Топ 5 најштедливи автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
дизелот не преставува некој проблем за оддржување.+ тоа,знае да биде економичен ако не го малтретираш,и ако имаш мека нога...ако го газиш,ќе троши ами како....и друга работа....јас еднаш во 5 години дали ќе сменам греачи,а бензинците на колку свеќици менуваат?+тоа,не мора сите греачи да ги менуваш,само тој кој те е****.а додека кај свеќиците сите ќе си ги смениш другарче:baeh:Diesel Rules,I'm Diesel Fan....

Na dedo mi ticoto e staro 12 godini i ne e smenil svekica

Најштедлив автомобил?

Знам финта како и V8 мотор да троши 0.0л/100км

Паркиран во гаража! Никоја кола тогаш не троши :pos2:

А сега за потрошувачка, до сега не сум возел кола која не трошела минимум 6 литри градска.
Мало литражните возила треба повеќе да ги „газеш“ за да развијат брзина, а со тоа и поголема потрошувачка.

Повеќе литражните особено оние 1.6 нагоре се поекономични во помал град. Помалку ги притиснуваш, добиваш забрзување како кај 1.0,1.2,1.4 над 3000 обртаи а со овие веќе 2000 обртаи ти се доволни.

Најдобар компромис за мене се 1.6 и 1.8 бензинци. Ги преправаш на плин и нема поекономично возење а воедно и да имаш моќно количе кое лесно се одржува.
Дизелите се скапи за одржување. Нека кажат дизел сопствениците колку пари фрлаат за греачи годишно. Се разбира се мисли на поквалитетни има и за 500 денари, ама не сакам да го купувам тој мотор на старо.
Имам 3 дизел возила во двор... 2 фордови 1.8 дизел и Кадет. Едниот форд го имам 5, другиот 3 а кадетот 2 години. До сега не сум менувал греач... Уствари освен масло и сите филтери немам ништо менувано :) П.С. за понатаму... имате тема разлика помеѓу бензин и дизел мотори, ископајте ја и таму дискутирајте вакви муабети :)

ги подреков греачите пред некој ден....еве треба да се мењаваат :uvo::uvo::uvo:(лити се,не се квалитетни)

VW Lupo 1.2 TDI 3L

Power:45 kW / 61 PS

Fuel Type:Diesel

Fuel consumption combined: ca 3.0 l/100km
Fuel consumption (urban): ca 3.6 l/100km
Fuel consumption (extra-urban): ca 2.7 l/100km
CO2-Emissions combined:ca 81 g/km

First Registration:9/2000

[

Zakon koluce za grdska voznja

VW Lupo 1.2 TDI 3L

Power:45 kW / 61 PS

Fuel Type:Diesel

Fuel consumption combined: ca 3.0 l/100km
Fuel consumption (urban): ca 3.6 l/100km
Fuel consumption (extra-urban): ca 2.7 l/100km
CO2-Emissions combined:ca 81 g/km

First Registration:9/2000

[

Zakon koluce za grdska voznja

сеат ароса многу слицно на ова, ги има и по 1.0 бензин:helou:

moz-screenshot-1.jpg
moz-screenshot-2.jpg
http://www.arabaruyasi.com/data/media/54/seat_arosa.jpg
moz-screenshot.jpg

Кои автомобили би ги додале на листата на најштедливите автомобили во светот?

Сите автомобили со VW 1.9 SDI мотор?

Уствари освен масло и сите филтери немам ништо менувано

Обавезно смени го и маслото во менувачот. Кај дизелите поради поголемите оптоварувања на менувачот се создаваат микроструготини кои не се добри доколку се таложат ваму-таму.

Не е скапо, менувачот ќе ти стане на осет пофин, а најверојатно и ќе се изгубат неколку звуци кои не си ни бил свесен дека ги има.

Opel Corsa 1.0 12v mnogu stedliv avomobil isto taka i dosta brz.Trosi 4-5 litri benzin na 100 km/h ili 5-6 litri plin na 100 kmh.Super e ima golem bagaznik iako e mala kolata vnatre ima komfort isto taka ima i golema stabilnost.

Opel Corsa 1.0 12v mnogu stedliv avomobil isto taka i dosta brz.Trosi 4-5 litri benzin na 100 km/h ili 5-6 litri plin na 100 kmh.Super e ima golem bagaznik iako e mala kolata vnatre ima komfort isto taka ima i golema stabilnost.
Ова да... Особено ако ставиш и плинска боца и таман ке ти остане место за крпа за бришење. Торба за на плажа или поголеми работи не станува збор за пренос.

И така е мал...па и боца ако ставиш...задолжителната опрема нема да ја собере, а камо ли ланци...

Ако поразмислиш подобро, можеби боца нема да можеш да ставиш (ако е резервното тркало под теписонот и до него се пристапува само со подигнување на капаче.

Инаку за онај погоре што споредуваше Ароса и (г)Лупо, иста платформа, иста големина, исти мотори = исто срање со различно лого.

Не ми е јасна логиката на купување МАЛ автомобил со сразмерно МАЛА потрошувачка, та и плин во него...
Возете точак! Аман!

Не ми е јасна логиката на купување МАЛ автомобил со сразмерно МАЛА потрошувачка, та и плин во него...
Возете точак! Аман!
Друже ама не секој сака да дава многу пари за гориво. Често пати и да имам пари би сакал да ги сочувам а не да давам голем дел од нив за гориво затоа што јас со мојот приватен автомобил возам сигурно 1200 км месечно (за приватни работи) а со точак сигурно неможе толку да се поминат за еден месец.

Не знам колку гориво троши твојот автомобил но јас до пред 2 месеци имав голф2 дизел и давав смешни 250 денари за 100 km а сега купив бензинец за кој давам околу 500 денари за 100km. Има разлика па колку сакаш имај пари ќе осетиш разлика.
п.с. Ни далеку дека јас се жалам за потрошувачката на мојот автомобил туку само да ти покажам дека има логика :wink: поздрав

RustinPieceToyahCarJeffJensen505.jpg

Ни троши ни бара одржување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom