Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Mакедонската фаланга слушала метал?
:tapp:

Брн,ај што да искоментирам на ова,прочитај го и сам по втор пат,вака на смирено малце...

Фалангата? :vozbud: :kesa:

Од кога начинот на кој бираш музика се пренесува на сите други работи во животот,кои всушност се битни,за разлика од првото?
Ќе сме станеле машини? :nesum:

И тоа,гомното во музиката нели.
Nope,не го понижувате вие турбофолкот после :)

И стварно мислиш дека не ги сфатив финтите со цедевитата и кафето?
Зашто напоменав,Брн прекини со твоите офтопик гатанки.

Металска фаланга против мене,јас се откажувам,сериозно.

Ова само цитираВ,зашто знам дека никој нема да ти го прочита постот бидејќи е огромен,таква е шемата на Кајгана :)

И фантом,тебе не те ни спомнав во мислењето,знам твојата цел.
Но,ако јас барам да генерализираш,не мораш.
И ако јас влегувам во секоја дискусија убеден дека сум во право,тоа е нешто како лошо?
Ти влегуваш убеден дека си у криво? :helou:
:vozbud:
ајде трк на цевитана балтазарче...викаат и дека помага при мисловни процеси...

Сашо паркет пееше: мислам, мислам да прекинам да мислам и да одам да пливам во океан.
Не мора до толку, трк само до базенче на фотошут и ќе ти помИнИ

Да беа други жанрови ставени во анкетава ќе ми беше потешко да одлучам, ама вака фолк и турбофолк е мојот избор. :bip:

Iron Maiden-Alexander the Great

Iron Maiden можи имаат илјадници фанови али искрено према мене никад не ми направиле толку кеиф а и текстовите им се малце чудни.
Како прво пеат The Number of the Beast: 666, а управо ако се замислат малце ќе видат дека не е бројот на ѓаволот као во глупите религии што се збори туку бројот на сонцето пресметано према хебрејското писмо.

Alexander the Great
Најславната трака што секој македонец ја сака (воедно и јас),грците откажуваат концерти коа е на листа таа трака. Александар македонски-Типот е македонец? Како они пеат сеуште а денешнава македонија скоро не ни знаат дека постои и не сметаат за изгубен остров као атлантида. Ако имаат маде да пеат редно би било да дојдат овде за поевтини пари пошто македонија е сирмоашна земја и да ја отпеат прво неа во чест на малото парче земја што денес остана во спомен од александар македонски.

Iron Maiden можи имаат илјадници фанови али искрено према мене никад не ми направиле толку кеиф а и текстовите им се малце чудни.
Како прво пеат The Number of the Beast: 666, а управо ако се замислат малце ќе видат дека не е бројот на ѓаволот као во глупите религии што се збори туку бројот на сонцето пресметано према хебрејското писмо.
.
За тоа 666 они не навлегувале во хебрејското писмо туку го напишале како општопознат број на ѓаволот .

Иначе преферирам Рок/Метал бидејќи кога веќе слушам музика сакам МУЗИКА да слушам , а не да глеам шатирана бугарка/србинка со цицки трилитарки .
Да не ги спомнувам текстовите на турбофолкот бидејќи ќе добијам потреба да одам до тоалет.

Нема повеќе да коментирам :)

Alexander the Great
Најславната трака што секој македонец ја сака (воедно и јас),грците откажуваат концерти коа е на листа таа трака. Александар македонски-Типот е македонец? Како они пеат сеуште а денешнава македонија скоро не ни знаат дека постои и не сметаат за изгубен остров као атлантида. Ако имаат маде да пеат редно би било да дојдат овде за поевтини пари пошто македонија е сирмоашна земја и да ја отпеат прво неа во чест на малото парче земја што денес остана во спомен од александар македонски.
Баш ме интересира како голем македонец колку македонски народни изворни песни знаеш?
Ама не изворни од овие металциве туку наши, МАКЕДОНСКИ?

Alexander the Great
Пејачот Брус Дикинсон е сестран човек, историчар. авијатичар, воено лице, пејач. Епа го прават грк Александар во песната дека така се учени од порано во Англија.(се разбира грците си вршат своја константна глобална пропаганда додека ние се одделувавме уште од Југославија)

и мојот избор е турбофолк чисто ради процентуална застапеност за инает на оние кои глумат лудило :bip: (не сите нормално туку оние кои ги поистоветуваат глупавоста и неписменоста со музиката) . инаку и двата правци ги слушам така на плејлиста можа моменатлно ми се цеца , pearl jam,michael jackson i bill withers. до фантом слушам народно и одам во кафани зошто полесно би се расположил на харис џиновиќ , цеца или шабан шаулиќ отколку на метал/рокенрол. меѓутоа тука мислам народно ( песни како мој дилбере , и тебе сам сит кафано , ко те има тај те нема а не од типот циле миле такви и не свират по кафани) зошто гледам повеќето тоа го поистоветуваат со турбофолкот. и да јас свесен сум дека рокенролот е поквалитетен нормално кога турбофолкот е бизнис на инстант хитови и звездички и некој си прави милиони од тоа. единствено ме нервираат таквите стереотипи за фолкерите исто ко што вас ве нервираат оние за металците.

слушам народно и одам во кафани зошто полесно би се расположил на харис џиновиќ , цеца или шабан шаулиќ

и да јас свесен сум дека рокенролот е поквалитетен нормално кога турбофолкот е бизнис на инстант хитови и звездички и некој си прави милиони од тоа.
Добро е шо некој признава и е искрен. Свака ти част друже ак моеш да се распложиш на шабана и останативе.слободно весели се битно е да ти праи кеив и без да ти платат. Али поштуем шо си признаваш дек рокот и металот се далје квалитетни музика према шабанеријата.

:vozbud:

Сашо паркет пееше: мислам, мислам да прекинам да мислам и да одам да пливам во океан.

Сашо паркет и сличните на него недодркани фекални испрдоци се баш она кое дури и го потврдува малце Мац...дека и самиот рок правец,па дури и металот си имаат свои утки,што е сосем нормално и човечно.

Паркети се срање од бенд.Правење глупи шутки,ладење долен екстремитет и набивање фиктивен авант момент кој во тој бенд не постои.Всушност,тоа е изверзиран турбо фолк за самопрогласените андерграунд типчиња,вентил каде ќе ги исфрлаат истите тие емоции кои фолкерите ги исфрлаат на Цеца.

(Пред да продолжам,ќе те замолам да не ми пропагираш за музика,оти со металот сум веќе подолго време:))

Проблемот со его-трипувањето на нашата бранша е во тоа што голем дел од рок/метал младината ме нарекле предавник оти сум ги плукал Паркети и сличните на нив панк рок бендови.Не ми дадоа од пивото кога им реков дека Кити ми се срање и дека Нирвана имаат далеку поглупи текстови од Alice in Chains.:)

Па глупи рок/метал текстови има насекаде околу тебе.Grind-от е неверојатно гомно од музика.Хеви металот е банален и се базира на рефрени и солажи(Според мене,текст без смисла е обично драпање мадиња).Во последно време практично и се исуши изворот на квалитетни метал бендови,а поновите рок состави најмногу одат кон алтернатива(Cooper Temple Clause,Wolfmother,White Stripes).
Мои другари кои свиреа квалитетен алт-рок сега планираат да свират нешто у стил на Morcheeba,оти повеќе ги исполнувало...

Можеби беше во право бате Мац.Треба малку сопствениот двор да си го изметеме.И кај нас не штима работава,и во нашата музика има многу работи кои бунат.Тоа дека турбофолкот е ужас,секако дека е,ама па кога ќе ја видиш причината зошто многу млади деца слушаат неквалитетен рок и метал полн безвезна агресија,ќе ги спознаеш истите симптоми кои ги тераат оние на другата страна да слушаат турбо.

Лесно се разбира текстот.
Музиката е прифатлива.
Може да се опуштат и да ги исфрлат натрупаните емоции...

No difference.
None at all.

инаку и двата правци ги слушам така на плејлиста можа моменатлно ми се цеца , pearl jam,michael jackson i bill withers. до фантом слушам народно и одам во кафани зошто полесно би се расположил на харис џиновиќ , цеца или шабан шаулиќ отколку на метал/рокенрол. меѓутоа тука мислам народно ( песни како мој дилбере , и тебе сам сит кафано , ко те има тај те нема а не од типот циле миле такви и не свират по кафани) зошто гледам повеќето тоа го поистоветуваат со турбофолкот.

Момак а за во кафан мене тие па ич на ми прават добро расположение, мене во кафана ми прават само изворни македонскинародни песни расположение.
Така да мислам дека турбофолкот во кафани за расположение може да се замени со оригинална народна музика.

Лесно се разбира текстот.
Музиката е прифатлива.
Може да се опуштат и да ги исфрлат натрупаните емоции...

No difference.
None at all.

Е тука има еден мал проблем разиел, имено различни луѓе различно ја перцепираат музиката, а најголем дел а очигледно вклучувајќи те и тебе музиката е всушност квалитетот на тексот на песната. И тука си се прашувам, ша што не фатат луѓево поезија д ачитаат померак ќе им е. Јас на пример на примарно место ја ставам музиката. Добро сега тоа сум јас, ама ако пробаш да ја гледаш музиката и од друг аспект можеби ќе смениш некои ставови и дел од твојата разочараност.
Не ме разбирај погрешно, ама ова е само мала сугестија, сакаш прифатија сакаш не, твое е правото дали сакаш да си ги прошириш хоризонтите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom