку и да ја сакаме Македонија.

вистински добри судии, не би чекале еден ракометар така да ја отргне раката на другиот! веднаш би го исклучиле другиот!!! колку и да сме објективни, факт е дека тоа не беше за црвен картон! што кажа и магдинчев, да му дадеш директен црвен на ракометар за таков старт, а тој пред тоа немал ни 2 мин. исклучување е лудост!

abe tikvo edna f sala bev koj nemase kontakt uste malce ako trgnese vratot ke mu go skinese zasluzen mu ese a i uste najmalku dva crveni vo prvo zasluzija a ne dobija sudiite mameto ni go ebaa kire go zasluzi i sam si prizna pred malce crveniot mnogu se iznervira ima sinejci po racetei ramoto od grubi udari go otkostija alusot se povredi muskul prasanje e dali ke mozi da igra utre
i definitivno germancite mame svabsko da im ebam se pod istraga a sudiite sega imase pres se kazneti do kraj imalo nedozvelen upad napoluvreme od germanski oficijalni lica kaj niv i nekoj vo kladilnica fatil 20 milioni naovaa utakmica evra braka ja namestija svabite i sudiite zaedno nasite vo finisot izgleda zneeja pa ne igraa ocigledno se cuvaa za utre....
:nenene::tv::drk:

Да беше регуларно судењето ќе победевме.. Шо има врска шо се светски шампиони кога поубо игравме.. ама то е.. сега утре се надевам на фер судење и на победа :)

abe tikvo edna f sala bev koj nemase kontakt uste malce ako trgnese vratot ke mu go skinese zasluzen mu ese a i uste najmalku dva crveni vo prvo zasluzija a ne dobija sudiite mameto ni go ebaa kire go zasluzi i sam si prizna pred malce crveniot mnogu se iznervira ima sinejci po racetei ramoto od grubi udari go otkostija alusot se povredi muskul prasanje e dali ke mozi da igra utre
i definitivno germancite mame svabsko da im ebam se pod istraga a sudiite sega imase pres se kazneti do kraj imalo nedozvelen upad napoluvreme od germanski oficijalni lica kaj niv i nekoj vo kladilnica fatil 20 milioni naovaa utakmica evra braka ja namestija svabite i sudiite zaedno nasite vo finisot izgleda zneeja pa ne igraa ocigledno se cuvaa za utre....

За ова се оди на бан. Внимавај да не ти се повтори.

Исто и за другите важи, дискутирајте како луѓе, со зборови. Образовани сте да му се невиди. За репрезентацијата се работи, бидете сложни и навивајте заедно.

Абе тоа дали била наместена ќе видиме, ама што го заслужи го заслужи црвениот. Може требаше и за швабата да има 2 мин. али ја не зборев за тоа, реално гледано добар удар му даде и заслужи црвен, а требаше нормално и за швабата да има најмалку 2 мин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom