Биди ѓубре за да те ценат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Не чини да бидеш добар и со добри луѓе и тие наоѓаат момент да ти се качат на глава и да злоупотребат. И после тоа се поставува прашањето дали воопшто постојат добри луѓе?:uvo::tapp:

А што се подразбира под добар човек?
Дали ако си добар треба да си добар со сите, секогаш и секаде. Ако не ти е денот и ако ти е све преку глава пошто си добар треба да преќутиш, да не се обратиш со вискок тон, да се смееш и кога во себе се распаѓаш... Ако некој некогаш ти направил услуга треба да дозволиш да ти се качи на глава понатака во животот во име на старата услуга?

Мене сите ова ми го зборат у последно време, демек биди лоша и постапувај со другите како со стоки па ке те ценеле повеке???
Па да ви кажам и почнав да го практикувам, па да не ве излажам ...ама почнаа малку да се менуваат работите, така што има вистина во муабетот

Фин сум, и за фините луѓе сум добар и интересен. За оние другите предпоставувам НЕ !

Има едно дејче што го знам секогаш ми вели да бидам строг и многу реален и да го кажувам секогаш тоа што го мислам , мисли дека така луѓето повеќе ќе те ценат , ако бидеш добар дека сите ќе те зезаат и слично. Но не е секогаш така ако бидеш добар секогаш повеќе ќе те ценат и сакаат ... пошто сум го осетил тоа многу пати во друштво, и јас како личност повеќе ги сакам тие што се прекрасни во секој поглед кон мене. Имам еден другар од Гостивар прекрасно дете многу е добар и културен со сите без разлика, и од когај се запознавме од тогаш сватив дека е убаво да бидеш прекрасен зашто ако си прекрасен сите ќе бидат и кон тебе прекрасни ... :)

Кога си добар, сите те третираат кој како ке му дојде....во овој свет за жал, полесно ке поминат лошите

Има едно дејче што го знам секогаш ми вели да бидам строг и многу реален и да го кажувам секогаш тоа што го мислам , мисли дека така луѓето повеќе ќе те ценат , ако бидеш добар дека сите ќе те зезаат и слично. Но не е секогаш така ако бидеш добар секогаш повеќе ќе те ценат и сакаат ... пошто сум го осетил тоа многу пати во друштво, и јас како личност повеќе ги сакам тие што се прекрасни во секој поглед кон мене. Имам еден другар од Гостивар прекрасно дете многу е добар и културен со сите без разлика, и од когај се запознавме од тогаш сватив дека е убаво да бидеш прекрасен зашто ако си прекрасен сите ќе бидат и кон тебе прекрасни ... :)

Wake up bitch and smell the reallity!

Кога си добар, сите те третираат кој како ке му дојде....во овој свет за жал, полесно ке поминат лошите

Кога си добар сите те третираат како мислат дека е најдобро за нив, не е до тебе. А во овој свет, лошите ќе поминат еднакво како и добрите. И за едните и за другите има радост, само во различно пакување... различна форма.
Шмајзер напиша:
Wake up bitch and smell the reallity!
You don`t have to wake up, just pull the trigger of your Шмајзер, and finish it.

Мерка, само мерка. Не наивност, умерена пријатност кон луѓето, и екстремна добрина и љубов за оние кои ја заслужуваат.
Да, на детски години и оние со голема бројка но со мала во однос на КИ, навидум изгледа дека плукањето од врв на зграда по шофершајбни е забавно. И е!... секогаш ќе биде, само што делува и во обратна насока. Бројките тоа го сфаќаат.

Овој пат веројатно си ти во право, Мистер Дабл Џи.....:wink:.
Но што да се превземе?

Овој пат веројатно си ти во право, Мистер Дабл Џи.....:wink:.
Но што да се превземе?

Викторгг напиша:
Мерка, само мерка. Не наивност, умерена пријатност кон луѓето, и екстремна добрина и љубов за оние кои ја заслужуваат.

Тоа би јас, ти не знам... не си мала. Сите го живееме животот на начин кој ние мислиме дека е исправен. Јас не се мешам никому дали да се клања, да стрела, или да моча седечки. Само сметам дека мора да се има почитување кон останатите.

Инаку, не е можно сите да те ценат. Нема теорија. Затоа ти реков, сама си го бираш патот. Или со јингот или со јангот... :motor:

Тенкс...сега ги имам сите делови од лекцијата...уште еден дел фали, за тоа сепак ќе почекам.......извинете ако отидов оффтопик :pipi:

Има едно дејче што го знам секогаш ми вели да бидам строг и многу реален и да го кажувам секогаш тоа што го мислам

Се сложувам со овие работи.
Јас си мислам дека стварта е да не дозволуваш на лошите да поминат неказнето, да не дозволуваш да бидеш третиран лошо. Mораш да покажеш заби. Кога веќе трпиш мака од некого и ништо не преземаш, тогаш твоја е кривицата, не нивна. Тие само го прават тоа што е во нивната природа, а на тебе оставено да се заштитиш.
Или како што беше oтприлика кажано во еден супер филм:

-Angry?! No, I'm not angry. That's too strong a word. Can you be angry with a dog for pissing on the carpet? No! It's her nature, she can't help it.
You just leave her out the door, that's what you do!!!

Ако си ѓубре ќе те шутнат кога и да е! Значи треба да се докажеш дека си доблесен, и вреден да те ценат, а со ѓубрето се знае што се прави, не ми е мерило тоа за да ме цени некој, мислам со добрата душа, мисла и пред се делата го прават човекот дали е достоен за почит и да биде ценет, баш ти е кој се ѓубриња бегам од нив, значи не само што не ги ценам туку и ги презирам и се обидувам да не бидам во близина на истите затоа што може и шамари да летаат како ништо!
Мислам за да бидеш ценет во денешно време треба да си стабилна личност, секој муабет да ти издржан, и нормлано да си пријатна личност, позитивна за да некој се чувствува убаво кога е со тебе, и да да си пријател на место и да знаеш да се однесеш со секого тоа е вештината која ја бараат луѓето за да цената некого и истиот од се срце го ценат.

А што се подразбира под добар човек?
Дали ако си добар треба да си добар со сите, секогаш и секаде. Ако не ти е денот и ако ти е све преку глава пошто си добар треба да преќутиш, да не се обратиш со вискок тон, да се смееш и кога во себе се распаѓаш... Ако некој некогаш ти направил услуга треба да дозволиш да ти се качи на глава понатака во животот во име на старата услуга?
...па да ти кажам за ова сме истомисленици...секогаш добриот повеќе го јаде од оној кој знае на злобен и циничен и брутален начин да се одбрани...како шо има една поговорка...паметниот секогаш попушта..така во овој случај би било...добриот секогаш попушта..затоа владеат лошите...и да ви кажам..кога ќе поставиш некоја граница..која строго ќе се држиш за неа...а притоа се однесуваш кон луѓето како кон нешто кое е испод тебе ...да...мн повеќе ќе те ценат..зашто ќе сватат дека нема да можат да те вртат на мало прсте:aplauz:..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom