Писмото на Премиерот (pure sex)

• Креатор на темата Креатор на темата Jakov
  • Време на започнување Време на започнување
Ако трјабва да б'дем максимално јасни, тези луге, които вие назовавате ''Егејци'' -в Г'рција ги наричат б'лгари. Това е безспорен факт,с којто всеки ке се с'гласи. С'жалјавам, дека трјабва да кажа, дека р. Македонија не е равностоен субект на равништето на европејската и световната дипломација. Липсата на идентичност на р. Македонија, споровете относно името с Г'рција ( за ваше с'жаление европејското мнение е дека ''древните македонци'' нјамат ништо обшто с ''настојаштите македонци''), неизјаснените отношенија на р. Македонија с р. Б'лгарија относно езика и историјата допринасја за несериозното в'зприемане на Македонија като участник в международната дипломација.
Разберете, че на грандоманските комплекси за Александ'р Македонски, цар Самуил, Кирил и Методиј и т.н. в Европа се реагира с насмешка, зле прикривано презрение и гнјав. Започнете летоброенето си на вашата д'ржава от 1945 г. и ви уверјавам, че Европа ште ви приеме с отворени р'це.
В заклјучение, бих искал да кажа нешто, което целија македонски народ трјабва да разбере- ЕДИНСТВЕН ГАРАНТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА И СУВЕРИНИТЕТА НА р. МАКЕДОНИја Е САМО И ЕДИНСТВЕНО Б'ЛГАРИја!

И да је нација настала ове 2008. године, исто је. Сви људи имају једнако древне и старе претке...нема старијих и млађих народа, а све нације су релативно нове, укључујући и твоју, а сви ми делимо исту историју овде на Балкану. Срби и Бугари пре 1000 година уопште нису исто што Срби и Бугари данас, нити та имена означавају исте ствари. Македонија је настала као република 1945, постала независна 1991. Бугарска је постала независна 1908, Србија 1878, то уопште није некаква разлика, своди се на исто и то уопште није питање ни проблем. Проблем је што се неким људима оспорава идентитет који је чист као суза.

Ако трјабва да б'дем максимално јасни, тези луге, които вие назовавате ''Егејци'' -в Г'рција ги наричат б'лгари. Това е безспорен факт,с којто всеки ке се с'гласи. С'жалјавам, дека трјабва да кажа, дека р. Македонија не е равностоен субект на равништето на европејската и световната дипломација. Липсата на идентичност на р. Македонија, споровете относно името с Г'рција ( за ваше с'жаление европејското мнение е дека ''древните македонци'' нјамат ништо обшто с ''настојаштите македонци''), неизјаснените отношенија на р. Македонија с р. Б'лгарија относно езика и историјата допринасја за несериозното в'зприемане на Македонија като участник в международната дипломација.
Разберете, че на грандоманските комплекси за Александ'р Македонски, цар Самуил, Кирил и Методиј и т.н. в Европа се реагира с насмешка, зле прикривано презрение и гнјав. Започнете летоброенето си на вашата д'ржава от 1945 г. и ви уверјавам, че Европа ште ви приеме с отворени р'це.
В заклјучение, бих искал да кажа нешто, което целија македонски народ трјабва да разбере- ЕДИНСТВЕН ГАРАНТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА И СУВЕРИНИТЕТА НА р. МАКЕДОНИја Е САМО И ЕДИНСТВЕНО Б'ЛГАРИја!

aaaaa, ami ti izgleda si dojden tuka malku da remetish.
makedonskiot narod tebe ti poracuva...racete nastrna od makedonija, ako tolku kukas sto evropa vika napikaj si ja vo gaz , ama ne zaboravaj deka nemas nikakvo pravo da sugeriras tuka i da omalovazuvas.

koga nas fizicki ke ne snema togas i ne ke postoi makedonija, a se dotogas ednostavno samo sonuvajte.

Јас сум Егеец !
И ?
Александар Македонски - Самоил - Кирил и Методиј.
Извади било кој од нив и немаш веќе ниту писмо, ниту јазик, ниту култура.
Некој друг ќе биде учителот, пример Гркот.
Не оди тоа така мил мој братучеду.
Не оди.
Времето е континуитет а тоа со себе носи информации а народот е преносител на тие информации.
Таа улога до подпаѓањето под Отоманско ропство ја имаа Македонците, токму поради тој континуитет на Александар, Персеј, Истинијан, Константин, Самоил,Георгија Кастриот, Кирил и Методиј.
Тие се зависни еден од друг и неможат еден без друг да постојат.
Комплицирано ли е да се свати ?

Ние сме дел од едно исто а некој од страна не подели за да може лесно да манипулира со нас.
Наместо да сме Алфа и омега на Балканот ние сме последното дупче од свиралото.

Трето мислење, на истава тема, со иста цел... Веќе е јасно дека си тука само за да шириш дезинформации и пропаганда (болдираното).

Администратори! Нели за такво нешто се даваше бан?
:ban?:

ЕДИНСТВЕН ГАРАНТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА И СУВЕРИНИТЕТА НА р. МАКЕДОНИја Е САМО И ЕДИНСТВЕНО Б'ЛГАРИја!
Суверенитетот на Република Македонија произлегува и им припаѓа на Граѓаните на Република Македонија ...

А ти по се изглеа си ја заврши кариерата на форумов... „ПОЛИТИКОЛОГУ“!

Сакам да разкажа една случка. Годината е 1991, Македонија се отделја от југославија и објавјава независимост. В рамките на 2 седмици произлизат низ от с'битија. С'рбија изтеглја војските си от Македонија, назрјава напрежение. Провежда се срешта между гр'цки, ср'бски и б'лгарски официални лица- Темата на дневнија ред е една: Подјалба на Македонија. Б'лгарија категорично отказва подјалбата на Македонија и реагира светкавично с признаване независимостта на р. Македонија (п'рвата в света). С'рбија дислоцира Нишката армија на б'лгарската граница, Г'рција повишава степента на бојна готовност на пограничните подразделенија. Назрјава Трета Балканска војна. П'рва б'лгарска армија е вдигната по тревога и е предислоцирана на ср'бската граница (брат ми разправјаше, че 20 дена са били в окопите). Б'лгарскија президент Желју Желев спешно лети за Москва- цел на визитата :Русија да признае независимостта на р. Македонија. Елцин тушира напрежението след като Русија признава Македонија.
Това е случката, вие правете изводите.

Провокацијата ти и не можеш да ја видиш...
Но како што напишав, ти и оние сличните како тебе, не се ни најмалку криви.
Вас во партијата така ве учат.
Верувај му на Никола и кога мислиш дека не е во право.
Затвори ги очите и уживај.
Има кој да мисли за тебе.
А ако некој не мисли исто ко Никола...наречи го комуњар, песимист и предавник.

:)Реалко реалко..Знам дека е тешко да грабаш 16 години, и сега некој да ти ги скрати изворчињата..Штета..Си бил директорче некаде, па сега си чистач и за се ти е крив Грујо, од него кошмари имаш,па да направиме статистика, ти повеќе го спомнуваш, него ли СДСМ на митинзите што го спомнуваа..Реков имаше шанса Б.Ц, не си ја искористи..Шанса има сега Грујо, и тој ако ја посери, и тој ќе си замини, а можеби и полошо од Б.Ц.оти ние сме тие кои казнуваме и наградуваме.. Не знам што не ти е јасно тука...Гледам, дека овде само ти си најпаметен, и највидовит, а по се изгледа пишуваш од кабинетот на претседникот..Мене оптимизмот не ме прави ниту малку поголем Македонец од оној што сум, но претпочитам оптимизам, зошто сега не носам окови на нозе,не морам да му давам арач на локалниот бег, и не морам да му се клатам на кадијата, и не мора моето дете да го давам јаничарче, не мора да му се клатам на Тито, да одам на инструкции во Софија и во Атина, да му лижам нозе на некој си никој..Капиши?Јас имам многу повеќе, од она што го имал мојот дедо, прадедо..Јас имам СЛОБОДА..Не мора да мислам дали вечерва ќе дојдат балисти и ќе ги силуваат девојките..Денес јас живеам во РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА..Каква таква, сиромашна, напатена, јас сум СВОЈ НА СВОЕТО..Жртвата на дедо ми од српска пушка, за една рака изварка не ми дава да се жалам..Жртвата на Гоце, Даме, Јане не ми дава да се жалам, зошто денеска Македонецот има многу повеќе од она што го имале тие..СЛОБОДА...Се друго се решава..Грујовци,Бранковци,Љубчовци заминуваат, Македонија е тука..Преку ми е ти што ме мислиш мене да ти кажам искрено, јас си ја сакам Македонија со цело срце,и го поздравувам секој правилен потег, од каде сака нека доаѓа..Фала му на Господ што Македонија е слободна земја, што спијам мирно, што не аргатувам на окупатори...Стратегија?Мала стратегија е некој после толку години да му текне (мада и популистички,како што вие „критичарите“ милувате да кажите) да го отвори прашањето на Егејците?Да не сакаш стратегијата да ти ја соопштат на телевизија или на радио?Или нашата стратегија да и ја пуштиме на Бакојани по писмо?

Сакам да разкажа една случка. Годината е 1991, Македонија се отделја от југославија и објавјава независимост. В рамките на 2 седмици произлизат низ от с'битија. С'рбија изтеглја војските си от Македонија, назрјава напрежение. Провежда се срешта между гр'цки, ср'бски и б'лгарски официални лица- Темата на дневнија ред е една: Подјалба на Македонија. Б'лгарија категорично отказва подјалбата на Македонија и реагира светкавично с признаване независимостта на р. Македонија (п'рвата в света). С'рбија дислоцира Нишката армија на б'лгарската граница, Г'рција повишава степента на бојна готовност на пограничните подразделенија. Назрјава Трета Балканска војна. П'рва б'лгарска армија е вдигната по тревога и е предислоцирана на ср'бската граница (брат ми разправјаше, че 20 дена са били в окопите). Б'лгарскија президент Желју Желев спешно лети за Москва- цел на визитата :Русија да признае независимостта на р. Македонија. Елцин тушира напрежението след като Русија признава Македонија.

aj za boldiranovo daj nesto poveke materijal?????

a vo filmov si se potrudil da dades zapoznavanje, zaplet, kulminacija i rasplet..ama ne razbrav koj e vo glavna uloga ..brat ti , zelev ili elcin???:toe:

i na krajot se pojavi slavi trifunof so pesna i spot za istovo )))))))))))

Со това писмо и ако навистина признае Косово во близко време,МК си вкара автогол моментално.
1.Ке се скара со Ср, а македонската икономика е поврзана донекаде со србската и со србските транзитни патишта.
2.Мк губи всјакакви надежди за решаване на спора за името,за влизане во НАТО и почване на преговори со ЕУ,докато не бидат решени проблемите со Гр.Веке изглежда пореално Украjна да почне да преговара за НАТО,отколкото МК.
Со неколко думи - предстои самоизолациja на МК.

Со това писмо и ако навистина признае Косово во близко време,МК си вкара автогол моментално.
1.Ке се скара со Ср, а македонската икономика е поврзана донекаде со србската и со србските транзитни патишта.
2.Мк губи всјакакви надежди за решаване на спора за името,за влизане во НАТО и почване на преговори со ЕУ,докато не бидат решени проблемите со Гр.Веке изглежда пореално Украjна да почне да преговара за НАТО,отколкото МК.
Со неколко думи - предстои самоизолациja на МК.
1. Транзитните патови никој нема право да ти ги попречува...
2. Македонија има име, нема спор, има дебилизам од Гејската страна, во ЕУ и НАТО да, како Република Македонија, некако поинаку, не благодариме...

Самоизолација??? во што? економска? политичка? воена?

Добро бе до кога вас ке ве боли за други,што се замислувате до пред 10 години ве ебевме за 100 денари и мисловна именка ви беше Македонија,асега тука историја ќе ни продавате папучари

Au bugarvie politicari???Ednostavno se cudif????Mars bre u taa vas cig...bugarija gleajte si tamu vasite problemi prodavajte si bulgarski mirivcinja od ruza.Nasava rabota ke si ja sredime sami bez vasata "pomos"...

1. Транзитните патови никој нема право да ти ги попречува...
2. Македонија има име, нема спор, има дебилизам од Гејската страна, во ЕУ и НАТО да, како Република Македонија, некако поинаку, не благодариме...

Самоизолација??? во што? економска? политичка? воена?
Никоj нема право да ви ги попречува,па грците го направиха со возове,со ваши тирове,па и со авионите на МАТ и со државниот самолет.
Ако посакат могат и србите да го направат.При една блоката от страна Ср и Гр ми е интересно шо ке стане.
Да МК се изолиза со деjствиjaта на владата си.Изолира се партнерски-оттук татам до некаква степен и икономски.Македонските агнета тази година не заминаха за Гр,други продукти исто не заминаха.Истото може да стане и со СР,ако МК признае Косово.Да не забораваме дека и МК има мал проблем веке со СПЦ.

Au bugarvie politicari???Ednostavno se cudif????Mars bre u taa vas cig...bugarija gleajte si tamu vasite problemi prodavajte si bulgarski mirivcinja od ruza.Nasava rabota ke si ja sredime sami bez vasata "pomos"...

Исто така викаха србите,кога се разпадаше Jгославиja и ние со цел балкан понесохме огромни икономски штети заради глупостта на некои други,кои водеха сума воjни.

Никоj нема право да ви ги попречува,па грците го направиха со возове,со ваши тирове,па и со авионите на МАТ и со државниот самолет.
Ако посакат могат и србите да го направат.При една блоката от страна Ср и Гр ми е интересно шо ке стане.
Да МК се изолиза со деjствиjaта на владата си.Изолира се партнерски-оттук татам до некаква степен и икономски.Македонските агнета тази година не заминаха за Гр,други продукти исто не заминаха.Истото може да стане и со СР,ако МК признае Косово.Да не забораваме дека и МК има мал проблем веке со СПЦ.
Мислите дека вас ќе ве молиме?Па ако затворат грците и ние ќе затвориме, а грк преку Албанија не оди..А ние ќе си одиме преку Косово, Црна Гора, Босна..:bip:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom