Биди ѓубре за да те ценат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
никогаш не го почитувам онај шо не ме почитуват мене....не морат да е ѓубре,ама ако немат основна почит кон мене,не вредит значит за губење на моето време а уште помалку за почитување. Сакам некој да ме ценит и да ме почитуват заради то шо сум,природна,со сите мој мани и доблести,а не да се преправам и да бидам нешто шо не сум само заради почитувањето на одредени луѓе. Ако не те прифаќат таков каков шо си,и ако барат од тебе да се понашаш инаку од твоето природно понашање,шо ке ти е таја личност потребна како другар или било шо друго....

Цел мој живот пробувам да бидам добар со луѓето, да им помогнам, да ги разберам...и шо корист видов од тоа?!?
И самата поговорка.."Љуби да бидеш љубен"..во денешниот свет не значи ништо..затоа што секој почна само за себе да гледа и да гази се пред себе за да ја достигне својата цел..и на крај тие се пак повеќе почитувани од другите..али тоа е луѓе се мењаат..и можеби би било боље да си Ѓубре, одкај знаеш?

Повторно: се работи за интерес.

Ако си ги цениш и си ги тераш своите интереси, луѓето ќе те ценат, макар морал некого и да прегазиш заради тоа. И на крајот тоа и ќе се почитува.

Значи, не е битно само да бидеш ѓубре... Битно да бидеш ѓубре, ама со цел. Во тој случај, ќе биде тоа разбрано на крајот.

А ако си „фин“, т.е. ако дозволуваш да ти се качуваат на глава, и тоа ќе се разбере, но повторно - само ако имаш цел зошто тоа го правиш. Инаку, сите ќе те газат, зашто им се ќефнува.

Затоа, мора човек да си има цел пред себе. Тогаш сè ќе биде сфатливо и профатливо, дури и бидувањето ѓубре.

kioga bev dobar i fin
nikoj ne me cenese
se sto im davav knigi cedinja
ne mi gi vrakaa
a sega svativ
borbata e volcja
i pojke me cenat
koga sum so losite praveden.

kioga bev dobar i fin
nikoj ne me cenese
se sto im davav knigi cedinja
ne mi gi vrakaa
a sega svativ
borbata e volcja
i pojke me cenat
koga sum so losite praveden.
Леле цедињата... :nesvest:

Кога ќе бидеш успешен во нешто ќе бидеш неценет од многу луѓе чисто заради нивниот проблематичен ум.
Да покажеш цврст став, не значи да бидеш ѓубре кон некого. Да покажеш слабост, и добрина на места каде некој не ја заслужил, тогаш ќе те газат. Да дадеш на оној кој заслужил, нема да згрешиш. И ќе бидеш ценет.

Ако морам по насловот, да, со ѓубриња постави се како ѓубре... ќе те ценат.

tocno e za zal...dobrite luge koi se stvarno retki na svetov ne gi cenat duri i gi ponizuvaat..a onie koi se "gjubinja" koi nemaat custva...se poveke luge za site...toa e cist paradoks

i jas sum gubretrina, kontejner, oti nebiva da si fin so loshotilak, mamata

Бидете добри христијани, не се заебавајте. Исус е голем и гледа.

Реалноста е сурова но таква е и мораме да ја прифатиме како таква. Биди добар кон сите а тие тебе ти враќаат со "камења" најчесто така завршуваат добрите личности оние кои се широкогради кои се однесуваат добро кои знаат што е Бон Тон во вистинската смисла на зборот... Но како се однесуваат другите спрема нив? Зарем има потреба да кажувам како кога сите ние знаеме. А кога личноста би се изменила тие би сфатиле колку таа некогаш вредела колку вистински требале да ја почитуваат да го негуваат пријателството со неа.
-Не попусто кажале старите колку вреди нешто дознаваш само кога ќе го загубиш
На доброто вракај со добро но до кога така до кога ке издржи така??
Прашање е само на време кога тој ќе стане ѓубре односно личност која нема да ги почитува останатите. Знај кого да почитуваш и кон кого како да се однесуваш тоа е голема врлина кај еден човек ...

Не треба ни да си фин ни лош, не треба да бараш мислења од други луѓе за нешто што мислиш дека е правилно, не се тепај, ако те навреди некој игнорирај така докажуваш дека си цврста личност. Ако те задира некој брани се ама не започнувај тепачки. И ако си фин биди фин со тие што се фини со тебе не со тие што не се фини со тебе.

"Bidi gubre za da te cenat"? :kafe:Hmmm, pa vo globala taka e ama ne so sekogo. Vo sekoj slucaj ke treba da procenis so kogo kako bi igral. Ama treba ova da se ima na um. Nekad moze da pomogne.:toe:

Во суштина денеска,за жал повеке успеваат ѓубрињата,за разлика од добрите.. За жал живееме во таков суров свет,полн со препреки од сите страни,и незнаеш од кој страна да се пазиш попрво.
Општеството ни е такво,желбата за истакнување,покажување кој е кој и.т.н
добрите и фините луѓе се секогаш на удар од оние,иако некој можда и нема злобна душа сепакги потценуваат искрените и оние што се секогаш за разбирање и почит
па то е стварно животот е суров,гледа господ ваљда

Не, сега, "биди ѓубре да те ценат" е малку екстремно. Ама мора човек да покаже заби некогаш. Инаку испаѓа, даваш све, даваш, даваш, и баш еднаш кога нема да го направиш тоа на што тие веќе се навикнале, одма не чиниш. Мораш да си се поставиш цврсто и фер. Услуга за услуга. Со луѓето - човек, со волците - волк. Нема попуштање. Ако попуштиш ќе те прегазат.

во денешно време добар човек е еднаков на будала, така да, би требало да се однесуеш како ѓубре за да бидеш почитуван...

Не чини да бидеш добар и со добри луѓе и тие наоѓаат момент да ти се качат на глава и да злоупотребат. И после тоа се поставува прашањето дали воопшто постојат добри луѓе?:uvo::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom