- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.780
- Поени од реакции
- 8.235
Е тука има еден мал проблем разиел, имено различни луѓе различно ја перцепираат музиката, а најголем дел а очигледно вклучувајќи те и тебе музиката е всушност квалитетот на тексот на песната. И тука си се прашувам, ша што не фатат луѓево поезија д ачитаат померак ќе им е. Јас на пример на примарно место ја ставам музиката. Добро сега тоа сум јас, ама ако пробаш да ја гледаш музиката и од друг аспект можеби ќе смениш некои ставови и дел од твојата разочараност.
Не ме разбирај погрешно, ама ова е само мала сугестија, сакаш прифатија сакаш не, твое е правото дали сакаш да си ги прошириш хоризонтите.
Можеби текстот сум го потенцирал како елемент кој најмногу ми одговара во целосната фузија на стварите во една песна.Тука мојата ограниченост ќе рече и дека преферирам виолина и клавир у песните,а по можност и некој тивок дум вокал.
Квалитетот сепак,е објективна работа и треба да биде издржана со аргументирање,кое пак е објективна работа.Зошто е квалитетно тоа?Секогаш,ама секогаш го поставувам тоа прашање.
Ама бидејќи овде збориме за компарации,ја само сакав да укажам дека и во дел од овој толку обожуван жанр слушателите ги исфрлаат истите емоции како фолкерите,и дека (голем дел од) бендовите во последно време тоа намерно го прават,оти е поисплатливо.
Читањето на книги,гледањето филм или ѕверењето у слика пола саат не можеш да ги споредуваш со музиката и емоциите кои се добиваат од неа.Ме чуди како ноншалантно ја направи споредбава

Потоа,незнам кај најде разочараност.Ова беше мое гледиште и обид да укажам дека многу од главотресачките ствари едноставно неможат да пропагираат квалитет,оти се знае која е нивната цел.Едно е музиката на некој да му се допаѓа,на некој не.Друго е тоа дали таа е квалитетна или не.А сосема трето се аргументите кои ќе ги даде тој што ја слуша за тоа што ја прави неговата музика квалитетна.Затоа,јас чекам контра аргумент...кој е квалитетот на Паркети,кој е квалитетот на целиот проклет Grind жанр,на HIM,Type O Negativе?....и слични други бендови и жанрови.
И баш за перцепцијата зборев.Баш за она кое различни луѓе различно го толкуваат.Се што треба да се направи е да се знае зошто тоа се слуша,а не да се заврши со познатата и дебилна фраза "Слушам оти ми се свиѓа и ми праи филм",која ја користат еднакво и луѓето од мојот круг колку и луѓето што слушаат турбо.