PayPal (официјална тема)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Денес бев до еден бутик за спортска опрема каде имаше доста намелени цени на роба која останала непродадена. Видов нешто во стилот намалени од 3200/1990 :vozbud:

Ете кои се тие што ги штитат, реално парчето вреди 10 евра на амазон.

Ако ги погледнеш цените на Ebay или Amazaon ќе видиш дека нашите трговци не многу алчни, сакаат преку ноќ да се збогатат!
Овој месец PayPal сервисот ми врати 10€ назад како знак на извинување затоа што една трансакција траеше 8 дена што за нив е незамисливо :nesum:

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Па шо не си напрајте paypal само држава одберете словенија и се работе ок
иначе јас како шо заприметив у последно време на некои сајтови како godady може да се купува со дебитна visa картичка од нлб тутунска банка за другите незнам а и е многу поефтино преку картичка не запира провизија
Инаку и јас чекам ама не ми се верува ова лол

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.879
Поени од реакции
10.406
А кога ќе одберам Словенија што да внесам за град, телефон и сл?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Како што прочитав денеска од идната година Македонија ке може да користи PAYPAL,,фала богу дојде и тој ден.
Најавуваа вакви работи уште пред некоја година демек наредната година па пак наредната година, ова со „наредната година“ му доаѓа како идиомот „утре сабајле“. Искрено ама баш ич не ми е гајле. Не очекувам да пуштат а и да пуштат не знам дали би ги користел, се научивме да живееме без нив.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
А кога ќе одберам Словенија што да внесам за град, телефон и сл?
Епа другите податоци точни внесиги само држава словенија ама мораш да ти е картичката од НЛБ тутунска банка бидеќи она е словенска за од другите банки нез дали ке прифаќа

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
А да прашам на пр. сеа се регистрирам под Словенија и ставам картичка од Нлб, после ако дојде Pay Pal во Македонија ке можам ли да ја користам истата картичка кога ке ја отворам македонски акаунт?

T

Tetro

Гостин
А да прашам на пр. сеа се регистрирам под Словенија и ставам картичка од Нлб, после ако дојде Pay Pal во Македонија ке можам ли да ја користам истата картичка кога ке ја отворам македонски акаунт?
Можеш, само ќе треба да си внесеш нова адреса.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Question.... Registrirav karticka na Paypal mi zemaa Euro i kusur...I mi baraat da vnesam 4 cifren CODE....Na E-Smetka tie mi se rezervirani
Kolku vreme treba da cekam za da go dobijam kodot ?!?!?!

Prepostavuvam deka treba da se izvrsi totalno povlekuvanje na rezerviranata suma pa da go dobijam toa brojce koe podocna ke im go prilozam

Г

Грејвдигер

Гостин
Question.... Registrirav karticka na Paypal mi zemaa Euro i kusur...I mi baraat da vnesam 4 cifren CODE....Na E-Smetka tie mi se rezervirani
Kolku vreme treba da cekam za da go dobijam kodot ?!?!?!

Prepostavuvam deka treba da se izvrsi totalno povlekuvanje na rezerviranata suma pa da go dobijam toa brojce koe podocna ke im go prilozam
3-4 работни денови, најмногу 7 дена.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Ok posle 3 dena verifikuvav.
Negooo... Question! Ova ispaga deka sega Paypal e direktno vrzan so kreditnava karticka....
Koga ke kliknam na Add funds vo Paypal opciite mi vika

PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

Sega imat direkten access do parite...Ne e kako kaj Moneybooker da stais pari pa da plakas..... aj aj aj....glupaaa rabota

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ok posle 3 dena verifikuvav.
Negooo... Question! Ova ispaga deka sega Paypal e direktno vrzan so kreditnava karticka....
Koga ke kliknam na Add funds vo Paypal opciite mi vika

PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

Sega imat direkten access do parite...Ne e kako kaj Moneybooker da stais pari pa da plakas..... aj aj aj....glupaaa rabota
Не е само во Македонија така ...

Член од
22 ноември 2010
Мислења
75
Поени од реакции
3
Јас со visa си нарачувам и си купувам. До сега немало проблеми :)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Па PayPal акаунт можеш да креираш со виртуелна VISA картица на Entropay. Можеш бесплатно да си креираш акаунт на www.entropay.com . После креирањето на Ентропеј акаунт, ти даваат виртуелна дебитна картица на која можеш да си ставиш пари преку сопствената (физичка) картица што ја имаш. Има и мала провизија али не е толку страшно. Јас користам Виза Електрон од НЛБ Тутунска Банка за да си ставам пари на виртуелната картица.

После креирањето на Entropay акаунт, користејќи лажни податоци можеш да си креираш акаунт на PayPal. На пример јас одбрав држава Хрватска, а пробав и со Албанија и се беше во ред. Си го ставив своето име,презиме,адреса, освен за држава си ставив Хрватска, а потоа пробав и со Албанија и немаше никакви проблеми. По креирањето на акаунтот, си ја ставив Виртуелната картица од Ентропеј (тие ти даваат број на картица, Expire Date, CVV, а за име,презиме,адреса можеш да си напишеш што сакаш). Пробав да купам од Ebay и трансакцијата помина. Ако имате проблеми слободно постирајте тука.
mi baraat da stavam nesto pari, kolku treba???

Kajgana Shop

На врв Bottom