F
fantomX
Гостин
Да надополнам, Вечер и Фокус.Утрински, Глобус?!
Абе ајде...
Четири „медиуми“ кои што се срамота за новинарството.
Да надополнам, Вечер и Фокус.Утрински, Глобус?!
Абе ајде...
Им благодариме на сите ваши експерти и нивните заслуги во изминативе години.
Навистина благодариме. За среќа, се надевам дека нивните услуги повеќе нема да и бидат потребни на Македонија. Ќе куртулиме најверојатно од истите.
А за она кое го збориш..
Зарем подобро беше со милион амандмани да се кочи функционирањето на парламентот? Тоа беше навистина зрело и навистина во полза на цела држава.
Абе сдс скријте се таму и молчете си. За 10-тина години може и да се вратите во политиката, во некој посериозен облик и некој фактор да бидете.
Дотогаш.. како културно да се изразам. Ќе го попушите.
Па ова што го кажа не е баш културно. Значи ако не ти се јасни правилата на форумот, можат да се плукаат групации, но не и личности.imas 27 godini ama uste nemas ni 27mg mozok. jas vo koja recenica spomnav deka sum za sdsm iako sum sto te interesira tebe, tebe treba da te prasam. i jas kulturno da ti dadam odgovor, daj majka ti da popusit. bezobrazen eden, nauci da pisuvas pristojno vo eden forum.
Па ова што го кажа не е баш културно. Значи ако не ти се јасни правилата на форумот, можат да се плукаат групации, но не и личности.
Ако можеш да ја приметиш суптилноста на моите постови, а не можеш очигледно, јас имам некој општ начин на изразување, можам да етикетирам некого како дел од некоја средина и група, но не и директно да му напишам нешто ко што ти стори.
Значи пази си во иднина, ако имаш иднина на форумов.
Пак не конташ. Јас можам да те етикетирам дека си сдс, но не сдс гомно на пример.no nemas pravo da etiketiras clenovi po svoja zelba. ti me stavas vo edna grupa posle plukas na nea t.e. i vrz mene, kade e tuka logikata deka ne moze da se pluka vo licnosti, zas vo taa grupa se ajvani a ne licnosti ?
Го уби во поим сега :uvo:jas barem imam rudimentirano mozoce a ti i toa go nemas.
Да но дали владата треба да престане со донесување на закони кога опозицијата не сака да учествува на седницата?! Што ќе каже опозицијата „владата се криви“ кога тие самите не направиле ништо да ја спречат „фарсата“... незнам кој им ја крои политиката но опозицијата прави многу големи грешки ЛоЛ. :smir:ova ne e sarkazam tuku fakt. Zalno e na vakov nacin da se donesuvaat zakoni, a kako sto velat ekspertite i ne se pocituva zakonot. Koga birame lubenica poveke vreme trosime od 35 sekundi, a nekoi si `Ajnstajni` tolku se inteligentni sto donesuvaat zakoni za toa vreme.
Bidi cool...ne si nabivaj kompexi za dzabe...Utrinski - е најчитаниот од гејците -
Γυρίζουν την πλάτη στα Σκόπια οι έλληνες επιχειρηματίες
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια του 2008 οι ελληνικές επενδύσεις στη γείτονα διαμορφώθηκαν σε 12 εκατ. ευρώ έναντι 44,6 εκατ. το 2007.![]()
Της Μαρίας Μαθιοπούλου
Για σταδιακή αποχώρηση των ελλήνων επενδυτών από την ΠΓΔΜ και για σημαντική μείωση των ελληνικών επενδύσεων κατά την περασμένη χρονιά κάνουν λόγο τοπικά μέσα της γείτονος, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του δελτίο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Utrinski Vesnik, ......
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=39694
а накратко еве за што станува збор:
Гејскиот бизнис го заврти грбот на Македонија. Според податоците од централната банка на МК во 2008 г. гејските инвестиции паднале на 12 млн. евра наспроти 44,6 млн. евра во 2007 г од кои 35,5 млн. реинвестирана заработка и 3,8 милиони евро кредити.
Од инвестираните 12 млн. евра реинвестирана заработка биле 2 млн. евра, а 10 млн. евра се заеми. Вестникот пишува, дека економското присуство на Гејлада кај северниот сосед , кој до неодамна гарантираше свеж капитал во анемичната македонска економија, веќе е минато. Вкупниот инвестиран гејски капитал во Македонија е околу 1 млрд. евра и благодарение на него се отвориле 20 000 работни места.Но гејските инвеститори си заминуваат- од Прилепскиот мермерен комбинат -од Космофон,од...
Нешто се случува во односите меѓу двете држави, по оваквите економски однесувања се поставува прашањето дали основната причина е од политички карактер -познатиот проблем со името и дали овој"политички фронт" ќе наштети на бизнисот.
Сето ова на тацна им го дава УТРИНСИ В.