СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мирни. Не одете офтопик, ако имате нешто, разјаснете по ПП/профил/МСН и слично.:smir:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мислам дека дека да се носи транспарент од навивачка група кога игра репрезентација...не ми оди некако. Не го сфаќајте битолчани ова како нешто против вас, ама стварно не личи на репрезентативни настапи да се носат транспаренти освен за Македонија. Глупо делува, али тоа е тоа јбг. Никако да сфатат Комити и Чкембари дека кога се иде на вакви утакмици треба да заборават што е и како е работата меѓу нив, исто како Делије-Гробари, Торцида-БББ и уште многу друго. Глупо е стварно...Сепак имаше добра атмосфера.

Иначе за играта, од што ми е тешко незнам што да пишем. КАТАСТРОФА! Иако водевме на полувреме сепак цела утакмица ја изиграа под нивото, се гледа дека неискуството од вакви големи натпревари си го прае своето. Штета е што ваков противник како Тунис не тепавме, ни тие не беа ништо посебно. Штом при толку катастрофална игра на нашиве едвај не тепаа...тоа ми е најкриво. Димоски незнам и зошто играше, ај што неможеше барем еднаш до асална позиција да дојде, па и кога му даваа топки му паѓаа од раце. Незнам стварно што беше работата, нападот ужас посебно во второ полувреме. Изнервиран сум многу, мислам дека загубивме секакви шанси за во втора рунда. Ако очекуваме со ваква игра нешто да направиме против Русија, Германија или Полска...далеку сме стигнале. Лошо ќе влијае резултатов и за самите играчи во понатамошните утакмици, жално е ваква шанса да не се искористи. Али јбг, ние ќе ги бодриме нашите па што сака да биде.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мислам дека дека да се носи транспарент од навивачка група кога игра репрезентација...не ми оди некако. Не го сфаќајте битолчани ова како нешто против вас, ама стварно не личи на репрезентативни настапи да се носат транспаренти освен за Македонија. Глупо делува, али тоа е тоа јбг. Никако да сфатат Комити и Чкембари дека кога се иде на вакви утакмици треба да заборават што е и како е работата меѓу нив, исто како Делије-Гробари, Торцида-БББ и уште многу друго. Глупо е стварно...Сепак имаше добра атмосфера.

Иначе за играта, од што ми е тешко незнам што да пишем. КАТАСТРОФА! Иако водевме на полувреме сепак цела утакмица ја изиграа под нивото, се гледа дека неискуството од вакви големи натпревари си го прае своето. Штета е што ваков противник како Тунис не тепавме, ни тие не беа ништо посебно. Штом при толку катастрофална игра на нашиве едвај не тепаа...тоа ми е најкриво. Димоски незнам и зошто играше, ај што неможеше барем еднаш до асална позиција да дојде, па и кога му даваа топки му паѓаа од раце. Незнам стварно што беше работата, нападот ужас посебно во второ полувреме. Изнервиран сум многу, мислам дека загубивме секакви шанси за во втора рунда. Ако очекуваме со ваква игра нешто да направиме против Русија, Германија или Полска...далеку сме стигнале. Лошо ќе влијае резултатов и за самите играчи во понатамошните утакмици, жално е ваква шанса да не се искористи. Али јбг, ние ќе ги бодриме нашите па што сака да биде.
Абе друже, што ти е крив Ванчо бе? Човекот до вчера беше повреден и уште е, се виде дека знае да врзе два играча како пикер(а тоа и му е една од задачите) и да остави простор за бек да шутне или да се пушти топка до другата страна. Се осети и неиграњето на Раде, фалеше уште еден шутер кој ќе ја полнеше мрежата на Тунис.

D

drle

Гостин
Абе кај се играчите што на младинско европско првенство пред некоја година беа 4-ти, не онде алушевски и компанија со бастуни уште малце ќе трчаат по терен. Што игра е она бе, за срамота со играч помалку повеќе голови даваја Тунис отколку кога беа цел тим, во клучни акции кога требаше да се вратиме во игра те чекори, те топката од рака му паѓаше, па уште се надевале на пласман во вториот круг. Баш ме интересира како планираат да се пласираат понатаму. Едвај чекам натпреварот со Алжир да видам со колку разлика ке не тепаат и тие.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе друже, што ти е крив Ванчо бе? Човекот до вчера беше повреден и уште е, се виде дека знае да врзе два играча како пикер(а тоа и му е една од задачите) и да остави простор за бек да шутне или да се пушти топка до другата страна. Се осети и неиграњето на Раде, фалеше уште еден шутер кој ќе ја полнеше мрежата на Тунис.

Епа брате тоа сакав и јас да кажем, се гледаше дека не му иде, до вчера имаше повреда и неможеше наеднаш да се врати...Требаше сам да си излезе, зошто апсолутно никаква работа не заврши. Подобро Ѓоргоноски да играше и во напад (иако не го бива за напад) али колку толку мислам подобро ќе изиграше. Не реков дека е слаб играч Ванчо, напротив многу е добар али кога не оди не оди...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Makedonci izgubili pred brojnim navijačima, Francuzi krenuli silovito

Tunisu je na pobijedi čestitao i igrač Zagreba CO Kiril Lazarov istaknuvši kako su izgubili od iskusnije momčadi, a upravo je iskustvo nedostajalo makedonskoj reprezentaciji da se postigne bolji rezultat. Iako je Makedonija startala s porazom Lazarov smatra kako još nije ništa izgubljeno i da se dosta može napraviti u slijedeće četiri utakmice.

Еве го Лазаров пак јаде гомна. Епа како сега да не с енервирам со овие негови изјави кои се конта продуктивни за нашата репрезентација.

http://sport.dnevnik.hr/clanak/sp_rukomet_2009/makedonci-izgubili-pred-brojnim-navijacima-francuzi-krenuli-silovito.html

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Еј ако најде некој слики од денешниов натпревар, нека постира овде линк.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Стварно штета.Ама тоа е неискуството од големи натпреварувања.Сега мислам дека Алжир ќе го победиме,ама за другиве 3 натпревари не сум баш оптимист.Сепак да не им ги одземаме уште сега шансите на нашите.
Напред Македонија !:oeoeoe:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.738
Makedonci izgubili pred brojnim navijačima, Francuzi krenuli silovito

Tunisu je na pobijedi čestitao i igrač Zagreba CO Kiril Lazarov istaknuvši kako su izgubili od iskusnije momčadi, a upravo je iskustvo nedostajalo makedonskoj reprezentaciji da se postigne bolji rezultat. Iako je Makedonija startala s porazom Lazarov smatra kako još nije ništa izgubljeno i da se dosta može napraviti u slijedeće četiri utakmice.

Еве го Лазаров пак јаде гомна. Епа како сега да не с енервирам со овие негови изјави кои се конта продуктивни за нашата репрезентација.

http://sport.dnevnik.hr/clanak/sp_rukomet_2009/makedonci-izgubili-pred-brojnim-navijacima-francuzi-krenuli-silovito.html
А што треба да каже дека се е загубено и дека уствари они отише таму само да се прошетаа???
Ама тоа е ти не можеш да го сфатиш тоа што он го збори, ти можеш само да глеаш други работе, ко на пр. дека Хрватите имале боља организација од нас, како они имале дедовци со дресој и сл.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.046
Поени од реакции
5.689
Iako je Makedonija startala s porazom Lazarov smatra kako još nije ništa izgubljeno i da se dosta može napraviti u slijedeće četiri utakmice.
Зоте, а што треба да изјави за да биде продуктивен?Нешто вакво??

„Македонија стартува со пораз..Џабе се бориме, нема шанси за понатамошен пласман..Кога првиов натпревар го изгубивме, нема што да се бара на останатите 4...“
:uvo:

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Видете вака... игравме катастрофално, без концепт тоа е факт, но факт е и дека успех за нас беше учеството на СП. Како прво се виде дека на оваа репрезентација и фали искуство од натпревари од светски ранг. Второ е што репрезентацијата на Тунис воопшто не е слаба како што нашите си замислуваа. Трето, гледам некој погоре ја спомнал изјавата на Лазаров. Што требаше да каже? Готово, ние се пакуваме... крај за нас...???
За навивањето... беше добро, не којзнае што но сепак добро. Инаку не можам да ја сватам разединетоста на навивачките групи кога е во прашање репрезентацијата, а исто не можам да ги сватам и рекламните знамиња што висеа на оградата како Агриа, Неуромедика... ЦИРКУС!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте, а што треба да изјави за да биде продуктивен?Нешто вакво??

:uvo:

Вака, има една мудр аизрека која гласи: кога си јакс прави се дека си слаб, а кога си слаб прави се дека си јак.

кој разбра, разбра а кој не нека каже ќе му нацртам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom