Писмото на Премиерот (pure sex)

• Креатор на темата Креатор на темата Jakov
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да разкажа една случка. Годината е 1991, Македонија се отделја от југославија и објавјава независимост. В рамките на 2 седмици произлизат низ от с'битија. С'рбија изтеглја војските си от Македонија, назрјава напрежение. Провежда се срешта между гр'цки, ср'бски и б'лгарски официални лица- Темата на дневнија ред е една: Подјалба на Македонија. Б'лгарија категорично отказва подјалбата на Македонија и реагира светкавично с признаване независимостта на р. Македонија (п'рвата в света). С'рбија дислоцира Нишката армија на б'лгарската граница, Г'рција повишава степента на бојна готовност на пограничните подразделенија. Назрјава Трета Балканска војна. П'рва б'лгарска армија е вдигната по тревога и е предислоцирана на ср'бската граница (брат ми разправјаше, че 20 дена са били в окопите). Б'лгарскија президент Желју Желев спешно лети за Москва- цел на визитата :Русија да признае независимостта на р. Македонија. Елцин тушира напрежението след като Русија признава Македонија.
Това е случката, вие правете изводите.

Ау, закон... Значи Бугарија сака Македонија да е независна, а ти велиш дека иднината на Македонија е во рамките на Бугарија?

Политикологу, многу си контрадикторен.

Со това писмо и ако навистина признае Косово во близко време,МК си вкара автогол моментално.
1.Ке се скара со Ср, а македонската икономика е поврзана донекаде со србската и со србските транзитни патишта.
2.Мк губи всјакакви надежди за решаване на спора за името,за влизане во НАТО и почване на преговори со ЕУ,докато не бидат решени проблемите со Гр.Веке изглежда пореално Украjна да почне да преговара за НАТО,отколкото МК.
Со неколко думи - предстои самоизолациja на МК.

Самоизолација на МК? На пример, како кога Грција ја блокираше границата?

Епа види вака: ако Македонија се изолира, тоа значи дека нема да има никакви надворешни влијанија во неа, така? Многу супер. Тоа значи дека пропагандите од типот „вие сте Грци, не бе Бугари, не бе Срби“ нема да доаѓаат до обичниот народ.

Значи, живи Господ, аман, дозволете ни да се самоизолираме и да си ги решаваме нашите проблеми и да си ја водиме нашата држава. Ако ни треба помош, ние ќе ја побараме кога ќе ни треба, не кога вие ќе мислите дека ни треба.

Мислите дека вас ќе ве молиме?Па ако затворат грците и ние ќе затвориме, а грк преку Албанија не оди..А ние ќе си одиме преку Косово, Црна Гора, Босна..:bip:
Само забораваш колко е обврзана македонската икономика со србската.

Никоj нема право да ви ги попречува,па грците го направиха со возове,со ваши тирове,па и со авионите на МАТ и со државниот самолет.
Ако посакат могат и србите да го направат.При една блоката от страна Ср и Гр ми е интересно шо ке стане.
Да МК се изолиза со деjствиjaта на владата си.Изолира се партнерски-оттук татам до некаква степен и икономски.Македонските агнета тази година не заминаха за Гр,други продукти исто не заминаха.Истото може да стане и со СР,ако МК признае Косово.Да не забораваме дека и МК има мал проблем веке со СПЦ.
А кажи ми дали е тоа дозволено со меѓународните регулативи???

Само забораваш колко е обврзана македонската икономика со србската.
И што сега да не треба да плачиме и да коленичиме?Вам нема да ве молиме во тоа да бидиш сигурен..

А кажи ми дали е тоа дозволено со меѓународните регулативи???

Определено това не е дозволено.Па както сите видиме става реалност.

Да си ми жив, а што ти е тебе гајле?

Просто не сакам повеке блокади,ембарго,воjни и така натаму.Веке много години се нагледавме на това.

Просто не сакам повеке блокади,ембарго,воjни и така натаму.Веке много години се нагледавме на това.

i so treba sega nie da klekneme da gi turnime gakjite da ni go bapnat i na kraj ti da bides zadovolen? )))))))

Уживај бе батко, ак некој биде блокиран тоа ќе е Македонија не твојата држава... да ми ти кажам право мене ич малиот прст не ме заболе за БГ, би ти бил благодарен и тебе ако не се интересираш толку за МК...

ја знаеш онаа ДОБРИ СОСЕДИ СЕ ОНИЕ кои своите проблеми сами си ги решаваат и неводат гајле за проблемите на соседите додека соседот не им побара помош... одвас досеа никој нема побарано... биди љубезен имаш подфорум СПОРТ да прајме муабет за ЛЕФСКИ, ЦСКА, ВАРДАР... имаш за култура, општи муабети, да се зезаме... проблемите секој сам ќе си ги решава... ОК? :smir:

Уживај бе батко, ак некој биде блокиран тоа ќе е Македонија не твојата држава... да ми ти кажам право мене ич малиот прст не ме заболе за БГ, би ти бил благодарен и тебе ако не се интересираш толку за МК...

ја знаеш онаа ДОБРИ СОСЕДИ СЕ ОНИЕ кои своите проблеми сами си ги решаваат и неводат гајле за проблемите на соседите додека соседот не им побара помош... одвас досеа никој нема побарано... биди љубезен имаш подфорум СПОРТ да прајме муабет за ЛЕФСКИ, ЦСКА, ВАРДАР... имаш за култура, општи муабети, да се зезаме... проблемите секој сам ќе си ги решава... ОК? :smir:

Немам против да решавате вашите проблеми сами,ако това не пречи на мен и моjaта држава.Србите исто решаваха проблемите сами и направиха золуми на цел балкан за милиарди.

Немам против да решавате вашите проблеми сами,ако това не пречи на мен и моjaта држава.Србите исто решаваха проблемите сами и направиха золуми на цел балкан за милиарди.

a tebe li ti preci sto makedonskata vlada pobara resavanje na problem so grcija za del od makedonskiot narod?

Што би пречело на твојата држава? србите решаваа туѓо гајле па од една држава сега има 3 :) Глеј си твојот двор бе бачко дан останиш безнего.. следите го примерот на србите... поучен е :)

Ако не ти пречи што се мешаш?Овој спор е со Грција темава е за писмото на Премиерот до Грција, а не до Бугарија...Ама знам што ти е тебе..Утре задутре да не му стигни на Станишев или на Прванов писмо за Пиринците..Гледаш кај лежел зајакот?И тебе те копка вистината, па се плашиш..Од нас не, ама од Господовиот Суд и тоа како треба да се плашиш...Следете го примерот со србите...Убаво вика Пере, поучен е:)

:)Реалко реалко..Знам дека е тешко да грабаш 16 години, и сега некој да ти ги скрати изворчињата..Штета..Си бил директорче некаде, па сега си чистач и за се ти е крив Грујо, од него кошмари имаш,па да направиме статистика, ти повеќе го спомнуваш, него ли СДСМ на митинзите што го спомнуваа..Реков имаше шанса Б.Ц, не си ја искористи..Шанса има сега Грујо, и тој ако ја посери, и тој ќе си замини, а можеби и полошо од Б.Ц.оти ние сме тие кои казнуваме и наградуваме..Не знам што не ти е јасно тука...Гледам, дека овде само ти си најпаметен, и највидовит, а по се изгледа пишуваш од кабинетот на претседникот..Мене оптимизмот не ме прави ниту малку поголем Македонец од оној што сум, но претпочитам оптимизам, зошто сега не носам окови на нозе,не морам да му давам арач на локалниот бег, и не морам да му се клатам на кадијата, и не мора моето дете да го давам јаничарче, не мора да му се клатам на Тито, да одам на инструкции во Софија и во Атина, да му лижам нозе на некој си никој..Капиши?Јас имам многу повеќе, од она што го имал мојот дедо, прадедо..Јас имам СЛОБОДА..Не мора да мислам дали вечерва ќе дојдат балисти и ќе ги силуваат девојките..Денес јас живеам во РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА..Каква таква, сиромашна, напатена, јас сум СВОЈ НА СВОЕТО..Жртвата на дедо ми од српска пушка, за една рака изварка не ми дава да се жалам..Жртвата на Гоце, Даме, Јане не ми дава да се жалам, зошто денеска Македонецот има многу повеќе од она што го имале тие..СЛОБОДА...Се друго се решава..Грујовци,Бранковци,Љубчовци заминуваат, Македонија е тука..Преку ми е ти што ме мислиш мене да ти кажам искрено, јас си ја сакам Македонија со цело срце,и го поздравувам секој правилен потег, од каде сака нека доаѓа..Фала му на Господ што Македонија е слободна земја, што спијам мирно, што не аргатувам на окупатори...Стратегија?Мала стратегија е некој после толку години да му текне (мада и популистички,како што вие „критичарите“ милувате да кажите) да го отвори прашањето на Егејците?Да не сакаш стратегијата да ти ја соопштат на телевизија или на радио?Или нашата стратегија да и ја пуштиме на Бакојани по писмо?

Ех Кико Кико.
Пак ти по старо...

Среќа моја што сум доволно способен за да сам си го вадам лебчето, и не чекам на Бранко или недај боже Никола, да ме стави некаде директорче за да бидам, па да ми опнат црвен или плав печат.

Несреќа твоја што до толку ти го испрале мозокот за да мислиш оти со секој што дискутираш, а е твој неистомисленик, пишува од кабинетот на претседателот, или грујо го ставил од директор, чистач да бидит,па сега му се свети.
Секакви глупости човек ќе се изначита.

Остај друго...малку ти беше тоа, па се дрзна и криминалец да ме правиш,"Знам дека е тешко да грабаш 16 години"...кое во твојата реплика ти беше главен адут, а за кое искрено очекувам соодветно извинување, во спротивност ќе ти поднесам прекршочна пријава за навреда......хаха, се шалам на сметка на твоите глупости...

Во спротивно, ќе ги искористам сите форумски алатки и ќе бидеш првиот на форумов, кој ќе биде меѓу оние кои не ми се пријатели, а искрено би сакал барем тој дел да ми биде празен...овој пат не се шалам.
Јас разбирам....жестока дискусија, спротиставени мислења, искри... но се си има своја граница.
Ти границата тукушто ја помина.

Поздрав.

Ако не ти пречи што се мешаш?Овој спор е со Грција темава е за писмото на Премиерот до Грција, а не до Бугарија...Ама знам што ти е тебе..Утре задутре да не му стигни на Станишев или на Прванов писмо за Пиринците..Гледаш кај лежел зајакот?И тебе те копка вистината, па се плашиш..Од нас не, ама од Господовиот Суд и тоа како треба да се плашиш...Следете го примерот со србите...Убаво вика Пере, поучен е:)

Виж какво,лично jaс не се секирам-далеку сум от Пирин.Па и знам дека и да пратат отговора ке олади страстите.Една изолациja на МК ке повлиjaе негативно на цел Балкан.Това велам-со това писмо владата на МК си играе со оган.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom