THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.735
- Поени од реакции
- 1.341
Анхоли не е битен правописот битна е поентата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
П.С: Нападите и омаловажувањата на Црквата и христијанството се омилено хоби за сите оние поединци кои не се дел од Црквата. На тој начин, таквите поединци, популарно наречени атеисти (или неверници) само го оправдуваат своето нечленување во Црквата и во новозавениот ковчег на спасението.
Само едно прашање?Анхоли не е битен правописот битна е поентата.
Ако тоа го земеме за точно,вие не мора ништо да докажувате.Зошто тогаш си трубите сами во глава и се обидувате сами себе да се оправдате?Нели е тоа непотребно?
Јас дадов студија,вие не ја побивте,Маркус само ми укажа дека во еден момент сомневањата за една фигура ми биле точни,и ништо повеќе.
Темата,по стандарден калап ја извртевте во тоа како ние ја избегнуваме црквата,како сме слепи и како сакаме да го оправдаме нашето поганство.Не е тоа материја на обработка.одговори ми на поставените прашања и тези.
Јас ти го дадов 25 декември како доказ дека нема врска меѓу Исус и Хорус...Прво никаде нема записи дека Хорус бил распнат на крст..а ако гледаш на воскресението..тогаш поблиску му е на Франкештајн отколку на Исус..бил составен од две тела...а со тоа паѓа во вода и муабетот за светото тројство..ме мрзи да објаснувам подетално ама мислам дека ме разбираш...Ако тоа го земеме за точно,вие не мора ништо да докажувате.Зошто тогаш си трубите сами во глава и се обидувате сами себе да се оправдате?Нели е тоа непотребно?
Јас дадов студија,вие не ја побивте,Маркус само ми укажа дека во еден момент сомневањата за една фигура ми биле точни,и ништо повеќе.
Темата,по стандарден калап ја извртевте во тоа како ние ја избегнуваме црквата,како сме слепи и како сакаме да го оправдаме нашето поганство.Не е тоа материја на обработка.одговори ми на поставените прашања и тези.
Јас ти го дадов 25 декември како доказ дека нема врска меѓу Исус и Хорус...Прво никаде нема записи дека Хорус бил распнат на крст..а ако гледаш на воскресението..тогаш поблиску му е на Франкештајн отколку на Исус..бил составен од две тела...а со тоа паѓа во вода и муабетот за светото тројство..ме мрзи да објаснувам подетално ама мислам дека ме разбираш...
12 ученици на Хоруст се всушност 12 зодијачки знаци..Апостолите биле луѓе од крв и месо..кои го ширеле учењето..не сум видел зодијачки знаци во таков поход...
Плус разните имиња кои му ги давале на Хорус а ги поистоветувате со Исус..посебно зборот Месија...кој баш ми е чудно што го најдов во египетската митологија а има хебрејско потекло...хмм
Raziel Хорус, Кришна,Вишна,Дионис и остали факт е дека имаат доста сличности со Исус Христос, но ти како чувар на тајните треба да знаеш дека Сатана како екс херувим одлично го познавал својот татко и одлично го познавал својот брат Исус.
Ах, заборавив Разиел Евреите не живееле во Египед.
Еве уште нешто..раѓањето на Хорус...Мајка му Исис во форма на сокол кружела над фалустот на мртвиот Озирис во Подземниот свет и останала трудна..
Аман бе Разиел па каде е овде сличноста со Исус..
Да те поправам...ќе почнеме вака..Ропството на Израел во Египет траело 400 години...Мојсие ја напишал(завршил) Книгата на Излезот една година откако излегле од египетскта земја ..поточно 1512 п.н.еЈас мислам дека живееле во Египед,па биле робови,па ги изградиле Пирамидите,па избегале.....патем создавајќи ја онаа првобитна вера во Месаја која претрпе многу модификации и денес ја имаме во повеќе облици.
Не е во ред да се претстави раѓањето на Исус како летање на мајка му околу фалусот на татко му,па затоа тој елемент се земал од кришна,Митра и тн...
A da te prasam jas tebe ti si glup ili treniras ili sakas da ti se javam ili da se vidime i da razgovarame i da ti go kazam ova i vo oci kazi mi samo toa dali go sakasСамо едно прашање?
Која поента ја гледаш ти тука?
Едно сватете деца
исус е жив и има доволно докази.
Зошто дичиме Кислород зошто секога кога вдишуваме вдишуваме различно количество на Кислород.
Зошто сонцето изгрева од Истог а заога на Запад не е тоа случајно не може ли земјата од самата инерција да се врти обратно ???
Џошто навечер ви се спие а не спиете преку ден ???