Брн,не мислиш дека претеруваш?
Мислам,толку навреди во еден пост за мене,too much to handle :icon_neut
Што е со упорната дискредитација,и ај да е за темата поврзано,да ме искршиш со аргументи,нема проблем,јас тоа и цело време го практикувам.
Но сега со некои офтопик муабети и гатанки,нема смисла нели?:wink:
Искрено, сметам дека воопшто не претерувам.
Но сметам дека ти малку претеруваш и ја користиш темата за безпотребно да ги понижиш рокерите и да направиш некоја бедна самопромоција на твојот став и интелект.
Мац ти не кршиш ништо и никого со аргументи, затоа што за да го направиш тоа треба првин да имаш аргументи. Сопствени ставови не се аргументи. Празни демагогии слушаме секој ден, ова ти што го правиш ништо не се раликува од тоа.
Јас пишав на што стојам,и ако е ограничено да се бира Турбофолк,за мене е ограничено да се бира било каков правец на музика,и цврсто да се следи самиот.
Затоа мојата плеј листа има повеќе работи,почнувајќи од The Clash,преку Gibonni и Суперхикс,па се до некои препорачани песни од Архангел
Ти пиша дека
Просто е,ти сакаш да е сложено,за да бидете вие што слушате рок паметни после.
Демек сте ја сфатиле суштината на слушањето музика,тоа не е само слушање музика,тоа е и одраз на вашиот карактер,вашата наивност и самодоверба,тоа е цел еден свет кој треба да биде истражен пред да се направи финалниот избор за што музика ќе слушате.
што е апсурдно само по себе. Во принцип ниедно поле од природни/математички/општествени...итн науки не е комплетно истражено. Но според твојата теорија луѓето не смеат да се определат за ништо додека не ги знаат деталите за сите професии?! Кој апсурд, значи треба да станеме машини, сите да бидеме исти да знаеме се во врска со се-но тогаш па воопшто нема да има потреба од определба за ништо, затоа што се ќе биде во совршен баланс, затоа што ќе бидеме машини...или некоја идиотска варијанта на филмот еквалибриум.
Не постои суштина на слушањето музика, секој си ја перцепира на индивудален начин, се спротивно на тоа би била диктатура. Дали ти треба комплетно да ја истражиш суштината на гомното што ќе го посереш пред да сватиш дека тоа не се јаде? Нормално дека не, некој работи луѓето ги знаат по природен пат.
Така е и со музиката, знаеш што е гомното. Е сега тука се јавува еден проблем со кој што ти не си запознаен. Верувам дека не ти е сеедно кога грција и стави вето на Македонија, или кога србија не ни ја призна црквата, или бугарите јазикот, едноставно тоа те боли(да не објаснувам од кој причини). Исто е и со музиката, ако нас не гледаат како фолкерска нација, тогаш ние сме културни гомна во очите на светот...да светот е важен...ќе учиш понатака меѓународна економија.
Зошто јас да дозволувам некој од корен да го труе убавото кај мене, зошто да ме асоцираат со кафани, силикони и кич...кога би можеле да имаме сопствен рок-ем-ринг.
Од каде им на сељаците таква теорија дека тоа што остатокот од светот го смета за убаво е лошо...сигурно си ги слушнал муабетите од типот" а бе глупи се америкинците, ние сме катаљарда пати попаметни" е добро де! Кај е тој памет, зошто не можеме со тој памет да си обезбедиме подобар живот! Сакаш да ти кажам кај е тој памет? Го нема, тој памет е кај цеца и пинк компанија. Значи јас треба да гледам назад, кога сите успешни нации гледаат напред и да се убедувам дека тоа е вистинскиот избор...е па нека ми јадат од куров сељаците, тој филм не го гледаат. А за твојата винамп плеј листа не коментирам.
Се надевам дека оваа паралела меѓу културно-општествено/политичките процеси беше доволно просто напишана и јасна за да ја сватиш...ако не напиј се цедвита и ич гајле да не ти е.
Мене не ми е проблем што слушаат другите,на вас ви е.
Јас никогаш не сум проценувал човек по што слуша,туку по што збори.
А ако не сакате вас металците и рокерите да ве генерализираат,и секогаш гледам избувнувате на теми како "Стереотипи за металците",зашто тогаш вие пробувате да генерализирате?
А ти мислиш дека ние само по тоа ги делиме луѓето? Но ти од друга страна сиимаш страшен проблем ако луѓето ги оценуваш според тоа што го зборуваат. Нашите политичари(поголем дел од нив) се неповторливо добри оратори, зборуваат течно, прекрасно-едноставно да ти е милина да ги слушаш. Но верувам дека знаеш за поголем дел од нив какво мислење постои, а и ти го делиш тоа мислење.
Не мац ние не ги делиме луѓето по тоа што го зборат, туку по нивните, акции, дела, системи на вреднување, култура, етика, и нивото на љубов и толернација(итн)...затоа што јадогомначи што користат појачана верзија на орбит за да им мирисаат убаво зборовите(лајната) има многу.
Они избивнуваат поради горенавденеи причини, верувам дека си доволно паметен за да сватиш-нема потреба од повторување.
Значи,bottom point,јас не ги бранам турбофолкерите.
Јас ве напаѓам вас.
И ако ја прочешлате темата,ќе видите дека освен првата страна,целата е отидена во овој правец,и секако дека не сум јас виновен.
Почнувајќи од Mawecko,па се до кул филозофиите на Devil-King.
Напаѓај бе мац, колку ти душа сака. Но за жал ја напаѓаш фалангата, а нашето оружје се аргументите, а нашата одбрана напредокот на нациите. Тоа се напади, и напади-но никогаш нема да дојде до битка...ќе има само напади..безупсешни.
што се однесува до mawecko, верувај ми читајќи и ги постовите сега и пред година дена се гледа огромна разлика. Она знае што сака и е вразумена, што не може да се каже за некој форумџи/ки.
Темата е отидена во тој правец поради еден бес што се собирал со тек на генрциите...затоа е тоа така, и јас ги разбирам. Сепак поголем дел од тие дечки не се ни полнолетни, но затоа имаат срце и желба поголема од многу луѓе што ги знам.
Немојте да мислите дека јас не ги читам темите,не се моите постови само колку да пишам нешто пред да одам на кафе:wink:

човече, да слушаше рок и да се задлабочуваше малку во работите ќе го сватеше крајот на мојата реченица за пиење кафе. Тука има, иронија, ономатопеја, луцидност, апатија итн, итн, итн, итн...
Ама нема везе, секој си го перцепира на свој начин, но тој што го сваќа пистаелот добивал 5-ка по македонски...јебига затоа ги има од 1-5.
Твоите постови се повеќе, многу повеќе бејби...ај сега ќе се ебеме.
пиес: и последнава реченица е заебанција, да не ја сваќаш буквал како кафето.:wink: