Дали би гласале ЗА на референдум за прекин на преговорите за името со Грција?

Дали би излегле на референдум и би гласале ЗА прекин на преговорите за името?

• Да

Гласови: 88 80,7%
  • Не

Гласови: 21 19,3%

• Вкупно гласачи
    109
M

_MACA_

Гостин
Би гласала за прекин,но смена на името во никој случај...никој нема право да менува нешто со длабоки корени ниту пак да прави како што му одговара или како ке му текне...Македонија е и ке биде така
ако некој има нешто против негов проблем:bip:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Па нормално дека би гласал.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Македонија нема никаков проблем со името, Гејланд има проблем со името, така да тоа е нивни проблем, а евроатлански организации - ќе се расформираат и тоа за брзо...

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Јас сум роден и живеам во Република Македонија и додека можам да мрдам ке се борам против промена на името.А околу преговорите,до ден денес не ми е јасно зошто всушност преговараме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Убаво е народа да гласа на референдум,па и това е наjлесниа начин да се накаje сам.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Този дето е напишал темата.А забранено да кажа шо мисла?
Кога станува збор за чисто Македонско прашање право на глас имаат само Македонците.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Кога станува збор за чисто Македонско прашање право на глас имаат само Македонците.
Свободата на мислата е основно човешко право.Одим далеку от темата.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Свободата на мислата е основно човешко право.Одим далеку от темата.
Слободата на изразување на национална припадност е исто така основно човеково право па што... ти кажав еднаш мети си го сопствениот двор, комшијата остај го, ако ти побара помош ако можеш и сакаш помогни му... Што се однесува до темата... не е ни потребен референдум доколку се изигра дипломатски и се обезбеди во накраток рок подршка од 2/3 од ООН членките па ФУРОМ да излезе од таа организација и да влезе Република Македонија

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Доколку некој е толку глуп па ме праша мене како се вика, ја ќе го излажам. Доколку некој е толку глуп да направи референдум за таква работа, пак истото ќе го направам. Ќе гласам за продолжување на преговорите, чисто онака, поради секс. Дај боже после да има референдум дали сакам 3 плавуши на ден, и за тоа ќе гласам не...онака поради секс. Се дур некој е глуп, и не знае самиот што сака, јас ќе си го епкам онака...спротивното. Па нека има референдум, и за име, и за преговори, и за плавуши...

Нели така одредени добија гласови ...Не го менуваме името, немаме право, ама затоа ќе го ставиме тоа прашање на референдум.

Let it be light....

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
glupava tema.dali da glasam za prekin na pregovori?.i toa na referendum.gluposti.koj referendum koj pregovori .zarem negledas deka e farsa i ne se pregovara.samo odat na shping do new york.:tapp:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
glupava tema.dali da glasam za prekin na pregovori?.i toa na referendum.gluposti.koj referendum koj pregovori .zarem negledas deka e farsa i ne se pregovara.samo odat na shping do new york.:tapp:
А агонијата,трае ли трае.:toe:

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Гласав за, но сепак треба да играме и ние прљаво, на пример како што се отвори и прашањето за егејците, па после името на аеродромот во Тесалонија... и така натаму и така наваму... се до момент додека не им скурчи на Атињаните па дигнат раце од целата ситуација.

Kajgana Shop

На врв Bottom