Албанци и Македонци против грците?

• Креатор на темата Креатор на темата E.R.M
  • Време на започнување Време на започнување
Не е нивно и Косово(никогаш и не било,освен сега)ама еве тие и го земаа на Србите.А кај Грците(Гејесовите)тежко ќе оди кога нашите ќе добијат имоти и се шо треба да добијат тогаш и Албанците.
Ako се гледа реално, сметаш дека по 100 години некои бежанец ке може да си врати земjата? Има ного правни и практични проблеми. Аз лично не веруам, ако сакам онова дека е земено со огин, крв и котек да се врати.

"Нема вечни пријатели и непријатели, има само вечни интереси", рекол еден чичко.

Чичко Винстон.

Ако со заедничка соработка поефективно можат да се остварат интересите во Грција и за Македонците и за Албаниците, тогаш не гледам причина зошто не би се бореле за правата заедно.

Не би било лошо, само не им требаше 2001. Ептен разочараа, ама тоа им е, нивни национални интереси.Ама навистина немаше потреба. Не знам кој предизвикал и така, да не навлегувам.. но немаше потреба, пак ќе повторам. зошто тепање луѓе проблеми.
Еве мене не ми е јасно. Кој го предизвика целото тоа? Чисто ме интересира.
Беше борба за власт ли, што беше? Може не можам да разберам, но не ми е јасно, дај некој кој има некое од мене подобро перцепирање на нештата, нека објасни..

Не се сложувам со тебе дека сме мирен народ.Нема мирен и немирен народ!!Со правилна насоченост од обичниот ти што велиш "мирен" народ може да се родат немилосрдни борци.И обратно и од најборбениот народ ако е предводен од неодлучни и некадарни челници може да се родат мирни уплашени и некадарни граѓани.

Јас зборував за состојбата во која се наоѓа Македонскиот народ после 1903та. :smir:

Не би било лошо, само не им требаше 2001. Ептен разочараа, ама тоа им е, нивни национални интереси.Ама навистина немаше потреба. Не знам кој предизвикал и така, да не навлегувам.. но немаше потреба, пак ќе повторам. зошто тепање луѓе проблеми.
Еве мене не ми е јасно. Кој го предизвика целото тоа? Чисто ме интересира.
Беше борба за власт ли, што беше? Може не можам да разберам, но не ми е јасно, дај некој кој има некое од мене подобро перцепирање на нештата, нека објасни..
па постави го сега тоа прашање јавно во парламентот, таму се тие што најдобро можат да ти одговорат... СИТЕ се на купче собрани, ти само прашај... и во влада...

Nekoi neshta ne Zasluzhuvaat Odgovor.

Ako se prashame sekoj ja ima svojata ideologija okolu toa koj shto napravil i zashto go napravil toa.
Jas mozam da potvrdam deka 2001 ne beshe borba za vlast tuku beshe akumuliran revolt na mnogu neshta od samostoenjeto na drzavata.
Ve razbiram i vas zboruvam za etnickite Makedonci no vie ne moze da ne razberete nas ili mozebi ne se ni trudevte.Dolgo vreme postoeshe frazata lojalni Albanci koi kako predznak go imashe PDP pa posle toa strateshki albanci za DPA dur da stasame vo edna stapka kako ovaa shto e momentalna.
Ako gledate naokolu ke sfatite deka Makedonija posle 2001 se promeni i toa drasticno dali na dobro ili na losho nema da navleguvam vo toa bidejki kako shto kazhav prethodno sekoj gi ima svoite mislenja a toa e veke druga tema.
Dali beshe nuzhno konfliktot vo 2001? I za ova imame dilemi imashe pat koj ke mozheshe da gi obezbedi nekoi si neshta no beshe mnogu podolg i na kraj krajeva Slobodata nikoj ne ti ja dava treba sam da ja zemesh.Taka beshe vo Ilinden taka beshe i vo 2001.

Za temava pa da ni treba nekoj si pakt megju sebe bideejki nie ke go zemame nasheto zoshto toa nam ni pripagja no shto ke pravite vie sami???Dali ushte ke zhiveete vo vremeto na "uspeshnite akcii" za obrazovanie za da posle 17 godini sami da davata amandmani za proshiruvanje na istiot univerzitet za koj se pukashe nekoi godini prethodno ili ke se smiruvate so faktot deka Makedonija ne mozhe da postoi bez albancite kako shto nie go priznavame toa za vas izborot e vash.
Imeno nie imame dobri odnosi so Turcija a imame i silno lobi koja e formirana od strana na proteranite etnicki albanci od ex ju prostoriite a broi nekde okolu 5 milioni.Faktot shto Turcija ima svoja baza vo del na Albanija so tenkovi cii cevki se nasoceni kon Grcija go potvrduva toa.

:pos2:OF LELE MORI MAJKO.GOLEMI MISLI OD MALIOT MOZOK.2001 E SAMO PRODOLZENIE NA 1940 BALI KOMEBETAR.ISTO KAKO I KONFLIKTITE NA PORANESNA JU.:pos2:CISTO OSVOJUVANJE NA TEROTORIJA .TAMU KADE STO IMAS NAROD TAMU E TVOJATA TERITORIJA :tapp: DECATA KAKO PRODUKT NA KOMUNIZMOT SE RAZBUDIJA VO BALI:bip:.NESE TIE KRIVI PRIJATELCINJA KRIVI SME NIE STO SME NIKAKVI:uvo:

нема смисла Албанците да бараат територии овде кај нас
тие никогаш не биле нивни

Не е нивно и Косово(никогаш и не било,освен сега)ама еве тие и го земаа на Србите.А кај Грците(Гејесовите)тежко ќе оди кога нашите ќе добијат имоти и се шо треба да добијат тогаш и Албанците.

http://lajme.dervina.com/foto/b2cc32ade5e95536d6507854b043a776/shqiperia_sotme[1].jpg

Албанците одамна ја сфатија реалноста која го потврдува географското потекло како основа за државност и тоа максимално го користат.Тие не се занесуваат дека некој ќе им врати територии или ќе им плати репарации за нивните изгубени имоти доколку не живеат на таа територија.

"Нема вечни пријатели и непријатели, има само вечни интереси", рекол еден чичко.

Е така слушајте го овој чичко.
Ако чекаме помош од албанците или од некој друг, ке ја добиеме, кај и да е 2224. Може и 2-3 години порано.:toe:

Е така слушајте го овој чичко.
Ако чекаме помош од албанците или од некој друг, ке ја добиеме, кај и да е 2224. Може и 2-3 години порано.:toe:

Епа зошто цело време чекаме некој да ни помогне, затоа сме стигнати до ова дереџе.
Никој не спомна чекање или молба за помош, туку што побрза заедничка соработка за остварување на интересите на Македонците и Албанците во Грција.

ради ваквите ако тебе што јадат гомна за албанците (а не Албанците неписмен) а и за сите други македонија се наоѓа у вакво дереџе,србија не ви признава црква, бугарија не ви признава територија, грците па бетер, албанците барем ве признаваат
а албанците се кликери брате,9 милиони, 2 држави,и 25.17%(30%) во трета држава,кога србите не можеа против албанците никој неможе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom