СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е сега ти како прв пат да ја запознаваш германија и како да не знаеш каков менталитет имаат и како играат во сите спортови до последна секунда.

Абе знам, сите знаеме, само аман доста со тоа Ариевска раса, алергичен станав :pos2:

Не е до расата, до менталитетот е. Одамна сватиле дека само така се прават резултати. Ние одигравме еден меч турбо 60 мин и добивме против светски вице-прваци. Кога ќе сватиме дека така треба да се влегува во секој меч, ќе имаме и резултати.

кажете ве молам кој организира најефтин превоз во еден праве о вараждин , само превоз ....

кажете ве молам кој организира најефтин превоз во еден праве о вараждин , само превоз ....

До Вараждин незнам, за првенствово се спомнуваше некоја туристичка агенција Орфеј.

Инаку имаш за Загреб секој ден од Хисар Туризам, стигнува таму наутро околу 6, а од Загреб имаш за Вараждин на секои 60-90 мин. Знам дека повратната до Загреб е околу 100 евра + околу 15 од таму до Вараждин, а за еден правец незнам...

Skupina C
U Varaždinu (Skupina C) se igra tzv. 'skupina. Nijemci djeluju kao da su sigurni u svoj prolaz, no to je samo privid jer se zapravo boje susreta s Makedoncima, svjesni svojih manjkavosti. Makedonci imaju prednost 'domaćeg terena' zbog Kire Lazarova (najbolji strijelac i vođa momčadi) koji igra u Zagrebu. Makedonija igra dobro i potvrđuje vrijednost rukometa s prostora bivše Jugoslavije. Postigli su važnu pobjedu protiv Poljaka koja im je širom otvorila vrata drugoga kruga i treba im još jedna pobjeda u sljedeća dva kola - s Nijemcima u srijedu ili Rusima u četvrtak.
Poljska je igrala odlično do jučer kad su opet potvrdili da momčad i pojedinci imaju prevrtljivu narav, što ih je često stajalo boljeg plasmana. Za njih je put do Zadra težak jer ih u srijedu očekuje Tunis, koji je još u igri za prolaz, a Njemačka u četvrtak s kojom često teško igraju. Tunis, koji vodi lukavi i iskusni Zoran Živković, pobjedom protiv Poljske prolazi u drugi krug jer je teško vjerovati da će izgubiti od Alžira u posljednjem kolu. U svakom slučaju Varaždin će biti neizvjestan do zadnjeg sučeva zvižduka u četvrtak, nakon kojeg, držim, ispasti jedna od spomenutih europskih momčadi.
Dalje idu Makedonija, Njemačka i Poljska.

Тука

Jas nemozam da begam majkami e profersorka ce ikazat ce me ubie ama umrev da go gledam natprevarot...so da praam.!!!!!!!!!!!!!!!!!!>?>??????????:vozbud::vozbud::vozbud:

Па баш дека мајка ти е професорка... замоли ја да слаже :) се' за бобанчо малиот... ајде :smir:

voz be brate,voz,ne ti tekna:vozbud:

Ситна е разликата, околу 10 евра за повратна, не вреди да се патува подолго за тие пари. Автобусите се супер а автопатот исто така, не се чувствува воопшто дека си патувал 12h.

Море играње Алжирците, се држат со Русија.

28 минута, 14-15 за Русија. :nesvest:

Богами и вака слабо со нас да играат ќе ги победиме полесно од очекувањата иако пак се фаворити.

14-17 полувреме. Нема теорија да издржи Алжир. Тесниот резултат е само показател дека Русите се штедат за утре. Утре ќе се решаваат многу работи, но ние се разбира би сакале нашите проблеми да ги решиме денес.

41 минута, 21-23.

Не се знае, можи и да свртат Алжирците. Во прво полувреме губеа со 7, па се доближија на гол заостаток. Уште еден таков пресврт, и папа Русија.

22:24 , се држат овие бре... Мерак ќе ми биде да ги дупнат Русите...

едит
23:24 , ајде ајде...

Дајте ве молам линк кај можам на интернет да гледам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom